Joel [Fri May 31 23:42:24 2002]
Tudatom mindenkivel, hogy a kavicsfelverődéses szélvédőkárt, ha van károkozó, akkor is előszeretettel rázza le magáról a biztosító. NE HAGYJÁTOK MAGATOKAT!!!
Nekem sikerült kifizettetni............
Lx [Fri May 31 20:42:58 2002]
Amon
Az nem megdöbbentő, hanem egy szar helyet, nem? A leg....abb középkategóriás autó a 2. helyen. Az első kettőre biztosan nem szavazott senki. Biztos csalás van mögötte.
Alfakirály
Tetszik a magyarázatod!
Bagó
Remélem nem sértek meg senkit, de a VW az egy szar.
Colin McRae [Fri May 31 18:27:43 2002]
A Suzuki téma...lehet szidni a Swiftet, komoly hatranyai vannak,de ugyan mar kivancsi leszek, hogy mi lesz az utod??meg a 90-es evek kozepen-mar nem emlekszem, hol-lattam egy fotot, amit mar akkor az uj Swiftnek harangoztak be..Erdekes modon, egy -ket honapja akadt a kezembe-ha jol emlekszem, az a2-es abban volt egy foto a Liana lepcsoshatu verziojarol, ami az Usa-ban kerul forgalmazasra es Aerio nevre hallgat..Nos, nagy meglepetesemre a ketto egy es ugyanaz..Lehet, az lesz a kovetkezo tenyleg? Baleno, Liana draga-ertekehez kepest-...kivancsi vagyok!
Mas. Velemeny kellene, emberek-307 SW.. Megeri?Es azt is olvastam itt valakitol, hogy a digit klima bekapcsolt vilagitasnal olvashatatlan. Van itt tulaj, aki felvilagositana engem??Koszike
Amon [Fri May 31 14:57:55 2002]
Üdv mindenkinek!
Szerintem nem az a baj,hogy a Punto vezeti a listát,hanem inkább a C5-ös második helye a megdöbbentő!
Ádám
Ha elolvasod a régebbi hozzászólásaimat,akkor megbizonyosodhatsz a Lanos legendás biztonságáról! :) Egyébként ez nem vicc,hanem sajnos egy baleset bizonyította,hogy megállná a helyét az Euro Ncap töréstesztjén.
Duby
Nem vagyok elkötelezett egyik márka iránt sem,de egy IV-es Golf-nak nálunk még mindig nagyobb a presztízse mint a 307-nek.Annak ellenére mondom ezt,hogy nekem nagyon tetszik a Peugeot.
Üdv.
Duby [Fri May 31 13:58:25 2002]
Tanácstalan!
Peugeot 307!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duby [Fri May 31 13:51:44 2002]
Ix!
Francia autók a minőség helyett inkább a kényelemre mennek!Előny a franciáknál,hogy már 2,5 millióért lehet kapni egy egész kis pofás járgányt.Inkább vennék francia autót, mint németet.
Ádám [Fri May 31 13:45:16 2002]
Szerinted milyen a deawoo lanos?

Gábor [Fri May 31 13:43:11 2002]
Kedves Amati !
Az eddigi vélemények ellenére én jól meggondolnám A Volvo-Laguna választást. Persze minden attól függ, mire is kell neked az autó. Azok a közhelyek, hogy a Volvóban aztán van anyag, meg hogy a minőség....nem érdekesek, mert nem is igazak szerintem, mindössze beidegződések. Osikee említett ilyesmiket, némileg összehasonlítva a Vectraval. A valóság, hogy a 40-es Volvók a kategóriájukban szinte a legkönnyebb autók. Szerintem próbáld ki őket, s amelyik neked jobban megfelel azt válaszd. A Volvót a sznob értékitélet alapján jobban el lehet majd adni, ezt figyelembe lehet venni, de nem biztos hogy ez minden. Az autógyártás eléggé nemzetközi, bármelyik autóban szinte bárhonnan származó alkatrészeket lehet találni, vagyis a un. Volvó minőség eléggé kérdőjeles, az viszont biztos hogy magának a Volvó névnek komoly ára van, amit a vevőnek meg kell fizetnie.

Alfakirály [Fri May 31 13:41:09 2002]
Vegyetek Alfát, mert az jó!
VW [Fri May 31 10:23:09 2002]
De én az ön helyében eladnám a Borát, javítás nélkül, vm becserélném egy újra, mert ha ilyen bajok vannak 3 évesen egy autóval, ez szaporodni fog. Azért nem biztos, hogy agyon dicsért autó a legjobb!
VW [Fri May 31 10:11:26 2002]
-Kovacsat-nak ez biztos, hogy gyári szerelési hiba, de ha valaminek neki ütközik a diffi, szintén előfordulhat ez a dolog. Szerencse, hogy más gond nem lett az autóval és önnel. A törött alkatrészeket garanciába cserélni kell a cégnek, a javításért biztosan fizetni kell, mert szerelési munkáért fizetni szoktak.
Bagó [Fri May 31 10:04:52 2002]
Gidran
Talán egy harckocsi lenne a legbiztonságosabb megoldás,hamár ilyen hülyék száguldoznak Pajero Wagonnal.A dzsungel odébb van...

kovacsat
Ezek szerint te nem tartozol azok közé,akik a VW etalon minőségét hirdetik,mint
szokták néhányan itt a forumon.
Bagó [Fri May 31 10:04:46 2002]
Gidran
Talán egy harckocsi lenne a legbiztonságosabb megoldás,hamár ilyen hülyék száguldoznak Pajero Wagonnal.A dzsungel odébb van...

kovacsat
Ezek szerint te nem tartozol azok közé,akik a VW etalon minőségét hirdetik,mint
szokták néhányan itt a forumon.
kovacsat [Fri May 31 00:06:29 2002]
Egy majdnem 3 éves vw borám van.pár napja hirtelen megcsuszott a kuplungom, a szrevízben megállapították,hogy eltört a diffiben a bolygókeréktengely rögzítése,majd a tengely kiütötte a váltó oldalát és az olaj kifolyt a kuplungtárcsára.szerintem ez gyári hiba, de a szervíz mégis velem akarja kifizettetni a kb. 340 ezer ft.javítást.kinek mi a véleménye? van e itt, aki ért ehhez?
Gidran [Thu May 30 22:56:04 2002]
Engels,

nem téma a nagy autó. A nagyobb a biztonságosabb. Hallottam egy Suzukiról, amivel felálltak fél kerékkel a járdára és meggörbült a kasznija...
Ha kis autód van, gyereket ne csinálj, mert a hátsó ülésre már egy kisebb terepjáró is könnyedén beparkol egy piros lámpánál.
Haverom egy Pajero Wagonnal beszált egy kivilágítatlan Ladába ahol 3 nemzetiségi ült hátul: Haverom mindkét lába eltörött, a Ladában a hátsó sor már nem érte meg a másnapot. Vigyázni kell a kisfarú, pirinyó kocsikkal: A fizika törvényei dolgoznak. Lendület megmaradás. 2 tonnás Mitsubishi a 4 légzsákos A classot is palacsintává lapítja... Csak óvatosan! Volvo V70 T5 4WD 245 LE nem rossz!! Van valakinek?
Bagó [Thu May 30 18:38:36 2002]
Olyat is hallottam,hogy 700ezer km-t ment valaki a Suzival és talán egy vízpompa csere volt a kötelező szervízeken kívül.Olyan autó ez amilyenre tervezték,nem tud többet nyújtani méreténél és áránál fogva sem,de megbízható és tartós szerkezet,nem túl rossz futóművel.
Engels [Thu May 30 15:24:03 2002]
Névtelen!
Csak egy példát mondanék:egyik ismerősöm audi80asát meghúzták egyik oldalon,és nem csak a festék pattogott le.komoly munka volt eltüntetni,de sikerült mégpedig úgy,hogy az azelőtt horpadt karosszérielemen még a lézeres festékvastagságmérővel sem lehetett kimutatni elváltozást.Ezek után kérdés hogy ki végezte a javítást és milyen eszközei vannak az autókereskedésnek.Csak vigyázni kell ezzel a fajta ügyeskedéssel,mert ha később jönnek rá a turpisságra akár jogi úton is pereskedhettek,mivelhogy eltitkoltad a kocsi problémáját.Szerintem még kérdezz meg másokat is,talán okosabb leszel.
Z [Thu May 30 15:16:36 2002]
Ferkó: 267 Ft/liter körüli az ára(majd 30 forinttal alacsonyabb a Shell "szuper" benzinjénél. Én próbáltam mind a kettőt semmi nem indokolja a Shell magas árát. Csak jól kihasználják a hiszékeny magyarokat akik még mindíg ott tartanak, hogy ami nyugati és jó marketingje van az csak jó lehet. De ez igaz a motorolajokra is.
Ferkó [Thu May 30 14:10:55 2002]
Sziasztok!
Mennyibe kerül a MOL új benzine,van valakinek tapasztalata,milyen ez a szuper benzin??
Mozart [Thu May 30 14:04:36 2002]
.
Mozart [Thu May 30 14:03:45 2002]
Nagyon gondolkozom, hogy második autónak újra befizetek egy Swift-re. Ennél olcsóbban fenttartható kocsi jelenleg sincs a piacon. Ahogyan már mások is megjegyezték, az emberek többsége nem az igényeinek engedve, hanem reális anyagi helyzetének fügvényében választ kocsit. A Suzuki ár-érték aránya a legkedvezőbb
Mozart [Thu May 30 13:28:14 2002]
Nekem volt Suzukim, ezres Swift. Három éven keresztül tökéletesen működött, csak a kötelező szervízek alkalmával kellett a műhelybe gurítani. Tökéletesen hozott minden gyári adatot (sebesség, fogyasztás, stb.). A megítélésnél vegyétek figyelembe, hogy ez egy kis kategóriában induló autó, és valóban 88-ban jelent meg. Fogyasztási rekordom: Székesfehérvár - Békéscsaba (autópálya, országút, városok, falvak)Kecskeméten keresztül 3,9 liter. A kocsi mai mércével mért fogyatékosságait minden tankolásnál megbocsátottam.

Orsikee [Thu May 30 12:17:03 2002]
GYEREKEK!Lattatok hogy a FIAT PUNTO vezeti az ev internetes autoja szavazast?
Ez hogy lehet?

Brettonwoods [Thu May 30 10:19:38 2002]


Brettonwoods [Thu May 30 10:06:21 2002]
Hi!
A Suzuki témához:
Mindenkinek igaza van, aki szidja az autót az elavultsága miatt. A régi 68 le-s 1.3-as motor eléggé korszerűtlen. (De azért ne felejtsük el, hogy a híres, sokat dícsért, csodálatos, minőségi, már-már presztizs-autó :-) Skoda Fabia 1.4 60 le-s őskövület motorja mellett a Suzuki még mindig High-tech) Igaz az is, hogy anyag az nem sok van benne. Igaz az is, hogy már hazánkba érkezésekor korszerűtlen volt. Egyetértünk. De gondoljunk arra, hogy vannak emberek, akik - fel nem róható módon - nem engedhetnek meg maguknkak 10 millás járgányokat, de ennek ellenére nem akarnak mások levetett gépeivel járni. Akarnak egy új négykerekűt. Megértem őket, és ha a Suzuki nem lenne, nagyon sok embernek nem lehetne új, szalonból kigördült járműve. (azért nem írtam hogy autó, mert sok okos mondaná, hogy a Suzuki nem autó. O.K. Ha nem, hát nem.) Szóval szerintem nem baj, hogy van.

Orsikee [Wed May 29 19:46:11 2002]
Kedves AMATI!!!

Tapasztalatokat kertel a V40-rol.velemenyem szerint a Laguna kombijaval nem lehet osszehasonlitani mert az joval nagyobb,ahhoz inkabb a Mondeo kombija passzolna.Ez mondjuk az Alfa 156Sportwagonnal van egy kat.-ban.
1. A VOLVO az VOLVO.(nemcsak azert mert nekunk is az van)NEM(!) renault.Azt hiszem hogy Te is nagyon jol tudod hogy mekkora kulonbseg van a ket auto presztizse kozott.Gyonyoru az uj Laguna,de azert nem kozeliti meg sem minosegben sem pedig osszeszerelesben a Renault-t.Voltam szalonban mert van egy Renault Thaliank is,beleultem a Laguanba,de valahogy nem az igazi.Nagyon tetszett nem mondom de (es ez jo pelda-mert pont egyik szalonbol a masikba mentem)amikor atultem az S40-be.Hat....Van kulonbseg.Foleg az altalad emlitett jubileumi kiadas nagyon tetszik.A mienk egyebkent most 3 eves.Az is csak 1.6-os.Tud menni,de amikor 4 szemellyel varosban be akartam erni a sracot a 4-es Golffal-nem igazan ment.!1400 kg-s auto...A svedek beletettek apait-anyait:)))Van benne anyag.Teszteltem egy dizel S40-et,(gondolkoztunk hogy lecsereljuk az 1.6-ost)ami nagyon tetszett.Ugy ment!!!Gyerekek!Nagyon tetszett!A valto,a vezetesi elmeny...Akkor szerettem bele a dizel autokba!Csondes volt huzott mint egy mozdony ...Tenyleg jo volt.
A mienkben egy kicsit zavar hogy amikor gyorsabban hajtok es nem teljesen sima az ut,olyankor hajlamos pattogni a hata.Van benne ez a elektronikus fekeroeloszto,lehet hogy szerepet jatszik benne...A fekek nem jonnek be.Az S80-nal is olvastam mar errol bar en szemely szerint a tesztvezetesen nem taapsztaltam hibat.Kiprobaltam a 2.0 as Vectrat is,220-rol nagyobb volt a fekhatasa mint amikor a Volvonal 180-rol leveszed radikalisan 60-70-re akkor kevesbe lehetett erezni az ismert fejfajdalmat(vagy nyak fajdalmat-kinek hogy tetszik).A menetteljesitmenyre visszaterve,atlagos egyhatos.A mostaniakban valtoztattak a motorokon is...Az biztos hogy a 98 LE-s 1.4 16V renault motor az versenyauto hozzakepest.190-nel az Istennek sem megy jobban,dehat ez van.Ja!!Megegy hiba.rengeteget eszik.Az emlitett Vectra kemeny 140-150 tempoban hosszu uton 7-2-t eszik.A volvonk kepes megenni ha nagyon ahjtod a 9-et,9,2-ot.nagy a kasztni.De az biztos hogy nagyon elegans auto,atlagon feluli kidolgozas,minoseg stb.VOLVO!!!


Bálint [Wed May 29 19:23:00 2002]
MatizII 17-18.-án kiadják!!!
Rőczey [Wed May 29 19:05:22 2002]
Névtelen
A felértékeléssel gond lesz!

Zséman
A Swift motorja, amíg kintről jött (és nem ejtették el) egész megbízhatónak mondható volt, persze, ha valaki évi 150e km t ment vele, akkor reális a 2-3 év... a karosszéri apersze inkább lehet oka az ismerős véleményének.
Ja, és az autó már akkor is elavult volt, amikor itt elkezdték gyártani!
Az új motor viszont merőben más mint a régi, muszály volt, mert a régi már nem felelt meg az EU előírásoknak... :-) (elég ciki ha ez kivárja egy cég)
Azért a Samaránál szerintem jobb!
Zséman [Wed May 29 18:36:16 2002]
Sziasztok!
Mo.-n szerintem kicsikét felértékelik a Suzukikat és ebben a lapok keze is benne van. (hiszen hát magyar autó) De az igazság az, hogy egy 88-ban bemutatott, rendkívül korszerűtlen autóról van szó.
És a híres-neves megbízhatóságában is jócskán kételkedek: egyik Suzuki márkakereskedőben azt mondták nekem (haverom a srác), hogy ezek a gépek 2-3 év alatt szétmennek eléggé.
Lada Samara, Skoda Favorit, Skoda Felicia,- Kb. ezek közé illik a Suzuki Swift

ÜDV
Névtelen [Wed May 29 18:30:26 2002]
szerintetek autó beszámitásnál amikor átvizsgálják az autót,kiderül e,hogy javitott volt? motorháztető,lökhárito,2lámpa,hütőmaszk csere volt.sazakszerüen volt javitva.és ha kiderül,sokat esik a beszámitási ára? kisautórol van szó 2ésfél éves,piaci ára most 2milla.

Lx [Wed May 29 16:53:36 2002]
Az a Suzuki 85 lóerős volt. Az tényleg jól mehet, mivel 810kg.
Engels [Wed May 29 15:20:08 2002]
Placido!

Igazad van egy kicsit nagyon bizonytalan vagyok még akategóriát illetően is.Még van egy kis időm gondolkozni,ezért próbálok mindent számba venni.
U.i:ja,bocs hogy csak 1 hét után válaszolok.
Erga628 [Wed May 29 13:12:53 2002]
Fater új céges autója egy 2.8 dTi Renault Master. 118 LE, 260 Nm. Turbólyukból nehezen nyúlik ki, de 1800 rpm felett durván megindul. Ebben a tartományban tartva nagyon szépn megy a gép, 150-nel utazni lehet vele, ami igen jó értéknek számít. Viszonylag csendes, kultúrált, de a váltó Rö-NO. Összességében jó autó, nekem tetszik. Nagyon jók a modern dízelek (úgy általában). Persze a dTi nem a legújabb, a HDi, JTD, PDTDI, BMW és Merci-dízelek viszont igen és keményen mennek.
A hétvégén tesztelhetek egy chip-es Merci Vito-t, ami fel van tornászva 165 LE-re és 370 Nm-re. Kettőben idulva állítólag addig pörög, amíg küldi az ember. Majd kipróbálom és leírom, milyen volt. A gazdi szerint mindenesetre igen durván megy. Kívülről teljesen alap, semmi spoiler, egyebek. Személyautónak van vuzsgáztatva. Ugyan doboz, de viszonylag könnyű a kasztni, úgyhogy szerintem nagyon-nagyon menni fog. Lehet, hogy a teszt után azt fogom írni (meg látva a dízelek előretörését), hogy kb. 10 éven belül a dízelek keresztben lenyelik majd a benzinmocikat :-( Kíváncs vagyok, mit lép majd erre a Honda! Bár szerintem nem lesz gondja, ha tud majd legalább olyan színvonalú dízeleket előállítani, mint amilyen benzines a VTi volt.
Rőczey [Wed May 29 12:51:10 2002]
Bagó
A Bravo-Bravát néztem én mielőtt akárki is akármit is írt volna, de én nem használt autót vettem, akkor meg már a Stilót is nézhettem, és azzal a baj az volt, hogy nem ment úgy, mint elvártam mindamellett persze a Fiat ot sem tartom a renyónál sokkal többre. Leszámítva azt, hogy a bravat láttam a ringen menni, és használható volt, míg a megány bizonyosan csúfos lett volna! :-) egyébként a Suzuki is meglepően jól ment a Ringen! Szemben a VW Poloval! No de édesanyámnak nem a ringen nyújtott teljesítmény alapján választottam, ha nekem kellett volna az autó, a két rossz megoldás közül, elképzelhető, hogy a Fiatot választottam volna...
Erga628 [Wed May 29 12:42:18 2002]
Persze az Autópiacban tesztelt Swiftnek új 1.3-as motorja volt (tavalyi fejlesztés).
Erga628 [Wed May 29 12:21:41 2002]
Halihó!

