Élre tört a Honda (2000. február 28.)

Nagyobb, szélesebb első keretmerevítők

A Honda Accord modellekben az első keretmerevítői a lehető legnagyobbra és legnagyobb keresztmetszetűre vannak tervezve (ennek megfelelően a nyomtáv is nagyobb). Az előző Accord esetében az első merevítők egy komplex egységet képeztek nagyon erős merevítőkkel, ezért sokkal nehezebbek voltak. A súlycsökkenéssel egy időben az új karosszéria merevítők nagyobb szilárdságúak és a frontális ütközési energia nagyobb fokú ellenőrzését teszik lehetővé. A karosszéria hátsó része is meg lett erősítve.

Az első segédkeret egy figyelemre méltóan merev felfüggesztési pontot biztosít a kerék felfüggesztés számára és biztosítja a kellő merevséget frontális ütközés alkalmával. Így ez segít elnyelni az ütközési energiát és elvezeti ezeket az erőket az utastértől.

Az első és hátsó vészhárítók erősebbek és könnyebbek lettek. Nagy szakító szilárdságú hengerelt vészhárító tartó helyettesíti az eddigi préselt acél tartót. A teherviseléstől függően változó keresztmetszetű tartó nagyon nagy szilárdságról tesz tanúbizonyságot a frontális ütközések során.

Az üzemanyagtartály hátsó keretben történt elhelyezésének a passzív biztonság szempontjából van előnye, különösképpen a hátulról érkező behatások esetében. Mivel az üzemanyagtartály műanyag, jelentősen könnyebb lett.

Műszaki adatok

A lézer-hegesztési technológia a biztonság érdekében

Igényes biztonsági felszerelések

Vezető- és utas oldali légzsákok

Övfeszítők, överő határolóval

Vissza a hír elejére