EuroNcap törésteszt:

Renault Twingo
gyalogosvédelem -

Általános védelem 23 pont
Frontális ütközés elleni védelem 8 pont (50%)
Oldalütközés elleni védelem 15 pont (83 %)
Övjelzés 0 pont
Gyalogosvédelem 10 pont (28 %)

Frontális ütközés
A közelmúltbeli kis formai frissítés ellenére az autó éppen 10 éves, ez meg is látszik az eredményén, de jobb, mint a hasonló öreg autók többsége. A kaszni súlyosan rongálódott, de egyben maradt. A vezető előtt néhány hegesztés eleresztett. A tető gyűrődött. A kormány jelentősen benyomult az utastérbe, de a légzsák puhán fogadta a vezető fejét. A lába sérülhet a műszerfal miatt. Annak ellenére, hogy a torpedólemez nem szakadt szét a kuplungpedál komoly sérülést okozhat a lábnak. A mellkas kisautótól szokatlan mértékben kis terhelést kapott.
Oldalütközés
A vezető védettsége jó, köszönhetően a fej és mellkasi légzsáknak. Melle, hasa, medencéje biztonságban van. Az ajtómerevítés ellenére az ajtó eléggé benyomult az utastérbe. Gyerekvédelem
Mindkét gyerek hárompontos Isofix ülésben ült, szemben a menetiránnyal. Mindkettőjüknél fennáll a nyak és mellkas sérülés kockázata.
Gyalogos védelem
A Twingo védelme annak köszönhető, hogy a rövid motortér és a nagy szélvédő csillapítja a csapást. A lökhárító és a motortető széle viszont bárkire veszélyes lehet.