Kezembe került 2002. május 15.-i (két héttel ezelőtti) Autópiac. Tesztelnek egy 1.3-as ötajtós Swiftet és azt írják (szó szerint), hogy iszonyatosan megy, döbbenetesek a gyorsulási képességei, a motorjának ereje már a GTi kategóriába emeli, irreális tempóban képes szökellni. Mondom, szó szerint ezeket írták!!! Lehet, hogy az általam említett Sedan volt csak lusta? Mert tény, hogy az én volt ötajtós Swiftem jobban ment a Sedannal és soha nem féltem belemenni vele előzésbe, tényleg nagyon jól ment.
Ugyanebben az újságban tesztelik a 3.0 V6 24V-es Renault Avantime-ot. Pár mondat:
Állandóan nyöszörögnek a kárpitok, nem nyílnak eléggé az ajtók, a szélvédőben rettenetesen tükröződik a műszerfal, a kormány csak kényelmetlen helyzetbe állítható, billegősen kanyarodik, rossz a műanyagok minősége, kialakításuk is, pontatlan a hatsebességes váltó, a kuplung hirtelen tapad, hirtelen gázadásra lomhán reagáló, nehezen felpörgő motor (pont, mint a Mégane-omban) :-(. Szóval érdekes egy gép ez az Avantime.
Bagó [Wed May 29 12:17:03 2002]
Rőczey
Nyugodtan letagadhatod,a Bravo-Bravat én ajánlottam neked,néhány hónappal ezelőtt,a Megane helyett.Ezt inkább nem kellett volna leírnom...bocs!
Rőczey [Wed May 29 09:51:10 2002]
Tombo
Sajnálom a gumijaimat, pedig szívesen kimennék, Te mindíg kinnt vagy? Persze, ha kijönnének a renyósok a másik topicról... meginvitálom őket! Nomeg a 8 alatti gyorsulású Cliótis szemrevételezném szívesen...

Erga628
A harminc fokos holtjáték hihetetlen! Az majd 1 tizese a körnek, márpedig tíz foka csak van a kormánymű fogaskerekének... (vagy orsó, mit tudom én...) szóval az már több, mint életveszélyes!
Én is a Civicet ajánlanám, a 323as is jó, de a száguldozást el lehet felejteni, mert az nem megy sehova! Bár idegen tőlem, de a Bravo-Brava-t is nézd meg (nem én ajánlottam, úgyis letagadom!) :-)
Tombo [Wed May 29 00:25:01 2002]
Sziasztok!
Csütörtökön (máj.30) autós nyílt nap a ringen!!
Gyertek el, megéri!!!
bővebben: www.hungaroring.hu
Lili [Tue May 28 22:48:10 2002]
Szia Amon!

Kocsi még nincsen, egyelőre elfogyott az időm, kevés a napi 24 óra.

Ígérem, írni fogok Neked mail-t!!!! :)
Lx [Tue May 28 21:16:41 2002]
Erga628
Tényleg 30fokot kellett tekerni a kormányon? Szerintem az túl sok, én már 1-2fokos holtjátéknál szervizbe vinném.
Lx [Tue May 28 21:13:49 2002]
Erga628
Nekem is volt 1.3-as Swiftem, elég jól ment, de egy barátom ezres Suzukija sokkal jobban ment. Nemrég ültem egy másik 1.3-as-ban, 140-nál nem ment sokkal többet. Az viszont érdekes volt, hogy csomószor kipörgött a krék, pedig egyáltalán nem hajtom az autókat, csak autópályán szeretem a nagy sebességet. Azt megfigyeltem, hogy a Mondeo 4-esben sokkal jobban megy a 145lóerejével, mint a Switft 2-esben. szerintem a rossz fékhatást csak a keskeny gumi magyarázhatja, ha a kerekek blokkolnak. Azt nem értem, hogy ilyen olcsó autóra miért tesznek Michelin abroncsokat. A blokkolásró az jutott az eszembe, hogy a kipörgés mértéke is(nem csak a blokkolásé) függ a tapadástól. Szóval, ha nyomok egy padlógázt egyesben a feleségem Fabiájának, akkor nem fog kipörögni a kerék, de sokkal jobban megy, mint a Swift. A kerekek 185-ösek, szerinetm ez lehet az oka. Azt mondtad, hogy sivár és lehangoló a bletér. Szerintem nem is olyan rossz az végülis 1.700.000-ért lehet kapni.

3 milláért talán egy Civicet vagy Mazda 323-ast vennék.
Erga628 [Tue May 28 19:58:11 2002]
A nagyon rossz fékhatást talán magyarázhatja, hogy a motortérben nagyon kis átmérőjű a szervofék vákuumdobja, vagyis kicsi a membrán is. Ha az említett hibákat kiküszöbölnék és legalább egy 1.6-os, 16 szelepes motort tennének bele, elfogadnám az autót, de a következő autóm mégsem ilyen leszJ De Renault semJ Kíváncsi vagyok, hogy kb. 3 milláért max. 5 éves alsó-közepest miket ajánlatok! Erga
Erga628 [Tue May 28 19:57:51 2002]
Ez volt a legnegatívabb az egész autóban: kis nyomásra nem reagál, erősem rálépve is csak mérsékelten lassul, olyan érzésem volt, hogy tiszta erőből rálépve sem tudom megcsúsztatni az első kerekeket (155/70 R13). A fogyasztása nagyon jó (lehet), bár nem mértem. Ami még tetszett: nagyon nagy hely elöl-hátul (a kiskategóriához képest), bő fejtér mindenhol, igaz, ezt az alacsonyra helyezett ülésekkel érték el, de aki magas, annak még jobb is így vezetni.

Az állíthatatlan kormány, magasságában állíthatatlan ülés ellenére azonnal belőhető kényelmes vezetési pozíció. Ja, és a rugózása is lényegesen jobb volt, mint az ötajtós Suzukimé. Egyáltalán nem tűnt fapadosnak, pedig rossz úton is mentünk, még a Mégane után sem. Gyorsan kanyarodva jobban tetszett, mint a Renault: alig dől be, teljesen stresszmentesen berántható a kormány a kanyarba, a Mégane ilyenkor erősen bedől és kicsit mindig sodródik is. Ami még nem tetszett: a műszerfal műanyagainak nagyon sivár formavilága, a lehangoló belső, minden elinduláskor megnyekkenő műszerfal és a szálkás bowdenű kézifék.
Erga628 [Tue May 28 19:57:27 2002]
A Sedannak erősen, hosszan pörgetve sem volt sportos hangja, az én Suzukimnak igen. Szóval az igazat megvallva lomha volt a Sedan.

A kormánya érdekes volt: a középállás környékén könnyebb volt tekerni a szervótlan kormányt, mint a Mégane szervósát, de 1 fordulat után már dögnehézzé vált. Közpállásban elég pontatlan is volt: kb. 30 fokot kellett fordítani, hogy valami történjen. A váltó a 2. fokozat kivételével dicséretet érdemel: pontos, határozott, a hátramenetet is könnyen veszi (az enyém ritkán vette be elsőre, ez mindig). A 2. fokozattal a csak egyszeres szinkron miatt van gond: ebben a fokozatban kell a legnagyobb fordulatszám-különbségeket összefékezni, ezért joggal lenne elvárható egy legalább kétszeres szinkronizáltság. A kuplung nagyon jó, lényegesen finomabban el lehet indulni vele, mint a Renault-val. A gáz nagyon érzékeny, alapjárat közelében is tökéletesen lehet túráztatni a kis tehetetlenségű motort. A fékkel nem voltam megelégedve: még ehhez a könnyű kasztnihoz is igen-igen gyenge.
Erga628 [Tue May 28 19:56:14 2002]
Pár napja Trebron-nal teszteltünk egy 1.3-as Suzuki Swift Sedan GC-t. Nekem másfél évvel ezelőttig Suzuki Swift 1.3-asom volt, ötajtós, Sport-kivitel (persze ez csak abban tért el a többitől, hogy az oldalán volt egy piros Sport felirat). Bár lehet, hogy mégsem csak ebben, mert amikor elindultam a Sedannal, rögtön Suzukis stílusban kihúzattam 1.-ben leszabályozásig, de furcsa módon alig gyorsult a gép. Már 5000 felett járt a fordulatszámmérő, de még mindig nem volt az a dinamikus gyorsulás, ami az én ötajtósomban volt. Lehet azonban, hogy ez a másfél év elég volt arra, hogy hozzászokjak a Mégane 110 LE-s motorjához és csak ez után tűnt lustának a Sedan. Tény, hogy már elég nehezen tudok visszaemlékezni, hogy pontosan hogy ment az én Suzukim, de szerintem lényegesen jobban, mint a Sedan. Talán a bejáratások eltérősége okozhatta: az én Suzukimat kezdettől rúgtam rendesem, a Sedannal a rokonok még nem mentek 100 felett. És az is furcsa volt, hogy a Sedan lényegesen csendesebb volt, mint az én Swiftem: alig volt valamivel zajosabb a Méagne-nál, nyugodtam, 2.-ben 80-nál lehetett beszélgetni benne, az ötajtósban ezt meg sem lehetett próbálni.
Rőczey [Tue May 28 18:19:32 2002]
Lx

Nem emléxem, csak az össz benyomásra! Pedig lehetett volna menni az autóval, csak nem volt időm!
Névtelen [Tue May 28 16:58:50 2002]
Nézz HUHUHUHUHUHUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HUHUHUHUHUHUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [Tue May 28 16:56:04 2002]
Milyennek találjátok a DAEWOO MATIZT???
küldjetek róla képet ha tudtok.
email címem: [email protected]
Köszi.
Colin McRae [Tue May 28 16:20:21 2002]
Mazda 6 nalam is bejon, kivul-belul, de egytlen egy dolog van,ami nekem nem tetszik-a hatso lampa megoldas az en meglatasom szerint nem igazan passzol oda. Mit gondoltok rola?Ja, es meg egy: a Mégane tenyleg eléggé halovány, de az új-ami kikopott Vel Satis kinézetre-biztos javit majd a helyzeten....
Amon [Tue May 28 12:00:26 2002]
Szia Lili!

Sajna már lassan egy hete nem tudtam bejelentkezni! :( Hogy állsz azóta a vásárlással?
Szerintem azért mégiscsak jobb vagy nyersen! :))
Egyébként nekem sincsenek káros szenvedélyeim!(kivéve:nők,alkohol,kártya,lóverseny,kaszinó,fü,drog stb...) :))) Ne ijedj meg,csak vicceltem!
Szivarügyileg tudnék rajtad segiteni,tényleg az a lényege,hogy nem szabad letüdőzni!Szóval ezt is meg kell tanulni,mint a biciklizést! :)

Azt,hogy érted,hogy lemaradtál a kortársaid mőgőtt?
Szerintem nálam biztosan fiatalabb vagy!
Ha van kedved irhatsz az e-mail cimemre is!( [email protected])
Üdv!
Várom a jelentkezésed! :))
Amon.
Bagó [Tue May 28 08:05:31 2002]
Lx
A műanyagok közül a kézügyben lévők puhák,a távolabbiak kopogósak.Az őszi Autószalonon kiállítotthoz képest ez változott,mert akkor minden műanyag kopogos
volt.A kormány elég jó fogású,az ülés kemény,de nem az Opelos formátlan kemény autóbusz üléslap,állítható deréktámasszal.A próbaútat csak előzetes egyeztetéssel vállalták,annyira kevés autó van még az országban.A Mazda6-ot ellenben meg sem lehet tapintani,csak képekről rendelhető szeptemberi szállítással.Én előbb mindenképpen kipróbálnám mielőtt meg kötöm a boltot.Lehet,hogy évvégén vagy év elején,ha nem pörög fel az infláció,esedékes lesz az autócsere.Októberig mindenképpen várok.
Nézz rá még a nissan.hu-ra is.
Lx [Mon May 27 23:04:56 2002]
Bagó, Rőczei
Bocs, de volna még 1 kérdésem: Megnéztétek, hogy melyik műanyag kemény -és melyik puha? Előre is köszi.
Lx [Mon May 27 22:36:16 2002]
Rőczei, Bagó
Kössz a véleményt. Jellemző a Nissanra, hogy még próbaútra sem engedi el az esetelges vevőt, nem mint a Skodánál, ahol egyből beültettek egy Fabiába. Szóal a Mazda 6 szép autó, nekem is jobban tetszik, mint a Nissan.
Bagó [Mon May 27 19:42:04 2002]
Lx
Néhány napja írtam már róla,akkor ültem kb 10 percet benne.A központi órák túl egysezrüek a designhoz képest,egyébként minőségi kidolgozás.Kár,hogy nem volt próbaút.Kivülről jobban tetszett,mint belülről.Szó mi szó,a Mazda6 mindenképpen
nyerőbb nálam,nem utolsósorban azért,mert bevallottan is láttak már Alfát a tervezői.S talán nekik is tetszettek az olasz vonalak...
Rőczey [Mon May 27 19:28:47 2002]
Lx
Ültem benne pár percet, de nem mentem vele, nem volt megfelelő az első benyomás, az anyagok minőségét kifogásoltam leginkább, bár azt mondták, a drágább modellekben már elfogatható a minőség! Kb 1 perc alatt az volt a véleményem, hogy a Mazda 6 állna hozzám közelebb...
Lx [Mon May 27 15:11:07 2002]
Van itt valaki, akinek van tapasztalata a legújabb Primeráról??? Ha csak pár percig ült benne, az is elég.
Peti [Mon May 27 11:57:09 2002]
Halló!
Valaki válaszoljon!
Peti [Mon May 27 11:57:09 2002]
Halló!
Valaki válaszoljon!
Peti [Mon May 27 11:57:06 2002]
Halló!
Valaki válaszoljon!
Peti [Mon May 27 11:57:05 2002]
Halló!
Valaki válaszoljon!
Axel [Sun May 26 21:55:20 2002]
Zolika!
Én 7 évig jártam Renault 19-el. Amit mondani tudok: a katalizátorban a porcelán betét 40.000 km körül magától összetört, nem kis kiadás. A bal küszöb 6 éves korában korrodálni kezdett (a kocsi garázsban tartott volt). A feszültségszabályozót 7 éves korában ki kellett cserélni (nem volt drága). Az eladás napján bánatában az index-bajuszkapcsoló megadta magát (16.000 Ft.) Egyébként ne értsd félre, a kocsi sok örömet szerzett, ennyi hibája volt az évek során, a mai napig is sajnálom, hogy eladtam.
Axel [Sun May 26 21:55:17 2002]
Zolika!
Én 7 évig jártam Renault 19-el. Amit mondani tudok: a katalizátorban a porcelán betét 40.000 km körül magától összetört, nem kis kiadás. A bal küszöb 6 éves korában korrodálni kezdett (a kocsi garázsban tartott volt). A feszültségszabályozót 7 éves korában ki kellett cserélni (nem volt drága). Az eladás napján bánatában az index-bajuszkapcsoló megadta magát (16.000 Ft.) Egyébként ne értsd félre, a kocsi sok örömet szerzett, ennyi hibája volt az évek során, a mai napig is sajnálom, hogy eladtam.
Zolika [Sun May 26 20:34:47 2002]
19 éves vagyok. Megvettem életem második kocsiját, egy Renault 19-est (új tipus). Nagyon jó a kocsi (egyenlőre). Ha valaki tudna akármilyen tapasztalatot, vagy ötletet adni amire fokozottan oda kell figyelni az autóra, azt szivesen venném. Címem: [email protected] - köszönöm!!!
Amati [Sun May 26 14:28:50 2002]
Lx
Köszi szépen a véleményedet holnap viszem vissza a kereskedohoz a V-40-et.
1600 km van benne a tapasztalatom az hogy ha szanok idot a beallitasokra ulesek kormany akkor meglehet talalni a nagyon jo helyet.
A volvo egyebkent a 75 eves evfordulora kiadott minimalis peldanyszambol az utolso darab es ennek alk.bor,tetoablak gratis.1.6 benzines automatan kivul szinte full.
Talan kisebb a hely benne mint a lagunaba de megis olyan elvezet vezetni.
Lx [Sun May 26 12:41:53 2002]
Kori
Milyen az autó (évjárat, üzemmód, márka)?
Ha régi, akkor pl.:bevizesedett az osztófej, vagy elszennyeződött a karburátor, esetleg nézd meg, ad -e szikrát a gyertya, mert, ha olajos lett, akkor nem csoda, ha nincs szikra.
Lx [Sun May 26 12:34:13 2002]
Amati
Én a Volvót venném, az a jobb minőségű, a Renault 5 csillagos eredményét nem hiszem el.
Amati [Sat May 25 23:29:27 2002]
Sziasztok,
3 eves focusom husegessen kiszolgalt 146 e km kersztul.
Velemenyeket szeretnek Toletek V-40 Volvo-Laguna grandtur 1.9dci a beszerzesi ar itthon kb ugyan ez lenne.
Elore is koszi
Erga628 [Sat May 25 20:19:48 2002]
Később részletesebben!
Erga628 [Sat May 25 20:19:08 2002]
Nagy csalódás volt, tényleg! Ilyen gagyi autóm volt? :-)
Trebron [Sat May 25 19:03:32 2002]
Ma mentünk Erga628-al egy Suzuki 1.3 Sedannal, a Clio után átülve a következő "élményben" volt részem:
-nem tudtam kitalálni, vagy csak megszokásból, hogy melyik a fékpedál. Annyira nincs ereje.
-gázadáskor semmi változás esetleg 3000rpm felett valami mozgás
-azt vettem észre, hogy a padlólemezen ülök egy 2 centis szivacson
-hangja, mint a kispolák
-az állitólagos szervó, olyan mint a Clioban amikor nem jár a motor, ja és iszonyatos holtjáték
-a váltó még használható, hátramenet kapcsolása előtt 3-asba kell tenni:)
-belül minden zörög.

Remélem Erga628 is megirja, amit átélt.
Kori [Sat May 25 18:44:12 2002]
Valaki ha nagy autoszakerto ellathatna egy ket otlettel, miert nem indul a kocsi, ha pedig az onindito porgeti a motort, es nincs bezabalva a gep.
Kori [Sat May 25 18:43:38 2002]
Valaki ha nagy autoszakerto ellathatna egy ket otlettel, miert nem indul a kocsi, ha pedig az onindito porgeti a motort, es nincs bezabalva a gep.
bl [Sat May 25 16:29:47 2002]
a suzuki nem autó hanem egy rossz vicc

bl [Sat May 25 16:29:18 2002]
a suzuki nem autó hanem egy rossz vicc

Lx [Sat May 25 12:55:15 2002]
Jockey
Az igaz, hogy lejtő, de mentem vele annyit!!!!
Hodossy András [Sat May 25 12:48:51 2002]
FIGYELEM!!!!!!AZ autoszalonban a Skoda Octávia RS-nek nem 1871ccm motorja van hanem 1781ccm motorja van gyorsan javitsák ki!!!!
Jockey [Sat May 25 10:41:21 2002]
Igaz, hogy egy repülőgépből kidobva érte el ezt a sebességet!

