Termékteszt: SuperTooth

Mohamed koporsója

Vezeték és tápfeszültség nélkül kihangosító és telefon úgy kapcsolódik egymáshoz, hogy kéz nélkül, akár még hangparancsra is, azonnal lehet telefonálni.

A kihangosítás a lehető legegyszerűbb és legjobb formáját vázolta fel egy tajvani cég, amikor munkához látott. Azt a kézenfekvő alapigazságot ismerte fel, hogy a telefonálás nem hifi-hallgatás, semmi értelme az esetleg teljesen új autót szerelőkkel szétszedetni ahhoz, hogy a kihangosítás feladatát megoldják. Ez a fajta beavatkozás az autónak sem tesz jót, drága is, és a kihangosító helyhezkötötté válik: egy másik autóba átülve vagy kézzel kell telefonálni, vagy meg kell teremteni a kéz nélküli telefonálás lehetőségét.
A SuperTooth nem más, mint egy, a telefonnal bluetooth-os (rövidtávú, 2,4 GHz-es rádiós kapcsolatban álló) kihangosító, amelynek házában egy egységbe tették az elektronikát, a hangszórót és a mikrofont, és azzal tették még különlegesebbé, hogy nem az autó fedélzeti hálózata, hanem egy önálló litium-ion akkumulátor táplálja. Ennek az egy egységes rendszernek lényegi előnye, hogy teljesen vezeték nélkül, az autóban elhelyezve azonnal működtethető, de ugyanígy természetesen akár az íróasztalra vagy csónakban letéve is azonnal dolgozik.

Nagyobb képEgyik végén a hangszóró, a másikon a mikrofon. A két fehér nyomógomb a hívásfogadás és -befejezés gombja. A kis tolókapcsoló a be- és kikapcsolásra szolgál Nagyobb képA napellenzőre csíptetve azonnal használható. A fémcsipeszhez erős mágnesével tapad, ezért könnyen zsebre vágható vagy áthelyezhető
Nagyobb képA viszonylag vékony egységen a töltés és hálózati üzem csatlakozói. A fülhallgató is kapcsolható hozzá

Előnyei-hátrányai

Műszaki adatok

Az Autó2 újság 2004/7. számában megjelent cikk rövidített változata


Az Autó2 2004.
júliusi száma


A Luxusautó magazin
2004/1 száma


Tekintse meg média-
ajánlatainkat!

Autó2 Magazin,
Autó2 Online,
Autó2 Online Autószalon

Használtautó Katalógus,
Haszonjármű Katalógus,
Luxusautó!