Jockey [Sat May 25 10:40:11 2002]
Én meg 250 km/h-val mentem egy 1.0 literes Swift-tel!!??
NANÁ Tisztelt LX!! Hát persze!

Jockey [Sat May 25 10:37:26 2002]
Suzuki=Trabant(természetesen a gyengébb minőségü Trabi)
UI: Elnézést kérek a Trabant tulajdonosoktól!
Orsikee [Fri May 24 21:13:51 2002]
X-ray!
Emilem: [email protected]
Lx [Fri May 24 20:13:29 2002]
Erga628
Nekem is volt két Swiftem. A minősége jó, hosszú a motor élettartama. A szervizben az egyik szerelő megmutatott egy 400000 km-t futott példányt, hibátlan volt. Az 1,3-assal 180-at is mentem. A régi 1,6-ost nem próbáltam ki végsebességileg, de azért az is ment rendesen.

Bagó
A Mazda 6 nagyon tetszik, bár a Mondeót lehet, hogy lecserélném rá. A minősége szerintem egyforma, bár ki tudja, egy konszern. Remélem, nem sértek meg senkit, de az új Primera... ezzel a design-nal szar, főleg mivel angol.
Bagó [Fri May 24 12:48:44 2002]
Mit szóltok a Mazda6-hoz?A héten voltam egy kereskedésnél autó nincs,de már lehet rendelni,szeptemberre igérik.Engem megkapott a formája,különösen a belseje,de azért jó lenne beleülni.Nagyjából elolvastam mindent ami eddig megjelent róla,az ára is elég szimpatikus,főleg,hogy 1,8-as,és eredeti japán produktum.
Na és a másik novum:Nissan Primera.A mai egyenautó,egyencockpit világban szerintem nagyot dobott a Nissan már ami a formát illeti,és nem csak saját magához képest.A középső műszerpark szokatlan,sportosnak egyáltalán nem nevezhető,de kis megszokás után elfogadható.Sajnos nem próbáltam ki,így bővebbet
nem tudok róla mondani.Ára nem annyira jó mint pl. a Mazda6-é,pedig Angliában gyártják.
Furcsa,hogy mindkettőre csupán 6 év korrozió garanciát vállalnak.
Rőczey [Fri May 24 12:46:19 2002]
Erga628

El.
Erga628 [Fri May 24 10:49:59 2002]

Rőczey!

Már eladtad a VTi-t, ugye (legalábbis úgy emlékszem, ezt írtad)? Egy 5. generációsat (lapos elülső lámpás) milyen évjáratból érdemes venni és mennyiért lehet hozzájutni?
Rőczey [Fri May 24 09:54:44 2002]
Erga628

A váltó a VTI ben jó, rudas változat, jól kapcsolható, viszonylag rövid úton jár. A renyóéval össze sem lehet hasonlítani, nem akadozik, lehet vele gyorsan váltani, nincs furcsa helyen a 3. fokozat és nem végez hatalmas mozgásokat amikor gázt adsz, vagy elveszed azt!
A hangja, meg olyan amilyenre hangolod, 6000 felett mint egy motorkerékpáré... Kis túlzással! Nekem tetszett! Ezen a téren meg sem említem a renyót!
Black VTI [Thu May 23 22:34:04 2002]
Most mit írjak ? Szerintem jól megy.Most nem kezdem el azt a dumát, hogy ma ezt nyomtam le....stb. :-). De ha komolyan össze tudnánk hozni egy találkát akkor szívesen megmutatnám.
Ábel [Thu May 23 21:58:13 2002]
A Renault témához csak annyit: a Megane az ingyen légkondival most behozta biztonság terén azt, amit a futóművel elvesztett(?). Ugyanis jön a nyár, és ilyenkor egy hűvös beltér többet ér bármely légzsáknál és ABS-nél. Amíg nem próbáltam légkondis autót, nem értettem, miért áradoznak róla, most pedig nehezen tudnám elképzelni nélküle a kocsit, bár az a 220 ezer nem volt semmi érte. Szóval ilyenkor mindenki vigyázzon az üveges tekintetű, lehúzott ablakokkal közlekedő, izzadó sofőröktől, mert azok beszámíthatatlanok. Ügyeljetek az ilyenekre, mert múltkor engem is meg akart torpedózni egy, szegénykém fel se fogta, hogy mi van. Ja, és figyeljetek a külföldi rendszámú presztizsautókra, mert az ilyen autók tulajdonosai nem csak Magyarországon, hanem máshol is szarnak a KRESZ-re és a többi közlekedőre.
Erga628 [Thu May 23 19:14:55 2002]
Igen, egy idősebb ismerősömnek volt egy '90 előtti Mazda 626-osa, az tényleg autó volt. Jópár éve (legalább 5) ültem benne, de a minőségérzet nagyon meggyőzőv olt. Tényleg, akár a rönyóhoz képest is! Többször mondta, hogy nem akar más autót. Viszont tavalyelőtt nem tudom miért, de eladta és vett egy Citroen Xsara 1.6 SX-et. Úgy embert még nem hallottál autót szidni, ahogy ő szidta kb. 2 éven át a Citroent. Pár napja autókáztam el a házuk előtt és láttam egy zsír új nagyon szép 626-ost a kapuban. Na igen, a márkahűség... Azt mondta, a Xsarával a 14 éves mazda össze sem volt hasonlítható, az újról még nem, kérdezetm, de sejtem, hogy fog áradozni. Hétvégén meglátogatom! Lécci írj te is egy kicsit a VTi-ről szubjektíven, ha még nem írtál volna. Főként a hangjára és a váltóra lennék kíváncsi. Azt, hogy hogy megy, tudom:-)
Feco [Thu May 23 19:11:06 2002]
Külföldi autobehozatal:
Ha van valakinek tapasztalata, vagy utitársat keres (benzinpénz beszállással) akkor irjona következő cimre: [email protected]
Németországba szeretnék kimenni Opel Astra vagy Fiat Tipo érdekelne.
Rőczey [Thu May 23 18:55:54 2002]
Erga628

Visszatérve az ócskavashoz, édesanyámé lenne a renyó, neki egy 323asból kéne átülni, na ahhoz képest ócskavas! Bár menni nem megy a 323, de a futómű, a kormány az illesztések, a minőség... 1.2 millió, pont annyi! Nekem az álltalad említett VTI-m volt (bár 4 ajtós) ez az autóm előtt, és a minap próbáltam apám 96 os Accordját... az futómű!!! Nincs úthiba, és még kanyarodni is lehet vele! Még akkor is, ha az úton van egy kis hiba! Még az öreg Carinánk is lényegesen jobb autó mint a renyó! Ugyan abból már hiányzik a klíma, meg ABS, meg a 4 légzsák... No és a 626 os, amit 85 ben újonnan vettünk, bár már nem minket szolgál, ahhoz képest is ócskavas a renyó! ( az idő tényezőt figyelembe véve!)
Rőczey [Thu May 23 18:47:44 2002]
Erga628

Nagyon tetszett a hozzászólásod, mintha én írtam volna őket!
Tudod az ócskavas azt jelenti, hogy lassan egy hónapja áll az autó a ház előtt, mert az kirendelt szakértő vizsgálata előtt nem akarjuk használni! Mivel az autó újonnan újra van festve, bíz nem lehet biztosan tudni mit is rejt az ócskavas!
Az olcsó hús effektus egyértelmű, erről többször jómagam is hasonlóan vélekedtem, az ár erős 1.2 millával lenne több, ha autóba akar ülni az ember. A hátsó csatolt torziós futóművet bizony igen könnyű kihozni a sodrából...
A felsorolásodban az integra üléseit kifelejtetted... és akkor teljes lenne a renyó

Gyorsulás június 11.én, ha jól emléxem nem tudom ki lesz kinnt, még senki nem szólt, nem hiszem , hogy sorban 3. alkalommal is kimennék...

Erga628 [Thu May 23 18:10:29 2002]
Trebron 1.6-os 16 szelepes Clio-ját elég jól ismerem, ott már jóval komolyabban vették a sportosságot: a futóműve először biztonságos, aztán kényelmes! Nem fordítva. És hogy milyen mértékben képes csodákra -170 kg és egy kicsit más motorvezérlés (teljesen más a hangja, mint az ugyanakkora motorú Mégane-omnak), az általa már többször említett 8 másodperces gyorsulás igaz, én magam mértem. Ketten ültünk a kocsiban, 1.-ben csikorgó kerekekkel indulva leszabályozásig kihúzatva, utána 2.-be váltva (megcsikkannak a kerekek) addig nyomja, míg eléri az óra a 100-at. Bár 2.-ben egzakt módon nem emgyel el százig, 5000-nél 3.-ba váltva is pont ugyanannyi a gyorsulás: állandóan 8 sec körüli. Egy tökélétes Casio óra stopperével szoktunk mérni, az óra hibátlan, de mértük már más órával is, sőt, kamerával is (a dátumkijelző óráján nyomon követhető az eltelt idő). Szóval tényleg kajak módon megy a verda, a 9,6 gyári érték kacsa. És rendesen van benne ülésbepréselő érzés, a Mégane ilyet semmilyen helyzetben nem tud. Amiért mégis használt VTi kéne, nem Clio, az szinte csak az ár, meg az, hogy sokkal jobban szeretm a Hondákat (rászolgálnak a persztízsre). Egy 3 ajtós, 6. generációssal lennék tökéletesen elégedett, csak ahhoz még kéne gyűjteni "egy kis" pénzt. Lehet, hogy nem a közeljövőben lesz autóm, de ha lesz rá pénzem, bizots komolyan meggondolom a VTi-t. Kár, hogy újonnan már nem lehet kapni őket, vagyis a legolcsóbb sport-Civic a 2.0-s iVTEC (ez a 7. generációs, új Type-R), ami 200 ló és 6 milla felett van :-(. Miért nincs 1.6 VTi?
Na, Rőczey, szóval nem túl jó kocsik a Renault-k, de ócskavasnak sem nevezném őket. Nagyrész ezt kapod ennyi lóvéért. Ez van. Tudod, milyen viszkozitású az olcsó hús leve? Na! A gyorsulások időpontjait pedig tegyétek fel ide is, hátha egyszer kinézek. Negyed mérföld távon gyorsultok?
Bocs, 2 részletben kellett feltennem, 1-ben nem fért ide :-)
Erga628 [Thu May 23 18:09:17 2002]
Hi Rőczey!

Egész pontosan a leírtakon kívül mi a bajod a Renault-kkal? Mert tény, hogy a Mégane messze nem a világ legjobb verdája, de talán akkor sincs az élen, ha hátulról kezdjük a számozást. Jelengleg egy 1.6 16V kombit használok és azonkívül, hogy Renault, nincs komolyabb baj vele. Az alatt, hogy Renault, a következőt értem: viszonylag igénytelen mechanika, szinte egyáltalán nincs vezetési élmény, pontatlan minden, ami mozog benne, a holtjátékok a kategória elitjéhez képest nagyok és hangosak, viszont ami nem mozgó alkatrész, az nem rossz: az utastér kimondottan szép, csendes, a színek is jók, nagy a hely, csomagtér batár. Bár tény, hogy én bármikor lemondanék pár literről, ha pl. egy olyan futóműve lenne, mint egy Focusnak. Meg ha lenne benne egy VTi-motor, Honda-váltó, a kasztni formaterve maradna franciás, az utastér pedig kicsit olaszosabb, az illesztések németesek, a valódi karambolokban pedig svédesen deformálódó lenne utascella, akkor egy patent gép lenne belőle:-) Mértem egy személlyel vele gyorsulás. Gyakorlatilag +/- pár tized másodperccel tért el a gyáritól (ami 10.3 sec, mivel Break). Ezzel a motorral egész nyugodtan (viszont sajnos máshogy nem nagyon) lehet közlekedni, nem kell visszaváltogatni (jobb is, azzal a váltóval inkább ne kelljen). Nem az enyém a verda, hanem fateré, főként anyagi vonatkozások miatt lett egy kb. 1,5 éve. A felszereltségére nem lehet panasz, egyedül a klíma hiányzik belőle, amit egy normális ember elvár. Tény, hogy bárki szívesebben venne pl. egy (akár új) Civic-et, mint Mégane-t, csak ugye az túl drága. Jó, nyilván megéri az árát, nem is erről van szó, csak az ár nem egy olyan értékelési szempont, ami a többi mellett, hanem ami a többi felett áll! Ez fontos, hiszen ha eljátszunk a gondolattal, hogy ha azt a majdnem 1 millát, bár lehet, hogy többet is, amit megtakarítok egy Mégane vásárlásával Civic ellenében, a Renault fejlesztésére/felszerelésére fordítom, na akkor már több, mint elviselhető verda lesz belőle. Persze nekem nem nagyon kellene kombi, inkább egy 5. vagy 6. generációs VTi. Azzal tökéletesen meg lennék elégedve. A Mégane előtt egy 1.3-as Swiftet használtam, és bár mindenhol agyonszidtá(to)k azt a kisautót, nekem a stílusa sokkal jobban bejött, mint a Renault-é. Azzal lehetett szágoldozni. nyilván ütközni nem, de nagyon feküdt a kanyarokban, nem kellett félnem, hogy bármikor is elszállok. Jó, volt pár éles helyzet, de semmi gond nem volt. A Mégane úgy bedől, hogy kapásból elveszi az ember maradék kedvét is a száguldozástól. 5000 felett kimondottan gyengül és jellegtelen hangot ad a motorja, a Swift 5000-től úgy húzott, mint állat. És nagyon dögös hangja is volt. Ezért kéne nekem VTi: ugyanakkora a motorja, mint a Mégane-é, csak sokkal erősebb, összehasonlíthatatlanul pörgősebb és modernebb, nagyobb a nyomatéka, és könnyebb is a kocsi. Nem igazán értem a Renault filozófiáját: kicsit pözsós (szép autóba elavult motor, erőátvitel). Jó, nem túl elavult a Mégane motorja, de se egy változó (legalább a szívóoldalon) szelepvezérlés, se egy változó szívócsőhossz, se egy AGR, acélblokk a ma már elterjedt alukhoz képest (bár a hengerfej alumínium), semmi technikai újdonság. A japánok 15 éve elavultnak tarthatták volna ezt a motort, a franciák meg a prosiban hirdetik, hogy milyen hi-tech? A VTi-ben persze nem csak jó motor van, hanem minden, ami hozzá kell: 4 tárcsa, ABS, sportfutómű, double wishbone, hogy csak a fontosabbakat említsem... Elég gagyi dolog, hogy az 1.6 16V Mégane Classic-on hátul dobfék van. A kombin már tárcsa, de a sedan is megérdemelte volna, sőt az ötajtós is. És ahogy valaki itt írta: bizony könnyen lehet a Mégane futóműve még amatőröknek is veszélyes. Nem nagymamákra gondolok,akik 30-cal közlekednek, hanem hozzám hasonló korúakra, akik megrúgják a kocsit, de az első kanyarban lemennek vele az útról. Erre az sem magyarázat, hogy komforots rugózás, hiszen a kategóriában már csak átlagosnak nevezhető a Mégane rugózása. Az Astra, Focus legalább ilyen kényelmesek, de sokkal biztonságosabb a futóművük (hiába, ők teljesen új futóművet kreáltak a modellváltáskor, a Mégane alatt viszont még mindig az R19-es torziós rugói igénytelenkednek). Tudomásul kellene vennie a Renault-nak, hogy a biztonság nem csak azt a bizonyos 4-5 csillagot jelenti.

X-Ray [Thu May 23 18:08:11 2002]
Orsikee!

Mi a mail-címed?
Rőczey [Thu May 23 16:19:20 2002]
Trebron
sajnálom, hogy nem jöttél ki a gyorsulásira, pedig mentünk egy páran, egész jó volt... Mondjuk mindig így van, ha bizonyítani kéne... ez némileg hibája a NET nek, emberek leírnak mindenfélét, persze nem jönnek el, amikor be kéne bizonyítani!
Ne vedd magadra! Nem csak neked szól, volt már itt egy sereg ilyen ember...

Ja a sportgyertya álltalában humbug... japán autóknál inkább árt, mint használ! Az NGK a megfelelő választás!

A sportszűrő pedig kb pont úgy viselkedik, ahogy Trebron leírta! Se több, se kevesebb! Egy V40 nem lesz tőle sportkocsi! (ha előtte nem volt az :-) !)
Rőczey [Thu May 23 16:12:48 2002]
joey
Melyik is az az ADAC megbízhatósági lista? Nem kevered össze az először műszakira felkészített autók adataival? Ami persze egészen mást jelent...

Wick
elolvasok én mindent, és még örülnék is, ha igazakat, és okos dolgokat írnának róluk, de a tapasztalat, és a tények !!!sajnos!!! engem igazolnak!
Hidd el nem szidnám a saját választásomat, ha nem lenne rá okom...
Elég kínos, hogy ott áll egy rakás ócskavas a ház előtt 3250000 Ft ért inkább adtam volna még egy milliót, és használható autót vettem volna! De késő bánat előttem a pereskedés!
wick [Wed May 22 22:36:01 2002]
Rőczey
Kár, hogy a Renault-okkal és azon belül a Cliokkal és a Megane-okkal kapcsolatban jobban szeretsz írni, mint olvasni... (Ugyanis nem sokat ért az, amit eddig leírtunk Neked).
Bosszankodó [Wed May 22 21:09:06 2002]
Vigyázz a PEUGEOT 307 típussal! Az automata klíma kijelzője olvashatatlan, ha nappal bekapcsolod a fényszórót. Ez lakott településen kívül kötelező. Ilyenkor a kijelző elhalványul, olvashatatlan. Nem látod a beállított hőmérsékletet, a ventillátor, a légterelők állapotát, stb. A Peugeot nem tudja kijavítani, azt állítja "típus sajátság"...Szerintem a magyar vásárlók semmibevétele fejeződik ki benne. Ilyen hozzáállás a VW-nél nem fordulhat elő, állítom 20 éves tapasztalat alapján. Légy résen, ne hagyd magad becsapni!
Placido [Wed May 22 19:59:02 2002]
Engels,
akkor most milyen kocsiban gondolkodsz?
Lili [Wed May 22 17:38:50 2002]
Szia Amon!


Nem vagyok jobb nyersen sem. :) Csak légkondis járgányt vezek, ha odajutok, anélkül egy lépést sem.

Óóó, nekem nincsenek káros szenvedélyeim. :) Néha egy korty pia, de bulikban sem szoktam inni, nem vagyok az a piálós. A szivart egyszer kipróbálnám, de félek, egyben lenyelném vagy letüdőzném, esetleg megfulladnék tőle. :)

Azt hiszem, lemaradtam a kortársaim mögött. :)

Csaó.

joey [Wed May 22 15:00:30 2002]
Kedves Enegels
Nem azért de a legújabb adac megbízhatóságban a ford megelőzte a toyota-t
Engels [Wed May 22 13:54:17 2002]
Figyeljetek csak,azért röhejes hogy 92 ben egy új colt ára extrákkal 1.7 milla volt.Ugyanekkor egy 21053 Lada 381 ezer.Hát igen,a minőséget akkor is meg kellett fizetni.

Black VTI!

Na és hogy megy?Kicsit bővebben válaszolj!
Engels [Wed May 22 13:45:56 2002]
Gidran!

Köszi a segítséget,elég vonzó amit a 3 éves galantról írtál.de sajnos elgondolkoztató hogy milyen körülményes vele a ki-beállás a garázsból meg a városi parkolás.ez egy igazi családi autó.lehet hogy luxus és hülyeség lenne kettőnknek egy ekkora hajót venni.pedig gyönyörű egy teremtés.azért még ezt nagyon megfontoljuk.Annak azért örülök hogy te is japánhű vagy.Nem veszel holmi európai tucat-vackokat.Tisztelet a kivételnek-skandináv autók-.Üdv.
Benjo [Wed May 22 11:56:24 2002]
Es megegyszer FOOK YOU!!!
BBmwJ [Wed May 22 11:55:17 2002]
Az en kedvenc automarkam a BMW, de a terepjarok kozott a kedvencem a Mitsubisi Pajero!!!
Bunta Jozsef [Wed May 22 11:50:54 2002]
Fook You!!!
Gidran [Wed May 22 11:49:15 2002]
Engels!

Tapasztalat: Mitsu. Galant 1999. V6.
Kb. 10-12 lityis naftaigény átlag.
Soha semmi nem romlott el 2 év alatt.
Szervíz 50-80 ezer
200-tól még gyorsul, de inkább húzós, mint gyorsulós.
Honda Accord 2.3 sajnos gyorsabb. Sokkal.
De igényesebb belső, nagyobb tér.
Valaki HRV tapasztalattal? Próbáltátok már a Corolla Verso 1.8-at?
Állítólag megy mint atom.
Gidran [Wed May 22 11:48:37 2002]
Engels!

Tapasztalat: Mitsu. Galant 1999. V6.
Kb. 10-12 lityis naftaigény átlag.
Soha semmi nem romlott el 2 év alatt.
Szervíz 50-80 ezer
200-tól még gyorsul, de inkább húzós, mint gyorsulós.
Honda Accord 2.3 sajnos gyorsabb. Sokkal.
De igényesebb belső, nagyobb tér.
Valaki HRV tapasztalattal? Próbáltátok már a Corolla Verso 1.8-at?
Állítólag megy mint atom.
Amon [Wed May 22 10:55:24 2002]
Szia Lili!

Háát,ha rajtam múlna minden fekete autót szériában klímával szerelnének! :)Ha lenne lehetőségem új autót venni,akkor én is csak ilyet vennék!(Sajnos egyelőre nincs! :( ) Neked is azt tanácsolom,hogy ha lehet légkondis járgányt válassz! Nem venném a szívemre ha tényleg megfőnél! :) Nyersen valahogy mégis jobb vagy! :) (És azt sem ha kórházba kerülnél!)
Ja,a szivarozást most kihagytam,de a többi megvolt!
És neked?

Csao!
Trebron [Tue May 21 19:20:41 2002]
Black VTI:
Akkor az kb. 200 ló, az már mehet valahogy, 1200kg. :P
1-esbe meddig megy el 70-ig?
Amon [Tue May 21 19:07:31 2002]
Üdv!
Lili!
Sajnos ma már nincs időm írni,holnap jelentkezem!
Addig is szép álmokat! :))


UI:És külön üdvözlet Placidónak!
Placido [Tue May 21 18:35:08 2002]
Szerintem a Galant nagyon megéri az árát.
Black VTI [Tue May 21 17:30:59 2002]
Nekem K & N direktszűrő van rajta. + sportdob + chip.
Engels [Tue May 21 14:42:34 2002]
Sziasztok.Tudna v.ki személyes tapasztalatot vagy v.milyen véleményt a Mitsu.Galantról?ezt szeretnék venni,mert elég olcsó ahhoz képest amit tud.több helyen utánaolvastam,de gyakorlati tapasztalatot kevés helyen találtam.főleg a fogyasztása és a fenntartása érdekelne.ugye ezt is olyan ritkán kell szervizelni mint a többi japán autót?1.8as 16 szelepeset 94es körülit vennék.bár nem lenne kihasználva a nagy hely benne,de vonzódom a méretesebb autókhoz.megéri ezért ilyen nagyot venni?érdekel bármilyen hozzászólás.üdv.
Koczeka [Tue May 21 13:13:34 2002]
Orsikee!
Ha gyertya, akkor NGK!...

Nefelejcs kft.
250-0760
1033 Budapest, Hajógyári sziget 130.
Budai alsó rakpart
Trebron [Tue May 21 12:22:21 2002]
www.chat.hu clio1616v-t keress, ott jobb a chat :)
Orsikee [Tue May 21 11:45:24 2002]
Milyen suliba jarsz Trebron?

Orsikee [Tue May 21 11:42:35 2002]
a mienk sem megy jobban ezert gondoltam a Sportgyertyakra

Orsikee [Tue May 21 11:41:52 2002]
a mienk sem megy jobban ezert gondoltam a Sportgyertyakra

Orsike [Tue May 21 11:38:43 2002]
Itt vagy Trebron?
Orsike [Tue May 21 11:38:31 2002]
VOlvo V40The God [Tue May 21 11:24:10 2002]
Köszi szépen, sokra mentem veletek....
Trebron [Tue May 21 11:23:48 2002]
Milyen a Volvotok?
Full más lett a hangja és gyorsabban reagál a gázadásra. Igaz nem megy sokkal jobban, de nem is kell:)
Mit akarsz a sportgyertyákkal?
The God [Tue May 21 11:22:33 2002]
???

Névtelen [Tue May 21 11:21:38 2002]
Annak ellenére, hogy meghirdették az újságban, nem találtam meg....
The God [Tue May 21 11:20:56 2002]
Sziasztok!!!!!
Hol van az útvonaltervező????

Orsikee [Tue May 21 10:51:27 2002]
Milyen ez a JR filter?A mi Volvonkba is ezt szereltek be de en nem latom kulonosebb hatasat!Ezt mar irtam egyszer de nem irtatok semmit!Szoval?Mit tud?Sportgyertya?

Trebron [Mon May 20 22:32:28 2002]
Rőczei:
A kocsid full mező vagy apróbb :) módosításokat eszközöltél rajta annak érdekében hogy menjen a gép?

Black VTI kocsiját láttam már képeken, nem kókányság tuned by Mugen Honda, szal nem mehet rosszul.

Ezért kérdem, hogy a Tiéd alap-e.
A clio most kapott performance air filtert(JR) + kedden kap Jetex dobot(130mm). Ennyi.
A Hungaroingről annyit, szívesen elmennék, de Temérdek vizsga miatt, valszín. elmarad, egyenlőre.
A stopperes mérésnek kétségkívül vannak hibái, de Erga628 haverral attólmég mérhettek egyet azonos körülmények között, ha gondolod, ez csak egy ötlet. Black VTI.

UI. Ide lehet képeket szúrni?
Black VTI [Mon May 20 21:20:34 2002]
Hát sziasztok !
Nem voltam mert beiktattunk egy kis balatont.Szóval szívesen megmutatom az autómat bárkinek, de ez a stopperes mérés szerintem nem egy tuti dolog.Azért ajánlottam a hungaroringet mert ott mérik "rendesen".
Erga628
Küldöm a számot.A többit mail-ben !!!!Kicsit hosszú.... :o))

Törpe [Mon May 20 18:15:00 2002]
Anyámék laknak Szolnok mellett, néha azon tűnődöm, jobb lenne gyorsvonattal hazaugrani, mert szinte mindig kész életveszély a 4-esen menni, mintha semmibe vennék az autósok, hogy a 4-es nem sztráda és csak 2 sáv áll rendelkezésre, nem pedig 4.

Akinek van 200 pacija és nagy kasznija, persze, hogy tesz a kisebbekre és nekiáll előzni, nem érdekli, hogy ki jön vele szembe, ő úgyis túléli. Nem tervezik odafent, hogy kiszélesítik 2x2 sávra???? Ehhez fogható a 85-ös út Győr és Sopron között is, ott is millió kamion, biciklis, szédült autós rohangál, anno nem erre a forgalomra tervezték egyik utat sem.


Rőczey [Mon May 20 14:44:30 2002]
Leslie!
Te írtál ide régebben rendszeresen?
Rőczey [Mon May 20 14:39:50 2002]
WOW!!!

Végre ráébrednek az emberek, hogy a 4 es főút milyen! Ez van! Szinte járhatatlan! Amikor csinálták a méréseket, hogy szükséges-e autópálya, kihozták, hogy ide még nagy is ez az út, hisz percenként alig pár autó halad át a csúcsforgalomban... :-) (naná, ha áll a sor!) Az országot járva, én ezt tartom a legdurvábbnak! Bár sokat közlekedek ezen, és kevesebbet máshol!

Rőczey [Mon May 20 12:18:37 2002]
HI All!

Még nem sikerült teljesen végigolvasni, de igyexem!
Trebron!
Várunk a gyorsulási versenyen május 21. Mogyoród Hungaroring 20 óra körül a MOL kútnál!
A Megane ben ugyanaz a motor van, mint a Clioban, a váltót nem tudom, de a +80 kilo nem hiszem, hogy annyit befolyásolna, mint amennyire szar a Megane 1.6...
A Honda motorokról még írok, ha gondoljátok! Messze nem egy kategória a renyóval!!!
wick [Mon May 20 09:22:57 2002]
Törpe
Az apósék Szolnokon laknak, gyakran járunk arra. Én is utálom a 4-es forgalmát és az ott autózók többségét. Borzasztó! Türelmetlenek és kultúrálatlanok! Oda aztán kellenek a lóerők és a jó fékek. Szerencsére a legtöbb helyen szélesítették az utat; én is voltam már úgy, hogy hárman mentunk el egymás mellett.
Lx [Sun May 19 22:58:55 2002]
Én itt vagyok.
Úgy érted, hogy magától? Szerintem nem kapható ilyen, csak le lehet gyártatni vagy otthon a műhelyben csinálsz egyet. Ha esetleg megtudtál erről valamit, megköszönném, ha értesitenél(bocs a rövid i miatt). Azt nem tudom, hogy egy ilyen szerkezet mennyire lehet mobil vagy könnyű. Elektromosra gondoltál?
Pimpi [Sun May 19 21:54:09 2002]
Van itt még valaki???
Pimpi [Sun May 19 21:50:09 2002]
Az lenne a kérdésem hogy lehet-e olyan szerkezetet kapni ami felteszi a kerékpárt a kocsira, könnyű és mobil?
Trebron [Sun May 19 20:05:54 2002]
Mond! Kérdezz!
saszla [Sun May 19 18:58:18 2002]
van itt valaki, akitől tanácsot lehet kérni?!

saszla [Sun May 19 18:58:13 2002]
van itt valaki, akitől tanácsot lehet kérni?!

saszla [Sun May 19 18:55:24 2002]
jó napot!

Lx [Sun May 19 16:53:35 2002]
Tudom, hogy nem nekem küldted a Tatrás üzenetedet, de azért válaszoltam.
Lx [Sun May 19 13:17:53 2002]
Kb. két hete. A kormányt kisujjal lehet tekerni.
Lili [Sun May 19 10:39:38 2002]
Szia Amon!


A fekete kocsi nagyon fel tud melegedni, nem? Ott főnék meg a csúcsforgalomban, egyből mehetnék a kórházba. :)

Igen, a kék szín tetszene, metállal egész normális. Csak narancs- ill. citromsárga ne legyen, azoktól rosszul vagyok, nekem valahogy nem jönnek be.

Neked is kellemes pihit, szansájnt és jó szivarozást kívánok!!
Törpe [Sat May 18 23:52:27 2002]
Ábel!


Vezettél már Tatra-t? :) Volt egy 613-as modelljük ( asszem, ez a pontos száma), olyan érzés volt vezetni, mint egy tankot, egy óriási hodály, abban aztán az embernek nincs halálfélelme. A Focus hozzá képest sehol nincs. :))
Törpe [Sat May 18 23:49:05 2002]
Üdv!

Ma reggel hazaugrottam a szülőkhöz, a 4-es út mellett laknak. Még ennyi barommal nem találkoztam, mint amennyi ma kirajzott. Az, hogy a záróvonal, lakott terület nem számít, már meg sem lep. Villogtak, dudáltak, középső ujj fel stb, én éreztem magam hülyén, hogy próbáltam normálisan menni.

A csúcs az volt, amikor legalább 3 autós, miközben előztem őket, hirtelen a gázba léptek (addig kb. 70-nel poroszkáltak), és nem hagyták, hogy megelőzzem a kocsijukat, kétszer majdnem frontális ütközés lett a vége, mert visszasorolni sem tudtam, szemből meg dettó jöttek. Ha nem 50 pacim lenne, biztos nem okozott volna gondot, hogy odalépjek egy kicsit, de egyelőre ennyi van. Köszönöm nekik, hogy a frászt hozták rám!! Visszafelé ugyanez játszódott le, úgy látszik, egyeseknek megártott a hőség.
Lx [Sat May 18 20:33:49 2002]
A Seat egy nagyon jó autó. A minősége ezerszer jobb a VW-nél, szerintem jól is néznek ki.
Lx [Sat May 18 20:31:27 2002]
Toto
A fabia nagyon jó, legalább is én nagyon meg vagyok vele elégedve. A feleségem már nem annyira, mivel nem megy olyan jól, mint a Mondeo a 145 lóerejével. Tényleg nagyon jó.
Toto [Sat May 18 19:22:35 2002]
Sziasztok!A napokban kipróbáltuk a Thalia-t és a Puntot. Meg kell mondjam, a Saxo után mindkettő csalódást okozott. Azt hiszem megvárjuk feltétlenül a Citroen C3-ast. De a Fabián is elgondolkodtam. Valóban olyan jó?
Mellesleg.....használt autót nem túl rizikós venni? Én az új autók híve vagyok, bár tudom, ahogy kigurulnék a szalonból máris zuhant pár százast az ára.
Júniusban állítólag bejön az új Seat Ibiza. A Seatokról általában mi a véleményetek?
Trebron [Sat May 18 15:12:11 2002]
A mérések mindig két fő jelenlétével történtek. A kerekek pedig 185/55 R15 Tehát ez is rátesz egy lapáttal a sebesség (km/h) kijelzőjének csalására, tudniillik a kerék átmérő és a mutató közötti függvény, úgy néz ki, minél nagyobb az átmérő a kijelzett sebesség annál kisebb.
Lx [Sat May 18 06:57:52 2002]
Ábel
De az egy teherautó...
Tombo [Sat May 18 00:03:27 2002]
Rőczey
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam,csak manapság nem voltam "errefelé..."
A nyílt napon kinnt voltam, és valószínűleg megyek 30-án a következőre is.
A gumit tényleg eszi a pálya,dehát vmit vmiért!Én legalábbis nagyon szoktam élvezni!Szóval a következő 30.-án lesz, ha tudsz gyere ki!!!
Ábel [Fri May 17 23:15:05 2002]
Lx
Lehet Tatra Focus is, ha úgy jobb.
Lx [Fri May 17 23:11:41 2002]
Én még nem hallottam ilyen autóról.
Lx [Fri May 17 23:10:03 2002]
Ábel
Milyen Ford Tatra???
Törpe [Fri May 17 22:41:39 2002]
Orsikee!


Az említett cégénél mint elemző közgazdász voltam és tisztában vagyok a benzinekkel, legalábbis eddig ezt hittem. Valóban a kenőanyagokat adja hozzá az összes cég, de nincs nagy különbség, legalábbis számottevő.
Ábel [Fri May 17 22:34:55 2002]
Lx
Dehogyis nincs! Én 1.6-os Ford Focus-szal mértem, 100 és 105 között 1-2 másodperc különbség volt. Ennyit a Ford Tatra-ról... :)
Lx [Fri May 17 22:27:40 2002]
A két másodperc eltérés tényleg sok, az is teljesen igaz, hogy a sebességmérők többet mutatnak, de, ha ketten ülnek benne, akkor elég 100-nál megállitani a stoppert. Különben is 100 és 105 között nincs olyan nagy különbsé időben, talán csak egy régi Tatránál...
Ábel [Fri May 17 21:38:08 2002]
Trebron
A 100-ra gyorsulást a sebbességmérő szerint nézted, ugye? És hol stopperoltátok le? Pont 100-nál? Mert ha igen, akkor az hiba volt, legalább 105-ig kell hagyni, mert akkor reális. Ugyanis minden gyár autójában felfelé csal a mérő. Ha pedig így nézted, akkor még többet számolj rá, mert ezek az eredmények LEHETETLENEK, főleg 2 személlyel! Ilyen szinten a 2 másodperc eltérés hatalmas! Nincs chiptuning a kocsidban? Ne érts félre, örülnék, ha minden Renault így menne, de azért mégis...
Orsikee [Fri May 17 21:24:14 2002]
Trebron
A Volvonkba ugyanezt szereltek bele,Jr sportlegszuro,de en nem erzem a hatasat.lehet hogy sportgyergyak kenenek?


Cadillacman [Fri May 17 21:18:07 2002]
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol tudom a cabriom tetejét megjavíttatni?
Kínos a nagy záporok alkalmávak, hogy zuhog be a víz....
Trebron [Fri May 17 20:54:48 2002]
Orsikee:
A Shell VPower Racing valóban megteszi a hatását, nem gyorsul sokkal jobban, de érezhető a hatása a gázadásra hamarabb reagál az autó. Egyébként a minap szereltem a kocsiba az első tuning elemet, egy JR performance air filter-t, aminek ugyanez a hatása, holnap vagy holnap után kipróbálom a MOL EVO csodáját is kiváncsi leszek mi igaz az alább elhangzottakból, ami szerintem abból adódhat, hogy olyan kocsiknál hatástalan, vagy csekély hatású a VPower, amelyek régiek, mondom ezt úgy, hogy abszolút nem vagyok szakértője az üzemanyag adalékok hatásainak.

Ferinek.
Szerintem a különböző forumokban olvasottak alapján elmondható, hogy a sportlégszűrők, nem kárositják a motort, esetleg ha nem belevaló a szűrő, vagy rosszul van használva.
Orsikee [Fri May 17 20:19:50 2002]
Torpenek!
Ahhoz kepest hogy a MOL-nal dolgoztal eleg keveset tudsz a benzinekrol!!!Sajna batyo!
Azt mindenki tudja hogy a MOL-tol veszik a benzint a nagy cegek is(Shell,Omw stb.),de az ORDOG EPPEN A KENOANYAGOKBAN bujkal.A kenoanyagokat fejleszti a ceg es ahbar nagyon draganak tartom a Shell 300 Ft-s benzinet de amikor probaltuk,csodat muvelt az autinkkal.Ez van.Az biztos hogy tobbet ettek,mivel jobban mennek tole igy hajlamosabb az ember kemenyebben megpockolni a gazpedalt!
Orsikee [Fri May 17 20:15:22 2002]
hadd kapcsolodjam en is bele ebbe a vitaba egy piciket.Az 1.6-os motortol nagyon jo a 110 le.Ok hogy konnyu az auto de eleg nagy szegyen mondjuk egy nagykepu Audi A4-es v. 320-as BMW pilotajanak amikor a lampanal a zold utan csak a Clio segget latja.Marpedig ez igy van.Pl:Opel Vectra 2.0 is csak 10s alatt gyorsul szazra.Mindenkeppen jo a 110-es mocika.
A Hondat nem lehet hozza hasonlitani mert teljesen mas jellegu motorokat gyart:sportosabb,porgosebb...stb.>>>>MAS!!
nekunk 1.4 16V-s 98 Le-s moci van a Thaliankba,de nagyon jol porog.Kivanncsi lennek hogy a gyari 10.5 s-os gyorsulas mennyi valojaban.Az emlitett Vectrat otthagytam.A haveret.Verseny volt.kb. 10 s korul lehet.De jol megyeget.
MAS:
wick [Fri May 17 19:26:03 2002]
Koczeka - Trebron
Szerintem is valóban értelmetlen a vita, a lényeg az, hogy szeressük az autónkat - de persze nyitott szemmel járjunk. Nekem például nem a legfontosabb a gyorsulás csak annyira, hogy az átlagtól azért egy kicsivel jobb legyen a kategóriájában, hogy egy-egy (szerencsére ritka) húzós előzésnél számíthassak a kocsira. Szerintem 10 sec. alattikra azért lehet számítani (110 LE). Legalább ennyire fontosak az egyéb paraméterek (lásd előbb). Ezekről is lehetne beszélni...
Persze a gyorsulási verseny végeredményéről majd számoljatok be!
Trebron [Fri May 17 17:03:33 2002]
Koczeka:
"bár még azzal a Cloóval se álljon oda senki egy Integra Type-R vagy a Civic Type-R mellé" Aztán miért ne!!! Egyébként erről beszéltem. "Részemről a vita lezárva, mert az teljesen értelmetlen!" Nagyon elszáltál.
Trebron [Fri May 17 17:00:17 2002]
Erga628:
Ha BlackVTI kocsiját lecheckoltad, ird már meg milyen. Ha lesz rá mód mérjetek egy gyorsulást 2 személlyel, tudod ahogy pénteken.
Trebron [Fri May 17 16:57:11 2002]
wick:
Köszönöm, hogy ir végre olyan ember is, aki nem "Csak a Honda a legjobb autó"-t ismételgeti és, ha valaki pozitiv véleményét megosztja a másikkal a saját autójáról, akkor azt egyszerűen elintézi annyival, hogy "az apuci kocsiját hatod, ha megkapod".
Én sehol nem emlitettem ilyet, hogy X a legjobb autó, és miért állitanék olyan adatokat, ami nem igaz.
Teljesen igazad van, a Clio-mban szintén elekromos a szervó(sebességtől függően erős), fék(jól érezhető a fogás pontja és pontosan adagolható), gáz(5* jobb mint a a bóvdenes megoldás).
Erga628 [Fri May 17 15:44:28 2002]
Szia BlackVTI!

Már régóta próbállak elérni, de az e-mailek mindig visszapattannak. A telószámod nagyon kellene! Már korábban ígérted, hogy megmutatod élőben a verdát, de kb. egy hónapja nem tudok írni neked. Ezért kellene a számod, vagy bármi, ahol elérhető vagy... Az is jó lenne, ha modjuk rámcsörrennél egyet és elmenteném a számod. Vagy légyszi küldj egy SMS-t, vagy bármit, de most már mindenképp szeretnék megbeszélni veled egy talit. Előre is kösz! 06 20 3218921. Marcell

Szergej [Fri May 17 15:39:28 2002]
ÜDv!
Eldöntöttem,valószínűleg astra lesz amit meg fogok venni -kb 9 éves-,de mennyit fog enni,mert hallottam 6-ot és 10 et is vegyesben.most akkor mennyi lehet a valós?ha v.ki tud konkrét adatot,ossza meg velem.köszi.
Ferkó [Fri May 17 14:19:37 2002]
Sziasztok!
Márciusban vettem a Fiat Brava 1,2-hez sportlégszűrőt,nem fűztem hozzá sok reményt,de pozitivan csalódtam.
266 km után tankoltam vissza tanksapka szelepig a benzint és csak 11,7 l benzin fért bele.
Ez 4,4l/100 km-re jött ki Sárvár-Zalakaros oda-vissza.
Erősebb nem lett az autó,talán egy kicsit rugósabb mint volt.
Van negatív tapasztalatotok a sportlégszűröről?
Amon [Fri May 17 09:09:50 2002]
Üdv!
Szia Lili!
A színekkel kapcsolatban annyit,hogy nekem is azóta tetszik a fekete,mióta ilyen színű Vectrát vettem.(Sajnos ilyenkor már nagyon kellene bele egy klíma,mert iszonyúan fel tud melegedni! :( )Szerintem a színekkel is az a helyzet,hogy minden autónak más és más szín "áll jól".Ha már a kék és a piros között kellene dönteni a KA-hoz a kék jobban illik! :) Más:Tudod milyen jó dolog egy jó szivart szívni,közben konyakot v.whiskyt kortyolgatni és olvasni az autó2-t. :)) Ígérem,többet már nem szólok bele a választásodba! :) Akkor most milyen színű is lesz? :) Ma már nem valószínű,hogy tudok írni,legközelebb csak kedden leszek.Addig is kellemes hosszú hétvégét,jó pihenést,napozást,autóvásárlást stb. stb.kívánok Neked! Csao!!!

Mindenkinek
A gyorsulási témához nem tudok hozzászólni,mert nem vezettem még ilyen Cliót.Az utcai autók közül azt hiszem a legjobb köbcenti/lóerő arányt a Honda S2000-es képviseli 240LE-vel!Persze ez már teljesen más kategória mint egy Focus v. Golf.Hétköznapi autózásra teljesen jó az 1.6-os motortól a 100-110 LE.
Csao!
Koczeka [Fri May 17 09:00:12 2002]
wick:
OK, akkor nem nagggyon kevés, hanem csak szimplán kevés... a Golf (105le), Focus (100le) , Audi (102le) 1,6-os motorait meg inkább haggyuk, szót sem érdemelnek!
Jót gyorsulni meg ott a 2,0-ás Clió 172 lóval! Na az tud 7,2-t, nade abban legalább + 62le és sok-sok Nm van az 1,6-os Clióhoz képest és így már lenyom egy 1,6-os VTI Civicet (bár még azzal a Cloóval se álljon oda senki egy Integra Type-R vagy a Civic Type-R mellé)!
Részemről a vita lezárva, mert az teljesen értelmetlen!
wick [Thu May 16 23:03:47 2002]
Koczeka
Én is egy kicsit nagyképűnek érzem a "Szerintem a 110 le nagyon kevés egy 1,6-os motorból." kijelentést. Az átlag 1,6-ra nem jellemző a 110 LE, általában alacsonyabbak! Érdemes utánanézni (VW Golf, Ford Focus, Audi A3 stb.). Egyébként az én 1,6-os Megane-omnál is 9,6 a gyári gyorsulás 100-ra, úgyhogy el tudom képzelni, hogy gyorsabb a könnyebb Clio (majd lemérem).
Nekem van egy 1,6-os Civic-es haverom, de valahogy jobban érezte magát a Renault-omban: szerinte hasonlóan gyorsult sőt alacsonyabb fordulatnál jobban, aztán pl. a fék és a kormányszervó is jobb volt, nem beszélve a belső kényelemről. Persze ez csak egy szubjektív vélemény.
Robert
Az ár/érték aránya szerintem jobb a Lagunának, mint a BMW-knek.
Törpe [Thu May 16 22:26:22 2002]
Lx!


Tippem az lenne. :)) Itthon az ember már tankolni is fél, nem tudhatjuk, mikor mivel csesznek át a kutasok. Rémtörténetei mindenkinek vannak, sajnos engem is basztak már át.
Lx [Thu May 16 22:26:05 2002]
Trebron
Kössz a tanácsot, csak 1 baj van, a feleségemnek most vettem Fabiát.
Trebron [Thu May 16 21:55:51 2002]
Black VTI :
Benne vagyok, hogy megnézzük ki nyeri a vs-t. De ti fizetitek a bérleti diját, mivel nincs tele a buxa, úgy, mint egy 6M forintos új TypeR tulajdonosnak.
Csá
Trebron [Thu May 16 21:52:49 2002]
Lx:
Jó a kidolgozás minősége, főleg mivel Privilege verzió, a többi alacsonyabb felszereltségű modellhez képest pedig jóval igényesebbek a felhasznált anyagok, burkolóelemek. A zörgésről annyit, hogy ha a kazetta nincs benyomva a magnóba akkor rossz úton bizony nekiáll zörögni.
Igy van ahogy mondod kb +100kg a bruttótömeg :)

Csá, nézz be egy márkakereskedőhöz és próbáld ki a legfelszereltebb modellt, vezesd vagy csak ülj bele. Meglátod érdemes.
Black VTI [Thu May 16 21:52:18 2002]
VTI vs. Clio.
Erre a 8 sec - re én is kiváncsi lennék.De mi lenne ha rendeznénk a ringen egy gyorsulást ? Az mindent eldönt .....
Lx [Thu May 16 21:16:24 2002]
Trebron
Akkor?
+100kg Egyébként a Clionak jó a minősége, zörög?
Törpe
Nem nevezek meg egy benzinkutat sem, de láttam, hogy az egyik alkalmazott kb. 10db 50 literes ordóból átlátszó folyadékot öntött a tartályba. Elég furcsa adalék, nem?
Robert
MIért pont Lagunát?

Lx [Thu May 16 21:15:25 2002]
Trebron
Akkor?
+100kg Egyébként a Clionak jó a minősége, zörög?
Törpe
Nem nevezek meg egy benzinkutat sem, de láttam, hogy az egyik alkalmazott kb. 10db 50 literes ordóból átlátszó folyadékot öntött a tartályba. Elég furcsa adalék, nem?

Lili [Thu May 16 18:14:16 2002]
Szia Amon!

Köszi köszi. :))) Csak feketét és fehéret neee, a fekete olyan, mintha a saját koporsómban ülnék, a fehér meg olyan, mintha férjhez mennék egy kocsihoz. :) A fekete biztos dögös, mármint a pasiknál, de a csajoknál szerintem nem a fekete a nyerő. Én inkább a kékre vagy pirosra szavaznék, persze, metállal megspékelve. Aztán persze elfogadom, ha a kinézett autócska narancssárga színű, kék napraforgókkal diszítve, vagy piros, sárga szöcskékkel.

Apám egyébként stikában csak bagózik, olvasni meg lusta, úgyhogy nem tudom, honnan olyan tájékozott. Bitztos nem így született. :)

Szia & üdv
robert [Thu May 16 14:33:03 2002]
nekem egy Uj BMW%@%I van.Akarok venni egy uj Renault Lagunat.Szerintetek jo auto
robert [Thu May 16 14:30:58 2002]
nekem egy Uj BMW%@%I van
robert [Thu May 16 14:29:52 2002]
Hondakat ki szereti
Koczeka [Thu May 16 13:40:44 2002]
Trebron:
Az új Honda 1,6-os SOHC VTEC motortól a Honda hagyományok után kevés a 110le (korábban ugyanez 125le volt), viszont nagyon nyomatékos és takarékos lett, ami az új Civic célközönségének jobban tetszik. Ám Hondáék hál istennek gondoltak a hozzám hasonló sportos igényű emberekre is, akiknek ott a 2,0-ás DOHC i-VTEC Type-R Civic 200 le-vel és versenyautós futóművel és fékekkel.

A Civic VTI-ben (5. és 6. generáció) 1,6-os DOHC VTEC motor van 160le-vel és az tud 8-8,2 másodpercet 0-100-ra.

A nagyarcúságról csak annyit, hogy az apukától kapott 1,6-os Cliód 8 másodperces gyorsulása tartozik ebbe a kategóriába...
Trebron [Thu May 16 12:59:57 2002]
A végén siettem Sorry, de megyek ZH-t írni
Trebron [Thu May 16 12:58:31 2002]
Véleményem szerint, felesleges egy sportos erőforrást egy olyan autóba beültetni, amely nem rendelkezik a pörgős karakterisztikájú motorhoz megfelelő háttérrel. A háttéren én a felfüggesztést, fékeket, aktív és passzív bizonsági rendszereket értem.
Úgy érzem az én autómban e két dolog egyensúlyban van egymással és egy egészt alkot. Nem gondolom, hogy vezetett már ilyen Clio-t, mert OK, hogy Honda meg Civic és VTEC, akkor nem mondaná, hogy "Szerintem a 110 le nagyon kevés egy 1,6-os motorból.". Ami szerintem, bocsánat ha nincs így, de nagyarcúságra vall. Én még nem vezettem Civicen, sem akármilen Honda-t, azt viszont tudom hogy nem lehetnek rosszak, mármint ami kívülről meglátszik, persze itt nem a mezei kókányokra gondolok, Stift belsővel.
Trebron [Thu May 16 12:33:32 2002]
Ha jól tudom a Civicnek már hetedik generációja is megjelent, ez a VTI ez melyik motorja, mert most néztem a hetedik (1.6, 110HP, 10,2sec) nem éppen sportos. Sőt nagyapós, a magas építésérő nem is beszélve, kétlem, hogy ilyenre gondolt volna.

Akkor?
Koczeka [Thu May 16 10:10:41 2002]
Trebron:
Szerintem a 110 le nagyon kevés egy 1,6-os motorból. Bár azt el kell ismernem, hogy nem mindenki igényli a nagyobb fajlagos teljesítményű és sportos erőforrásokat, hanem a nyugodtabb karakterisztikájú motorokat részesítik előnyben.
Egyébként én egy 1,6-os Honda Civic VTI-t használok.
Trebron [Thu May 16 09:47:00 2002]
Koczeka: -Szeretném megkérdezni milyen autója van, hogy kevésnek ítéli meg a 110HP-t? A szavaiból erre kovetkeztetek: "... ami csak 110le ..."
Trebron [Thu May 16 09:42:39 2002]
Az hogy 107-110HP - mert egyik helyen egyik másik helyen másik adatot adják meg a szakértőlapok(79-81kW) - a gyári adat( a gyorsulásra is 9,6sec) még nem azt jeleni, hogy pontosan annyi. Igaz még nem volt a kocsi fékpadon, úgyhogy nem állítom, hogy 116,7HP. De az tény, hogy még ha kések a kettesbe történő váltással, akkor is jóval (1sec-al) a megadott gyári gyorsulás alatt van az eredmény, amit egyébként többször több féle stopperrel is mértunk, ja és két személlyel, gondolom -70kg tömeggel még jobban menne, de akkor a mérés lenne pontatlan. Egyébként a kocsi kereken 1000kg + benzin + Haver + én.

Akinek hasonlóan 1.6 16V új Clio-ja van legyenszíves mérjen egyet, kíváncsi lennék, milyen eredmény születne!
Koczeka [Thu May 16 08:56:53 2002]
Trebron:
Az 1,6-os Clio-val, ami csak 110le durva túlzás a 8 sec átlag 0-100-ra... még akkor is, ha csak 1030 kg a kocsi! :-)
Amon [Thu May 16 08:22:36 2002]
Szép jó reggelt mindenkinek!
Lili
Akkor is imádni foglak,ha KA-t veszel! :)) Az a legfontosabb,hogy Te örülj neki és a saját szempontjaid alapján válaszd ki az autódat!Az igazság az,hogy engem se lehetne igazán befolyásolni.Ja,és nem lehet,hogy apukád titokban autósújságokat olvas? :) Sok sikert a vásárláshoz!(Tényleg,és melyik a kedvenc színed?Szerintem a KA feketében néz ki a legjobban!)Csao!!!
Mindenkinek
A saját tapasztalataim alapján én is azt tudom mondani,hogy nem vettem észre a különbséget a W-Power és a 95-ös között.Egyszer tankoltam,aztán visszatértem a 95-ös benzinhez.Az új Mol benzint még én se próbáltam,de azt csak még most kezdték el árulni.
Üdv!
Törpe [Wed May 15 23:16:45 2002]
Üdv!


A benzin témához sem nagyon értek (mint annyi más témához), de annyi azért hozzátennék, hogy nem kell mindent elhinni. Hosszabb ideig a MOL-nál dolgoztam és kis betekintést nyerhettem a dolgokba. Hogy is mondjam... Annyival a V-power stb stb csúcsbenzinek sem jobbak, mint a normál 95-ös. Mindegyik cég (Shell, Jet stb ) a MOL-tól veszi/veheti a benzint, ehhez adja az ő saját adalékát, aminek már túl nagy jelentősége nincsen, sokkal jobbra nem tudja felturbózni a benzint. Kicsit fura volt látnom (mert addig nem hittem el, hogy így van), hogy Százhalombattán Shell-es kocsikba rakták bele a benzint, képzavarnak tűnt az egész.

Ha már egy magasabb beosztású ember négyszemközt azt mondja nekem, hogy tankoljak csak a normál 95-ből, nem éri meg az xy-t tankolni, az azért jelent valamit. Kicsit ledöbbentem, hogy a saját cége ellen beszél. A többit nem írnám le, mert kifelé ez nem juthat el. :))

Szóval, lehet, hogy ez az új benzin isteni csoda, de szerintem nem véletlenül nyomatják most a reklámot meg hogy ezt ezt kell venni, ennek igen alapos oka volt/van. Így volt ez a gáznál is.

Remélem, nem voltam kukacoskodó vagy szőrszálhasogató. :)
Lili [Wed May 15 22:47:40 2002]
BGpress!

Mit értesz a félresiklás alatt? :) Nekem egyedül a fogyasztásáról és az első futóműről meséltek horrorsztorikat.
Lili [Wed May 15 22:46:38 2002]
Amon!

Tudtam, hogy az apám mégsem akkora tahó, mint amilyennek kinéz. :) Mindig is értett a kocsikhoz, noha SOHA nem volt neki, csak Ladája meg Ladája. Ahhoz képest elég naprakész, csak tudnám, honnan.

Nagyon fogsz utálni, ha izé.... szóval, nos, hogy is mondjam..... KA-t vennék??????? Ne utálj nagyon, okés?!
Misi [Wed May 15 22:01:02 2002]
Hello! Kissé le vagyok lassulva. Mi ez az új Mol benzin, és mennyibe kerül? Mit tud, amit a többi nem ?
Laci [Wed May 15 21:13:37 2002]
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata vagy velemenye az Opel Astrakrol?
Nem a Classic szeriakra gondolok. Varok minden hozzafuznivalot.
Trebron [Wed May 15 21:02:05 2002]
Rőczey
Te elmondtad a saját tapasztalataidat egy konkrét Renault Megane-ról - bár nem tettél említést a felszereltségéről - és autósújságok, honlapok tesztjeit olvasva levontál bizonyos következtetést a Renault-okról általában.

Nekem több, mint fél éve Clio 1.6 16V Privilège felszereltségű Renault-om van és az, hogy maximálisan meg vagyok vele elégedve minden szempontból, az a legkevesebb, amit el tudok mondani róla. Tavaj nyáron(június), amikor megjött - a megrendelés után 2 hétre!!! - minden várakozásomat felülmúlta. A katalógusokban beharangozott felszereltségén kívül rengeteg apró specifikációval rendelkezik az alsóbb modellekhez képest - csak a sportülést említem -. Az autó iszonyat módón megy!!! A töbször mért gyorsulások (0-100km/h-ra) 8sec-os átlagot hozak ki eredményül(a legjobb 7,7sec, a legrosszabb 8,5sec, ami sokkal jobb, mint ami gyári adatból várható lenne(9,6sec)) A futóműve kifejezetten jól eltelált a sportosság+kényelem kompromisszuma között. Úgyhogykészenvan.

Az elöző autónk is Clio(RN 1.2i) volt, de nem lehet összehasonlítani, tehát a fejlődésről ennyit, 10 év.

Ne próbáld egy adott autó - ami egyébként szerintem is elavult - alapján beállítani a Renault-ot, mint az autógyártás szényenét, vagy szerinted, néhány kókány teszt tanulmányozása-értelmezése, feljogosít erre?

Kérdezzük meg a többieket mit gondolnak erről!
marci2 [Wed May 15 17:08:41 2002]
sziasztok
Lx [Wed May 15 16:21:52 2002]
Mozart
A golfról nekem is ez a véleményem.
Gabi07
Azért ezt nem kellett volna...
Bagó
A Shell benzin szerintem is egy nagy szar.
Asterix
Jó az az új Peugeot, nekem tetszik.

Mozart [Wed May 15 16:00:17 2002]
Hi!
Nekem volt egy kettes Golf-om, Mitsubishi Lancer-em, Suzuki Swift-em és most egy Wagon-om van. A kötelező szervízeken kívül, soha nem kellett az autókra költenem. A Golf és a Lancer használt volt, 10 éves! Ez volt eddig a legjobb kocsim! Minden szempontból a Golf volt legrosszabb!
Mozart [Wed May 15 15:53:37 2002]
Hi!
Az ördög sem érti, hogy miért ragaszkodnak az emberek az európai autókhoz?
A szomszédom évek óta generáloz egy VW-t. Hétvégén, hétköznap szereli; volt olyan hónap, amikor 70000 FT-ot költött a kocsira! Négy éve kínlódik vele, és ha megkérdezem, hogy milyen a Jetta? azt válaszolja, - Hogy ez a legjobb kocsi! Van benne anyag!
Bagó [Wed May 15 15:39:38 2002]
Z
Mi az,hogy a MOL új benzinje?Mindenhol árulják és mennyibe kerül?A Shell benzin
körül különben valami büzlik,mert az én autóm abból fogyaszt a legtöbbet.A legkevesebbet az Avanti benzinből ivott,nagykár,hogy már nincs Magyarországon.
Z [Wed May 15 15:11:17 2002]
Egyetértek Szergej-jel a japán autó vétel ügyében.
Z [Wed May 15 15:09:15 2002]
BGpress: Miért pont Selenia (olasz) olajat akarsz(gépkönyvi előírás?). Szerintem bármelyik márkás nemzetközi olajcég olaja jobb és megbízhatóbb.
Z [Wed May 15 15:05:36 2002]
Sziasztok! Tegnap kipróbáltam a MOL új benzinjét. Veri a Shell marha drága és agyonreklámozott csodabenzinjeit.
Szergej [Wed May 15 13:41:34 2002]
Toto!!
Ha megelégszel egy pár évessel,én csakis japán autót ajánlanék.annyiért mér fiatal almerát kapsz,vagy corollát.persze ott van a civic.hidd el azokkal nem kell szervízbe járni,egyszer kell jól beállitani aztán évekig semmi baj.és többnyire elég pörgős motorokkal szerelik/ték őket,bár az almara 1 kicsit lomha.Ha az említett márkákból akarsz választani,hát a puntót ne vedd,azzal már néhány évesen komoly problémák adódhatnak.nem véletlen utálják olyan sokan a fiatokat.Én ennyi pénzért inkább vennék egy pár éves autót,vagy gyűjtenék még 1 keveset.de az 98lovas thaliáról jókat hallani,2 ismerősömnek is olyan van.folyton dicsérik.és afrissítés után elég jól néz is ki,nem?üdv,jó vásárlást.
Gabi07 [Wed May 15 12:15:22 2002]
Mióta családi autó a Thalia, Punto...stb.??? Vagy ez csak az eltorzult magyar helyzet...? :(
Asterix [Wed May 15 01:24:40 2002]
Sziasztok !
Erdekelne, mit szoltok, tudtok a Peugeot 307 SW 2.0 16V -rol ill. a gyari riasztorol. Megeri ? Vagy 5 percig se tartja vissza a tolvajt? A standard immobilizere (inditasgatlo :) ) milyen?
Lx [Tue May 14 22:08:34 2002]
A Braváról a szöveget Atisnak küldtem.
lx [Tue May 14 22:07:37 2002]
Szergej
amit mondtál, nem hangzik jól, de hallottam már elég nagy csalódást Golffal is.

Toto
Bár a feleségemnek Fabiája van nagyon jó, szerintem azt vedd meg, annak a legjobb a minősége.

A barátomnak 1,2-es Bravája van, nem rossz, de kcsi.

Szöcske
A 100 Le-s Fabia tökéletes megoldás lenne.
Bagó [Tue May 14 18:56:48 2002]
Atis
Nekem volt 1,4-es Bravom,amíg total össze nem törtem.Elhiheted,az egy jó motor,nem kell tőle félni.Három szelep,80 LE,és 114 Nm,ami nem sok,de ezt már 2750 ford/perc-nél adja le,ami viszont sokkal rugalmasabbá tesz az autót,mint az ember gondolná.Most egy 1,6-os Bravam van (144Nm 4000fordulatnál) és őszintén:a kisebb motorral bátrabban be lehet menni egy előzésbe visszakapcsolás nélkül.Ez,hiába nagyobb ,3500 fölött indul be,igaz akkor 6000 ig mint a villanymotor.Nem értettem,miért állatak le vele.
Az 1,2-est Puntoban ismerem,de azt is pörgetni kell.
Z [Tue May 14 18:36:33 2002]
zzz
Atis [Tue May 14 17:05:04 2002]
Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni! Egy használt Fiat Bravo-t szeretnék venni és most van egy jó vétel 1.4-es motorral. Viszont azt hallottam, hogy ez a motor elég rossz konstrukció, sokkal jobbak az 1.2-es és 1.6-os modellek. Igaz ez?
szergej [Tue May 14 14:34:25 2002]
lx!
De nem igaz az,hogy zabálja az olajat,meg nagyon szervízigényes?mármint az astra 1.6ra értem,mert azt ajánlottad.nehéz döntés hogy melyik legyen-astra v.golf3-.csak a golfmeg jobban néz ki.az is fontos szempont.golfunk volt,de 1.4es.végülis baj nem volt vele.de amikor vettünk egy 4 éves astra-t,1héten belül kijötta baja.300E ft.vissza is cseréltük.most egy Lancer van,1.6os 112lovas.hát mondani se kell,van 1 kis különbség köztük.na,üdv.

szergej [Tue May 14 14:20:51 2002]
De az a kérdés,hogy akkor miért olcsóbb a nyugatról hozott használt autó-amit nepperek árulnak-,mint az itthon vásárolt.csak amiatt mert nem itt vették eredetileg még nem lesz AF-es,tehát sokkal jobban megéri onnan hozatni,nem??
szergej [Tue May 14 14:15:47 2002]
Helo.
Mit tudtok arról,hogy svájcból mennyiért lehet behozni autókat.nekem van 1 távoli ismerősöm,aki talán tudna segíteni ebben,de előbb jó lenne tudni erről v.mit.azt hallottam h. 1millás autónál akár 2-300ezres is lehet a megtakarítás.persze ennek vannak trükkjai is.nos,tényleg igaz hogy a nyugatiaktól vásárolt autók sokkal jobb állapotúak?
BGpress [Tue May 14 11:54:47 2002]
Üdv!
Selenia olajat hol lehjet kapni?
BGpress [Tue May 14 11:54:22 2002]
Üdv!
Lili --> Hát Ford Ka-t tényleg ne vegyél, kicsitfélresiklott a fordnál valami amikor kijöttek vele a piacra:)
BGpress [Tue May 14 11:52:13 2002]
Üdv!
Toto --> Vegyél Ford Focus-t ennyi penzbol. jobban elfersz benne mint a Saxoban, de mégsem lesz nagy a változas. Ha a vezérlés nem döglik be nem lesz vele sok bajod, mióta kicserélték garanciában a chipet, megy gond nelkül.
BGpress [Tue May 14 11:49:43 2002]
Sziasztok! Tudja valaki hol lehet Selenia olajat venni, mondjuk Borsodban?
Amon [Tue May 14 09:05:04 2002]
Üdv mindenkinek!
Lili
Bárhogyan is vásárolsz autót,mindenképpen nagyon körültekintőnek és óvatosnak kell lenned!Egyedül semmi esetre se indulj el,ha van ismerősöd aki valamennyire ért az autókhoz érdemes magaddal vinned!Még jobb ha szerelő ismerősöd is van.Csakhogy megvédjem a FÉRFIAK becsületét:apukádnak tényleg igaza van! :)Az Astrát(Classic változat) tényleg már csak a "keleti blokkba" szállítják,mert a károsanyag kibocsátása nem felel meg a szigorú uniós szabványnak!Nálunk állítólag még ez év végéig kapható lesz.Még egyszer kelllemes gondot kívánok az autóvásárláshoz,és mindenképpen írj,ha megvan az új járgány! :))
Szöcske
Szerintem minden Nő imádja a 206-ost,elsősorban a formája miatt,de szerintem a HDI motoros dízelváltozata is jó.Ez elsősorban Neked lenne megfelelő,mivel írtad,hogy dízelt keresel.Szerintem még a VW Polo is szóba jöhet nálad,ha az árat és a felszereltséget nézzük.
Toto
Ha elégedett vagy a Citroennel,ajánlanám neked az új C3-ast,szerintem tuti befutó lesz a kisautók között,de én sajnos még nem hallottam az áráról.Ha nem túl sürgős,érdemes még várnod egy kicsit.
Csao!
Toto [Mon May 13 22:41:08 2002]
Sziasztok!
Szeretnénk a 4 éves Citroen Saxo-nkat egy nagyobb, családi autóra lecserélni, de sajna max 2.3 milliónk van erre a célra. Mit javasoltok?Renault Új Thalia? Skoda? Fiat Punto?A Saxot egyébként imádjuk, a világon semmi baj nem volt vele a 4 év alatt!!!!!!!!!!!
Toto [Mon May 13 22:40:37 2002]
Sziasztok!
Szeretnénk a 4 éves Citroen Saxo-nkat egy nagyobb, családi autóra lecserélni, de sajna max 2.3 milliónk van erre a célra. Mit javasoltok?Renault Új Thalia? Skoda? Fiat Punto?A Saxot egyébként imádjuk, a világon semmi baj nem volt vele a 4 év alatt!!!!!!!!!!!
Toto [Mon May 13 22:40:08 2002]
Sziasztok!
Szeretnénk a 4 éves Citroen Saxo-nkat egy nagyobb, családi autóra lecserélni, de sajna max 2.3 milliónk van erre a célra. Mit javasoltok?Renault Új Thalia? Skoda? Fiat Punto?A Saxot egyébként imádjuk, a világon semmi baj nem volt vele a 4 év alatt!!!!!!!!!!!
Szöcske [Mon May 13 21:51:17 2002]
Szióka Mindenkinek!
Szeretném kikérni a véleményét a társaságnak. Új szakmámból (gépjármű szakoktató) kifolyólag erősen kacérkodom új autó vásárlásával.Szempontok: dízel, 4-5 ajtós, Yaris-nál nagyobb,kényelmes, megbízható, nyúzható legyen. Jó lenne 3-3,5 millióból kihozni, de szeretnék bele klímát is. Persze vannak olyan márkák, ahol nem lehet oktatói kedvezményt kapni, és ez befolyásolja az embert.
Erősen foglalkoztat a Peugeot 206, Seat, Ford. Bevallom a német márkákra esküszöm,de nem vagyok benne biztos, hogy megéri az árát. A kis 206-os első látásra szerelem nálam. Szeretném ha írnátok tapasztalataitokról, véleményetekről. Ja, és nő vagyok, de ez ne befolyásoljon senkit.
PETINEK ÜZENEM: A hátsó ülésen egy felnőtt helyett két 10 éven aluli gyermek szállítható. Ha egy ülőhelyet foglal el a két gyerek nem kell bizt. gyerekülésbe csatolni.

Lili [Mon May 13 21:36:19 2002]
Amon!

Köszi a tippeket, megpróbálok egy normális autót venni. A pénz sajna nem lesz több, anyumék adnának, de nem fogadom el, saját pénzből szeretnék kocsihoz jutni. :))

Érdemesebb piacon autót venni vagy kereskedőtől, netán magánszemélytől?? Kicsit félek ennyi pénztől megszabadulni, nem akarom megszívni.

Új autót azért nem szívesen vennék, mert rohamosan veszít az értékéből. A Fabia nekem is tetszik, használtan talán még belefér, a Yarisról le kell mondani, számomra egyelőre megfizethetetlen, a magas árnak biztos megvan az oka. Az Astra Classic-ot apám nem engedi, szerinte elavult, szerinte nem felel meg valami környezetvédelmi előírásoknak.????? Persze, mikor rákérdeznék, mit is takar eme kifejezés, csak hümmög - FÉRFI!! Az Astra meg egy picit nagy nekem, egyedülálló vagyok és nem biztos, hogy tudnék vele normálisan parkolni. :)

Kár, hogy a Ka-val kapcsolatban nem bíztattál semmi jóval, de nem Te vagy az egyetlen, aki lebeszélt róla, ezek szerint van benne igazság.

Még egyszer köszi a segítséget! A választás tényleg az enyém..... :o)))
Leslie [Mon May 13 20:49:40 2002]
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy Opel Monterey 3.1 TD tipusú terepjárót. Autókkal foglalkozó ember vagyok, de még nem igazán hallottam róla tapasztalatokat. Ha valakinek van ilyen, vagy van valamilyen infója, és azt megosztja velem, azt megköszönném. Kössz! [email protected]
lx [Mon May 13 20:35:10 2002]
Amon
Ha csak 5 ajtós, akkor is kerülhet 9,73 millába, de, ha kombi, akkor többe is.
Rőczey [Mon May 13 18:58:59 2002]
Wick
Szerintem vannak olyan emberek, akik szeretnék, ha a véleményem a renyóról szubjektív lenne... ezzel szemben mind a meghibásodási statisztikák, mind a vevők elégedettsége a kereskedőkkel... továbbá a technikai megoldások tények, nélkülözik az én szubjektivitásomat, és tőlem függetlenek.
lx [Mon May 13 16:05:30 2002]
Ábel
Kössz az infót.
Amon
A C5-ről annyit, hogy az EU-ba Euro4-essel, Mo.-ra Euro3-assal hozzákt, tehát nemcsak szar az autó, de a gyár még szemét is.

Szerintetek milyen az új C3???


Az itteni ÉvA szavazáson nem tudom, ki vett részt és szavazott a C5-re de van róla a véleményem.
Amon [Mon May 13 14:53:56 2002]
Üdv!
Zizko
Egyelőre meg sem fordult a fejemben,hogy C5-öst vegyek,de ha mégis ezek után kétszer is meggondolom! :) Komolyra fordítva a szót:sajnálom,hogy így jártál azt hiszem a helyedben nálam is megrendülne a bizalom a Citroen iránt,főleg egy ilyen kategóriánál.Mindig ugyanaz volt vele a baj?Ebben a szegmensben szerintem a német autók viszik el a pálmát!(A luxuskategóriában)Tényleg az A2 újautó listáján még a 3.0 V6-os ára sem közelíti meg a 9millát.A tiéd akkor milyen felszereltségű?
Csao mindenkinek,én már csak holnap leszek,mert nemsokára lejár a munkaidőm!
Gyuri [Mon May 13 12:09:43 2002]
Sziasztok! Ismertek-e véletlenül olyan szerelőt vagy céget, aki foglalkozok ABS szivattyúk javításával? Ha igen, akkor jelezzétek légyszives a [email protected] Köszönöm!
Gyuri [Mon May 13 12:09:29 2002]
Sziasztok! Ismertek-e véletlenül olyan szerelőt vagy céget, aki foglalkozok ABS szivattyúk javításával? Ha igen, akkor jelezzétek légyszives a [email protected] Köszönöm!
Zizko [Mon May 13 11:35:29 2002]
Gyerekek ! Eszetekbe ne jusson C5-öst venni !
A listaáron 9 milliós kocsi 1 hónap alatt háromszor ment tréleren a szervízbe !
Ezek után megkérdojelezem az itteni Év autója szavazás hitelességét !
Amon [Mon May 13 10:28:40 2002]
Csao!
Már megint mekkora itt a forgalom! :)
Üdv!
Amon [Mon May 13 09:25:07 2002]
Üdv mindenkinek!
Ix
Köszi az "együttérző" szavakat! :)A Fiesta induló ára:2.395.000Ft(1.3-as motor 70LE,vezetőoldali légzsák,állítható szervókormány,indításgátló,színezett üveg.)Ez az 5 ajtós alapkivitelű változat.Ha többet is akarsz tudni,akkor nézz be a vezess.hu oldalra ott bővebben írnak még az új Fiestáról.
Ábel
Örülök,hogy egyetértünk,kár,hogy nem mindenki gondolja így.Szerintem ha valaki teljesen "márkafanatikus"akkor úgysem tud objektíven gondolkodni és véleményt alkotni a többi autóról.De ezzel nem akarok most már többet foglalkozni.
Lili
Személy szerint az általad felsoroltakból a Yarist ajánlanám,ha belefér az árba.Ha esetleg meg tudod toldani az árat akkor még új autót is vehetsz.Tart még az Astra akció 1.999.000-ért,(Igaz ez meglehetősen fapados változat)vagy a teljesen alap Fabia 1.4 Junior alig valamivel 2milla fölött.Mindenesetre azt tanácsolom nézz körül és a felsoroltakat próbáld is ki.Mindenképpen ezek után döntsd el Neked melyik tetszik a legjobban! :) Én csak tanácsokat adhatok a végső döntés a Tiéd!Egyedül a Ka nem alkalmas szerintem hosszabb utakra és végül is hátul nem is igazán fér el benne felnőtt.Sok szerencsét és örömöt kívánok a vásárláshoz! :)
Csao!
Lili [Sun May 12 20:43:38 2002]
Sziasztok!


Úgy látom, sokkal jobban értetek a kocsikhoz, mint jómagam. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Városi autót szeretnék venni (használtat), amit néha vidéki utakra is nyugodtan használhatnék. Kb. 1,7-1,8 millióig érdekelne, körbenéztem a piacokon, kereskedésekben és a neten, végül maradt a Ford KA, Peugeot 206, Renault Clio, Skoda Felicia és a Toyota Yarris. Mivel műszakilag semmit nem értek a kocsikhoz, olyat szeretnék, amit nem kell hetente szervízbe vinnem, megbízható, a futóműve a magyar utakon bírja a strapát. A Ford Ka nagyon tetszik, az egyik barátnpőmnek már volt ilyen kocsija, de alaposan befürdött vele, többet volt szervízben, mint nála. Pedig aranyos kis autó.

Előre is köszönöm a segítséget.
Törpe [Sun May 12 19:23:22 2002]
Sapesz!


Igazad van, ohne lovaglás. :) Az a lényeg, hogy a Társalgó tovább éljen. Meg mi is. Éljenek az autók!!!!!
Törpe [Sun May 12 19:17:36 2002]
Rőczey!

Nekem tetszik a Demio, tuti, hogy jobban látnám az előttem haladó autókat, bírom a kocka kocsikat, de meglepően olcsón adják - mármint használtan. 2-3 évesen alig valamivel 2 millió. Ahhoz képest, hogy van benne szervo, dupla légzsák, légkondi stb stb, nem rossz. A teszt szerint viszont belül totál puritán autó, zörög benne a sok műanyag (melyikben nem...), sokat eszik... Nem sok ilyen fut itthon, nem tudom, mennyik hozzák az alkatrészek, mennyire megbízható autó. Tudsz valami bővebbet róluk?????

Köszi köszi.
wick [Sun May 12 00:54:20 2002]
Bocs! A "névtelen" az én voltam
Névtelen [Sun May 12 00:53:23 2002]
Rőczey
"Engem pont az ilyen általánosítások zavarnak" - idézet tőled. Elolvastam a többi írásodat is, de inkább a szubjektív vélemény érezhető, aminek inkább a felindultság az alapja. Ami végülis érthető, de azt hiszem, minden típusnál vannak hasonló tapasztalatok. A Te (eddigi) egyedüli negatív véleményed az 1,6-os Megane-ról pont beleillik a statisztikámba. Egyébként nem nagyon hiszem, hogy több angol(!) forrás, akik köztudottan utálják a franciákat - ok nélkül dícsérnék a Renault-okat, foleg a Megane-t(ld. előbb). És valahogy a dokumentált és ellenőrizhető teszteket (törésteszteket) is jobban értékelem, mint a szóbeszédeket...
Rőczey [Sat May 11 23:25:05 2002]
wick
Hát engem nem ismersz... mert nekünk is ilyen van Renault Megane 1.6 és nem vagyok vele megelégedve, ha kíváncsi vagy a részletekre, olvass vissza!
Erga628
Ha érdekel még a renyó dolog...
A futómű ősrégi, lágy, és lóg az úton! Bizonyos esetekben, még átlag felhasználónak is veszélyes lehet! Az autó összeszerelése trehány, az anyagok szerény színvonalúak, az illesztések mind a kárpit, mind a karosszéria tekintetében messze elmaradnak az átlag szinttől... A műanyag elemek öntése olykor sorjás! Az elektronikai problémák gyakoriak... a megbízhatósági listán rendszeres bérlő a renault az utólsó helyek egyikén... Talán némi javulás észlelhető, bár nem tudni van-e valóság alapja, csak úgy mint a jó törésteszteknek... (hál' istennek erről nincsen tapasztalatom!) Értéktartása nem kimondottan fényes... (talán a Twingo kivétel)
Egyszóval igazi tucat óócccsóó autó a renault! Ha csupán erre tellik, lehet neki természetesen ugyanúgy örülni, mint egy autónak! Én sóher voltam, és úgy gondoltam "Édesanyámnak jó lesz", nem fogja észrevenni a különbséget, nekem meg megmarad több, mint 30 % nyi pénz (ezért választottam) De belátom tévedtem, inkább kifizetném azt a pénzt, és elkerülném a renyó környékét is! Utólag könnyű okosnak lenni!
Törpe
Mi a baj a Demiokkal, nem hallottam semmi rosszat eddig róluk! meg lennék lepve, ha komolyabb probléma lenne velük, talán inkább az, hogy nem szépek, nincs sok belőlük, és a nép ezért nem értékeli nagyra!
lx [Sat May 11 21:00:27 2002]
A Peugeot Fábián kft.
GoldArcher [Sat May 11 09:17:54 2002]
Tud valaki Budapesten a XI keruletben valahol Peugeot szalont?
lx [Fri May 10 23:15:08 2002]
Ábel
Igazad van, nem is gondoltam komolyan...
Tamás [Fri May 10 22:21:14 2002]
Keresem Renault Safrane V6i RXE kezelési útmutatóját vásárlás vagy legalább lemásolás céljából. (Az erdeti elveszett. ) Kérem, aki tud segítsen! Köszönöm! (70) 212-62-72; [email protected]
Ábel [Fri May 10 21:07:18 2002]
Ix
Hülye kérdés, hogy a Laguna melyik autónak adta fel a leckét. Mindegyiknek! De ez bármely új autóra vonatkozik, nem csak a Renault-ra. Egy-egy új autó formavilága, újításai, stb. általában komolyan hatnak a többi márka modelljeinek eladásaira.
Amon
Teljesen igazad van abban, hogy mindenki másképp áll hozzá az autókhoz, s valakinek egy öreg autó is nagy öröm lehet, mert az élete első autója. Engem is zavar, hogy sokan nem tudják/akarják objektíven megítélni a dolgokat, s csak ismerősöktől hallott rémtörténetek alapján alakítják ki a véleményüket.
Rőczey
Az elektronika a Renault-kban tényleg nem tökéletes, a mi Twingonkban most cseréltek ki egy zárlatos ablakemelő kapcsolót, s most szüntették meg a légzsák visszajelzőjének égését. Remélem több ilyen gond nem lesz a kocsival, s ezek a problémák csak "gyermekbetegségek" voltak.
Lx [Fri May 10 19:26:43 2002]
Szergej
Bocs, hogy csak most válaszolok, de észre sem vettem, amit küldtél. Szerintem az Astra lenne a jobb választás, mert annak még jó volt a minősége, különben is elég az a 100 lóerő. Más: Te nem jöttél azzal hülye szüveggel, mint Jenci, hanem rendesen meg tudtad kérdezni.

Krike [Fri May 10 17:03:36 2002]
Sziasztok, tud valaki gyakorlati tapasztalatokat mondani az új 1.5 dCi (80 LE) Clio-ról.1 hónap múlva jön, és addig hátha okosodhatok.Előre is köszönöm
szergej [Fri May 10 15:15:24 2002]
Kedves IX!
OLvastam,hogy jencikét leépítetted,ezzel teljesen egyetértek.Ilyen antiszociális egyének ne itt szórakozzanak.DE,bár az én kérdésem talán választ érdemelt volna v.melyikőtöktől,-aki tudna segíteni-,mégsem kaptam semmi választ.vagy ti csak a saját klikketeken belül leveleztek?
Amúgy szakember is van köztetek,vagy csak autószimptizánsok vagytok?ezt minden rosszindulat nélkül kérdezem.ÜDV:szergej
lx [Fri May 10 14:32:15 2002]
Amon
Mennyi a Fiesta új Ára?
Egyébként jó autó a régi Vectra (jobb, mint a mostani) és különben azzal is el lehet menni bárhova. E miatt ne érezd magad kevesebbnek. Az a másik, hogy te azért a pénzrt megdolgoztál, nem mint aki beleül a 600-as Mercedesbe (néhány kivételtől eltekintve) és nyom egy padlógázt.
Artemis [Fri May 10 14:24:49 2002]
Hello..
SzaboZE [Fri May 10 13:58:15 2002]
Hali!

Mazdások! Találkozó lesz május 25-én. Aki érintett : szaboze kukac freestart.hu

SzaboZE
Amon [Fri May 10 12:59:45 2002]
Üdv!
Kellemes (autózós)hétvégét kívánok mindenkinek!
Csao!
Koczeka [Fri May 10 11:27:30 2002]
ORSIKEE:
A Civic VTI-ben 5300-nál kapcsol a Vtec és megy mint állat 8400-ig, ahol leszabályoz... ennél 1 fokkal durvább az Integra, ami 5900-nál kapcsol és 9000-nél szabályoz le. VTI 1.6l, 160le, 0-100=8 sec, Integra 1.8l, 195le, 0-100=6,8 sec...
Amon [Fri May 10 09:18:42 2002]
Üdv mindenkinek!
Már régen nem írtam a társalgóba,de elég gyatra a forgalom még mindig! :( Sajnos mindenki a saját maga szubjektív véleményét fogalmazza meg.(ami önmagában még nem lenne baj!)Én teljesen másképp nézem a dolgokat.Sajnos bennem még nem alakult ki márkahűség (nem volt lehetőségem huzamosabb ideig használni egy adott típust)Három hónapja van egy 12éves Vectrám,de nem mondom azt,hogy ez a világ legjobb autója.Nekem erre futotta.Mellesleg örülök,hogy végre van autóm!:)Ezekkel csak azt akartam mondani,hogy mindenki másképp áll az autós témákhoz!Remélem nem sértettem meg senkit!:)Ja,mi a véleményetek az új Fiestáról és az induló áráról?
Csao!
Sapesz [Fri May 10 08:14:31 2002]
Törpe!

Ez az egész Corsa dolog úgy indúlt el, hogy tanácsot adtál márnemtoomkinek, ami kicsit egyoldalú volt, ezt szerettem volna más oldalról megközelíteni. Mert biztosan alig lehet kapaszkodni a kormányba, amikor az 1 literes Pólód felgyűri az aszfaltot, amikor zöldre vált a lámpa, (a 4ütemű trabiban is VW 1,1-es motor van, és az is nagyon megy :-) )és a tesód Yarisa is biztosan benzint fejleszt benzingőzből lejtmenetnél :-), mégis kicsit szubjektív volt a vélemény. Én nem "imádom" a Corsát, Focust hajtok, s már évek óta csak Fordot. De mindegy, ezen nem érdemes sem összeveszni, sem tovább lovagolni a témán!
"a vita a tudás cseréje, a vitatkozás a tudatlanságé, úgyhogy téma részemről lezárva"
U.i. Mazda témában például max. egyetértek veletek.
Jó 7végét!
Trebron [Thu May 9 23:27:38 2002]
Megengedem! En maskepp gondolkozom mint te, mivel en nem engednem meg hogy mas maskent gondolkozzon mint en, akkor ezt meg te engedd meg. Kosz :P
wick [Thu May 9 22:14:34 2002]
lx
Laguna II-höz: szerintem feladta a leckét (főleg ár/érték és konkrét paraméterekben) pl. Audi A4, BMW 318, ALFA 156, CITROEN C5, LANCIA LYBRA, MAZDA 626, OPEL VECTRA, VW PASSAT, de azt hiszem, mindegyik hasonló autó mellett az élbolyban van, és itt inkább az ízlés dönt a választásban. Szerintem pl. a Mercedes c 180 sem "annyival" jobb. Engedjük meg, hogy más másként gondolkozzon (ez neked is szól, Trebron, bár én is Renault párti vagyok).
Trebron [Thu May 9 20:35:21 2002]
Orsikee!
Hali, elmeny lenyomni a hondakat, mert koztudottan gyors autok, de a Cliom gyorsabb :), jo nem mindegyiknel :/
Peti [Thu May 9 19:42:51 2002]
Konkrétan mondjuk ha 3 gyerekülésre kötelezett gyereket vinnék hátul,akkor egyiknek sem kell igaz?
Peti [Thu May 9 19:41:56 2002]
Sziasztok!Ti mit tudtok arról,hogy ha sok gyereket viszek hátul a kocsiban,akkor nem kell gyerekülés egyiknek sem?
ORSIKEE [Thu May 9 19:30:54 2002]
Tovabbra is varom a HONDA-s elmenyeket.Gyorsulasok,szelveszek,(el)szallasok!
Erdekel a CIVIC es a VVTI v. VTI ,no meg a 160 lovacska!Mit tudnak azok a jarganyok?Tenyleg 6000 felett ratesz egy lapattal?
IRJATOK!!

Erga628 [Thu May 9 19:03:18 2002]
Továbbra is várom a véleményeket a Renault-król.


520D [Thu May 9 17:50:43 2002]
Nem lehet rossz a Pick-uk, de a Mitsubishi jobb.
Trend [Thu May 9 17:40:46 2002]
Cső!
Én egy 0 km-es vagyok ezen az oldalon és a következőt szeretném megkérdezni:
Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek a NISSAN PICK-UP-ról?
lx [Thu May 9 15:07:28 2002]
Törpe
Túlságosan sok jót én sem hallottam a régebbi Mazdákról, csak az újról. Valószinüleg azért ilyen olcsó, mert mindenki meg akar szabadulni tőlük. De azt is el tudnám képzelni, hogy azért ennyi az ára, mert kevés van belőlük.
wick
Azt mondd meg, hogy melyik köz.kat. autónak adta fel a leckét a Laguna???
Trebron [Thu May 9 14:24:48 2002]
Megeri bazmeg johogy. ku*** nagyok a ronyok, a legjobb verdak. Van egy zsir topic az indexen, nagyon full. gyertek oda es megtudjatok mivel erdemes jarni.

Ide nem lehett beszurni fullos kepeket sem , gyertek es nezzetek meg a 1.6 16V cliom Privilage full extra 3 milla ha eggyiert tuttok jobbat gecc leulok.
wick [Wed May 8 23:01:01 2002]
Nekem 1,5 éve egy 1,6-os Renault Megane Classic-om van, nekem nagyon bejött. Akinek ilyen van és én ismerem, szintén mindenki nagyon elégedett - főleg az 1,6-os motorokkal. Erről a típusról (Megane) egy angol(!) szaklap írta (azt hiszem, a "What Car"), hogy a legjobb ár/érték jellemzővel rendelkezik...
A többi Renault modellt sajnos nem pontosan ismerem, de azt tudom, hogy az új Laguna mindenképpen feladta a leckét a konkurenciának.

Törpe [Wed May 8 22:47:59 2002]
lx!

Én is eladnám, ha nyernék egyet, de ezt már kitárgyaltuk.

A Mazda Demio-ról tudsz valami hasznos infót????? Meglepően olcsón adják a 2-3 éves Demiokat, az a2 nem sok jót ír róla, de tényleg ennyire sz.. a helyzet?
lx [Wed May 8 22:14:09 2002]
Bocs, de nem le-, hanem eladnám.
lx [Wed May 8 22:13:07 2002]
Erga628
Jogos a kérdés, én is mindig ezt veszem figyelembe autóvásárlás eőtt. nincs jó véleményem a Renault-ról, ha kicsit lejjebb elolvasod, amit irtam róla és az elektronikájáról, meg fogod látni, hogy mi a potnos véleményem. Az Euro NCAP tesztek engem a Renault részéről nem érdekelnek, nem is hiszem el. A Laguna alja meg volt erősitve. Ezt inkább hagyom is. 2002 év elején valamelyik Autó2-ben megjelent a Laguna tartóssági teszt, itt sok s..r dolog kiderült. Én, ha nyernék egyet azonnal le is adnám.
Törpe [Wed May 8 22:11:46 2002]
Sapesz!

Elismerem, én márkabuzi vagyok, a VW és Toyota magasan vezet nálam, sajnos nem tudom reálisan nézni a dolgokat, bocsi. :) Nekem egy Corsa sosem lesz autó (csakúgy, mint a Punto), ez van, ettől még Ti nyugodtan imádhatjátok.

Törpe [Wed May 8 22:03:30 2002]
Sapesz!

Majd igyexem jobban tájékozódni, hogy ne tűnjek ilyen elmaradottnak. Azt azért senki sem tagadhatja, hogy a Toyota és VW nem véletlenül olyan drága, és tartják az árukat, miközben a használtautó piacon millió Korza van, szabadulnak tőle az emberek, mint általában az Opelektől.


Erga628 [Wed May 8 22:01:01 2002]
Hali srácok!

Szeretnék egy-egy pár soros általános véleményt a mai Renault-król. A kor színvonalához mért minőség, kidolgozás, motorok, futóművek, motorépítési fejlettség, modernség, desgn megítélése, kényelem, biztonság (nem NCAP-tesztek), megbízhatóság, hosszútávú használhatóság, elektromos problémák (ha vannak), fogyasztás, és hogy véleményetek szerint a mai világban érdemes-e ilyet venni, vagy van más alternatíva? Érdemes-e kicsit többért lényeges jobb autót venni, vagy a Renault-k ar/érték viszonya már így is nagyon fogyasztóbarát?
lx [Wed May 8 19:06:16 2002]
Brettonwoods
A Corsa...
1999-ben megjelent a Fabia. Ahhoz képest, hogy mennyivel régebbi,sokkal modernebb. Körülbelül ekkor láthatták meg az Opel tervezői képzeletbeli szemeik előtt az easytronicos Corsát, vagy talán még ebben az időpontban sem. A 100 lóeős Fabia-ban alapfelszereltség pl. a kipörgésgátló vagy a jobb tapadás érdekében az elektronikus diffrenciálzár. A műanyag igényes, az ajtón legalább van kárpit, nem csak az az ócska, kemény, szörke, kopogós boritás(bocs a rövid i miatt). Az sem véletlen, hogy corsát senki sem vesz, mert amilyen a minősége... én sem vennék. Az easytronic meg csak 1 és 1,2 literes motorral kapható, és e miatt már 150-nél is erőlködik. Az új Vectra viszont nagyon jó. Kár, hogy a pár evvel ezelőtti modellek nem voltak ilyen korszerűek, de a motor a Vectrában sem ,,tartozik a motorépités ékkövei közé", már csak azért is, mert inkább őskövület.
Rőczey [Wed May 8 18:25:22 2002]
Brettonwoods
Megemlítenéd ezek közül melyik az új a piacon!?
Brettonwoods [Wed May 8 17:48:05 2002]
Rőczey!
Én sem akartam belefolyni a vitába. Engem pont az ilyen általánosítások zavarnak: "Opelek átlag motelljeire mindenképp igaz, hogy elavultak..."
Valszeg így van, nem értek hozzá. De ha végignézzük a kisautók osztályát, az elektromos szervókormányt, a kiakadó pedálsort, az aktív fejtámlákat, a DSA önstabilizáló első futóművet, a robotizált manuális váltót (szekvenciálisan kapcsolható, vagy automata mód) ez az autó hozta be elsők közt az osztályba. Nem vagyok túlzottan oda az említett autóért, de ha nem is szeretek valamit, az érdemeit akkor is el kell ismerni. Egy dologban mindenképpen egyet kell értenem Sapeszzel:
"...mielőtt véleményt mondanánk, informálódni kellene..."
lx [Wed May 8 16:26:16 2002]
Én itt vagyok.
Leslee [Wed May 8 14:49:10 2002]


Leslee [Wed May 8 14:48:23 2002]
Van itt valaki?

Rőczey [Wed May 8 13:10:35 2002]
Modelljeire, Bocs!
Rőczey [Wed May 8 13:10:06 2002]
Igazán nem akartam belekeveredni az Opel Corsás vitába, de az Opelek átlag motelljeire mindenképp igaz, hogy elavultak...
Hirtelen semmilyen technikai újítás nem ugrik be, amit az Opel vezetett be! Persze ez lehet az én hibám...
Az új Vectra állítólag fog kapni egy sereg új kütyü mütyüt!
Richie [Wed May 8 09:11:10 2002]
Nem vagy te egy kicsit b.z.?
Richie [Wed May 8 09:10:22 2002]
szasz K.Z.!!!
Sapesz [Wed May 8 00:07:44 2002]
Törpe!

Nem tudom, Te mit értesz egy ráncfelvarrás alatt, kb. akkora ráncfelvarráson esett át a Corsa, mint most a Polo. Szóval hogy segítsek: MODELLVÁLTÁS történt mindkét esetben, nem ráncfelvarrás. Azért, mielőtt véleményt mondanánk informálódni kellene... Egy amerikai versenyen, ahol mindenféle (hidrogén-cellás, dízel, napelemes stb.) autók indúlhattak, a lényeg csak az volt, hogy a leg gazdaságosabb legyen az üzemeltetés, az első helyen egy Audi A2 dízel végzett, a második a Corsa Eco lett, maguk mögé utasítva a sok alternatív hajtóanyagosat... Ennyit meg a gazdaságosságról.
lx [Tue May 7 23:00:13 2002]
Jenci
Amikor leirtam, hogy 10 üznet érkezik, arra céloztam, hogy nem csak ők tehetnek róla, hogy ez ilyen kihalt...
lx [Tue May 7 22:56:51 2002]
Jenci
Igen?
Azért jó autó a Volvo, de a Lexus jobb.
Egyébként nem tudom, hogy miért kerül ide a Zaporzsec, bár az is autó, de egy kicsit divatjamúlt. Ja, köszönöm mindenki nevében a megjegyzésedet, de képzeld el, hogy legalább van 4-5 ember, aki amikor teheti megnézi ezt az oldalt. Arra nem gondoltál, hogy van, aki dolgozik??? Csak úgy mondom, hogy ilyen hozzáállással, hogy ez szar, meg bunkók vagyunkén sem válaszoltam örömmel. És arra vártál, hogy majd reagálunk erre??? Azért mi, akik ált. itt vannak naponta 10 üzenetet küldenek, arról más is tehet. És, ha nem küldtél volna új üzenetet 86perc és 1 másodperc múlva (Mert ki van irva, hogy mikor küldted) lehet. hogy választ is kaptál volna. Volt olyan nap, amikor 1 üzenet sem jött be.Ha tömegre vársz, akkor menj a chat.hu-ra, de ott egy üzenetedre sem adnak választ, ha BUNKÓ vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Törpe [Tue May 7 22:13:40 2002]
Sapesz!

Lehet, hogy az új Corsa átment egy ráncfelvarráson, és ettől ezerszer jobb lett, mint a régi. Úgy legyen. A fogyasztása mennyi is???? A tesóm a Yarissal városban kijön 5,5-tel, én a Poloval 6-tal. Mind1, nem lényeg. Elég megnézni, mennyi egy használt Corsa, Yaris és Polo ára.

jenci [Tue May 7 19:00:54 2002]
Bunkók vagytok! Szergej sem válaszolt! Mi van? Csődben van a Zápor Józsi? Hogy áll a Moszkvics-index? Megvették a kínaiak? Csaóka: jenci
Sapesz [Tue May 7 18:41:42 2002]
lx!
Mert kisebb volt a sérülés :)Biztosan értenek hozzá, ők a szakemberek. Azt olvastam, hogy a nagyon stabil utascellát, és a nagyon profin programozott gyűrődési zónát dícsérik. ( Az ütközés a vezető oldalán történt, mégis ugyanakkora erő hatott mind a vezetőre, mind pedig az utasra. Tehát jól vezeti és osztja el az erőt a zóna)
jenci [Tue May 7 17:34:53 2002]
sziasztok világautózók!
Nagy szar ez a társalgó, világon a legjobb autó a Volvo, na jó!
Csocsika: Jenci
jenci [Tue May 7 17:34:28 2002]
sziasztok világautózók!
Nagy szar ez a társalgó, világon a legjobb autó a Volvo, na jó!
Csocsika: Jenci
jenci [Tue May 7 17:34:24 2002]
sziasztok világautózók!
Nagy szar ez a társalgó, világon a legjobb autó a Volvo, na jó!
Csocsika: Jenci
szergej [Tue May 7 16:11:06 2002]
Szóval az lenne a konkrét kérdés,hogy ebben a kategóriában 10 év körüliből melyiket érdemes választani.az astra jobb lenne?lehetőleg 1.8 as kellene golfból,v egy 1.6si opel.ha valaki tud v.milyen okosságot,ossza meg velem.előre is köszi
szergej [Tue May 7 16:03:54 2002]
Nagyobb reklám kellene ennek az oldalnak,akkor talán többen lennének.így k**** unalmas
szergej [Tue May 7 16:00:14 2002]
Nagyobb reklám kellene ennek az oldalnak,akkor talán többen lennének.így k**** unalmas
szergej [Tue May 7 15:57:15 2002]
nincs valami nagy tolongás.
szergej [Tue May 7 15:56:23 2002]
Hello,ki tud valami jó tanácsot mondani a golf3-ról?köszi
lx [Tue May 7 14:27:14 2002]
Sapesz
Én nem értek valamit: miért kapott kevesebb %-ot A Fabia, amikor kisebb volt benne a sérülés, mint a Yaris-ban és a Corsa-ban.
Sapesz [Tue May 7 01:19:23 2002]
Törpe!
A Corsa "nemrégen" megért ám egy modellváltást! Szóval én nem tudom, mennyire elavult, de az ADAC és az öAMTC töréstesztjein (EURO NCAP szabányok szerint tesztelve)holtversenyben a legbiztonságosabb kisautó az új Corsa a Yarissal együtt. Aztán az elavult motorral azért mégiscsak ki tudta hozni az opel a Corsa Eco-t, (vagy mi a neve) aminek a lényege, hogy elérhető, a normál modelleknél nem sokkal magasabb áron kínálja a kategóriája egyik legalacsonyabb fogyasztású benzinesét. Meg itt van a DSA futómű, amiről én például eddig csak jót hallottam. Szóval lehet, hogy mégsem annyira elavult.

Törpe [Mon May 6 23:24:19 2002]
A Roverekről tud valaki használható infót adni? A kicsi, 200-as érdekelne, valamit biztos tud, mert horribilis az új ára. 4 nyelven beszél????
Törpe [Mon May 6 23:19:22 2002]
Rrita!

Azt hiszem, a Thalia kiütéssel győzött! :) Sok sikert hozzá.
lx [Mon May 6 21:28:30 2002]
Rőczey
Teljesen egyetértek veled, a Lexus új árát én sem tudom.
A Renault-ról csak annyit, hogy egyes források szerint ezek az autók nem olyan biztonságosak(5 csillag), amilyennek hirdeik. Ilyeneket hallottam róluk, hogy néha nem fújódik fel a légzsák, vagy nem működik az összes, amikor kellene.
Más:
Az elektronika elég francia...
Sokszor nem működnek a digitális Renaultokban, legtöbbször az üa. szintmérő és a sebességmérő megy tönkre... elég s..r, de van rosszabb is.
Rőczey [Mon May 6 20:41:20 2002]
Törpe
Bocs, én minden Renault-ot visszaadnék...

Ix
A Lexus... az luxus! Hát igen... sajna nagyon drága, bár az új vámtételek óta nem láttam az áraikat! A Mazda jelentőset csökkentett!

Rrita
Renaultot semmiképp nem vennék! Bár a kedvező ár rendkívül csábító (engem is elcsábított!) a kapott bosszúsággal nem ér fel! Persze ha nem érdekel a minőség, a kidolgozás, a futómű, a cég (francia) hozzáállása, ha nem zavar, ha átvernek, akkor mindenképpen ajánlott. Minden egyéb helyzetben kerülni kell ezt a márkát!
Rrita [Mon May 6 20:24:55 2002]
Koszi mindenkinek aki probalt segiteni a dontesben.
Orsikee, a 2 lada sorodet postaztam :)))
Colin McRae [Mon May 6 16:42:08 2002]
Rrita
Megeri a Thalia, a leginkabb a kulsot kellett kikuszobolni, nagyjabol sikerult, igy mar elviselheto....tavaly nyaron meg veszettul tiltakoztam ellene, az ujat...talan mar meegondolnam. Vezettem 1.4 16v-t, tapasztalataim: a motor borzaszto jol porog, viszonylag jol huz, de nalam 170 fele mar nagyon nehezen tudtam tekerni. Addig elment, utana nagyon-nagyon nyogvenyelosen...Ja:es enyhen szolva sem ereztem magam biztonsagban...mert a futomu ugy sz...r, ahogy van..egy nap utan-igaz, szinte vegig hajtottam-tengeribeteg lettem a billegos futomu miatt, libeg ossze-vissza,mint egy hajo, konnyu a hatulaja(igaz,a regit vezettem!), es ez nagy sebessegnel nem ad tul nagy biztonsagopt. Masik kritika: a magas epites. NEM ADOTT NEKEM BIZTONSAGERZETET.Szolnoki elkerulon elozni: eletveszely, a nyomváju kapasbol visszadobta a jarganyt... Persze ez lehet az en problemam. IGy utolag nem banom, hogy tiltakoztam ellene, ezert inkabb egy uj Clio lett, varosban idealis. A ketto viselkedese kozott az uton...komoly kulonbseg van...a Clio tapad az uthoz. (legalabbis a thaliahoz kepest, az etalon trend focushoz azert nem kene merni.)Ja, es orsikeee: a Clio Authentique-ben egyebkent nem szeria felso kijelzo, ott csak rakodopolc van, a kijelzo az expressiontol jar...Mindent egybeveteve,rrita: polgari autozashoz, ennyi penzert: a thalia jo, erdemes beleruhazni.
A minosegrol: nem latok problemat,en nem talalkoztam kulonos gonddal. vele. Mellekesen, torok vagy francia gyartas, itt van egy kis tevedes: mint tudjuk Magyarorszagot(es EU-t)thaliaval Bursabol latjak el. (ill. Mégane claasic és kombi is innen jon.) Viszont clio, twingo Közep-EU-ba nem Fr.o.-bol jon, hanem Nove Mestobol, Szloveniabol. a tobbire hirtelen nem tudok mit mondani, de a Laguna csak az anyaorszagbol jon tudtommal.
lx [Mon May 6 14:44:59 2002]
Orsikee
Mi a bajod a Fabia ülésével???
Egy 110kg-os barátomnak is ez van (198cm magas) és teljesen kényelmesen elfér benne. És a Thalia design-ja, az nem szar???????? Na meg a minőség...

Ábel [Mon May 6 13:36:49 2002]
Szerintem a francia és a török Renault-k minősége megegyezik. Egyik sem tökéletes. De ez szerintem nem a motorokra, vagy a mechanikára vonatkozik, mert az megbízható. Egyébként mi a Twingot naponta használjuk nagyon kátyús, nagyon köves, nagyon stb. úton, s eddig még minden műanyag hallgat. Szerintem nem jobb annyival a német vagy japán autók minősége a franciákénál vagy olaszokénál, mint amennyivel többe kerülnek.
Orsikee [Mon May 6 12:40:21 2002]
Rrita!!
Valoban van egy Thalia a csaladban.Nagyon meg vagyunk vele elegedve,Szuleim szerint ennel meg jobb autonk nem volt.A masik autonk egy Volvo V40-es.Szerintem azert az sem piskota:))De az egy mas kategoria!
Szoval:az elozo Thalia hibait sikerult szerintem kikuszobolni az ujban.(nekunk a regi van)Ezek nem funkcionalis hibak hanem inkabb elrendezesi hibak.PL:a regi thaliaban letettek az ablakemelo kapcsoloit a seb.valto melle,ami kicsit felreesik-a Clional az ajton van.Szoval ezt kijavitottak,a kapcsolok felkerultek az ajtora.A dudat is feltettek a kormanyra mar nem az indexkar vegen van.Ami nagyon hianyzott az az allithato mag. ules.Az is megvan az ujban.Megegy dolog.A regibol hianyzott a kozepkonzol tetejerol a kulso hom. kijelzo meg az ora(amelyet a kilometerora alatt helyeztek el) NOS!Az ujnal ez is megvan,ugy mint a Clioban.JA!Az ulesei is jok,a Skoda Fabia Sedan bujjon el a szar takarekos uleseivel.Lelog rola az ember laba oldalt.Es megegy dolog.Nagyon serulekeny volt az elso es hatso lokharito a Clion lathato vastag gumicsikok hianyaban.Ezt is megkapta.
Errol ennyit.
Az auto szerintem nagyon pofas,szebb lett mint az elodje es a hatan elhelyezett vastag gumi csik miatt nem tunik ,,puttonynak" a feneke.Szoval szerintem aranyos a kisauto.
MOTOR:a mi autonkba(nem Suzuki :)) )is az altalad emlitett 1.4 16v-s motor van es amint mar irtam nagyon jol megy.A reginek egy fel masodperccel jobb volt a gyorsulasa 100 km/h-ra (az uj 11.2 a reginek talan 10.8 v.10.5 volt.)
Es azert jo parszor neztek apirosnal amikor kirajtoltam!!!Nagyon porog a motor,de viszont vigyazni kell vele mert eszmeletlenul zabalja a benzint ha hajtod.Az utobbi idoben a Shell Racinget pakoltuk bele,nagyon ment az auto.
Ez azt jelenti hogy amikor apam vezeti akkor 7 korul eszik,amikor en kenem neki olyankor 9-10l :)) Nem semmi.Dehat mindenki dontse el hogy mit akar.Ketnaponta tankolni vagy pedig gyorsan(de nem veszettul)es megis takarekosan autozni.
Tudjuk hogy ez egy csaladi auto,de azert mindenki szereti neha odalepni az autonak.Kiprobaltam az uj M7-en(mar ott ahol nem mernek be).NOS!!
A gyari vegsebesseg az 186. A mienket most vittem 30000-es szervizre.
FIGYELEM!!190-ig siman(igaz az ut is extra sima)onnan ha lassan is de felkuszott a buvos 200-ra.Szoval megyeget.De 170-re pill. alatt,megtorpanasok nelkul felugrik.
A futomuve az nem illik az autohoz,lagy, nem sportos.Ezt beszeltem az egyik szervizes sraccal is hogy a motor az tobbet tud mint a futomu!
Vigyazni kell vele,de csak rosszabb uton van gond.Olyankor kicsit dobal a puttony.Tul konnyu a hata.Az 1.6 16 v az meg sok is lehet ehez az autohoz.Nem mintha nem probalnam ki!!!Ezzel a motorral 4 szemellyel,legkondival nagyon jol megy.A mienkbe meg szereltek apam jovoltabol 60000-ert egy VDO Cd tarat,csuda jol szol a gyari 4 hangszoroval.(Ja mellesleg az elso hangszorokat is letettek az ajtoba.Az ujban meg 6 hangszoro van.Szoval tuti
EMBEREK!! 3 millio Ft-ert ilyen autot!A hulyenek is megeri.
Rrita!!Csak ajanlani tudom az autocskat!!!Az hogy torok?A Renault gyar az egyetlen torokorszagi autogyar ami elismert az EU szabvannyok szerint.A megane Break es Sedan is ott keszul.!!
Ja!A tesztert postazhatsz egy lada sort.:)))Törpe [Sun May 5 21:21:58 2002]
Ki kell fogni egy jól összerakott Thaliát és akkor nem lesz gond!!! Érdemes akciót keresni, nem igazán tudom, mostanság adnak-é bele ingyen légkondit?????
Törpe [Sun May 5 21:20:53 2002]
Írtam!! :)))
Törpe [Sun May 5 21:19:58 2002]
Rrita!


Amennyit én tudok a Thaliáról az nem sok. :( Nagyon jól húz a kocsi, a 16 szelepes megy rendesen!! A csomagtere óriási, egy 4 tagú családnak ideális kocsi, ennyi pénzért nagyon jó vétel, extrákkal jól el van látva. Azt 1-2 embertől hallottam, hogy a sebváltó szarakodik, a hátramenetet nehezen vagy sehogy nem veszi be, a kidolgozás minősége átlagos, szóval, látszik, hogy Törökországban készül, szerintem érdemes átnézetni.

A lábtér hátul a gyerekeknek elég, az ülések kényelmesek, hosszú távon is bírják a strapát.

A fogyasztásáról nekem nincs személyes tapasztalatom, az egyik ismerősöm szerint nem fogyaszt többet, mint a sorstársai, ő nagyon meg van elégedve a kocsival.

Szóval, én, mint outsider, azt mondanám, meg kell venni!!!!!! :) Remélem, nem mondtam hülyeségeket...
Rrita [Sun May 5 21:18:05 2002]
Nekem nem valaszolsz? En irtam utoljara.
Törpe [Sun May 5 21:13:04 2002]
lx!

Nyugi, én vagyok, csak nem mindig tudok netezni, de nekem is hasonló néha az érzésem, mármint, hogy magamban beszélek... Amúgy is imádok pofázni, engem az sem zavar, ha tök egyedül vagyok, akkor is hergelem magam. :)

A kocsivásárlás még odébb van, bár, én már holnap megvenném az autót, meglátjuk. A napi/heti felhozataltól fog függeni, mit is veszek, van 5-6 márka, ami szóba jöhet, a fele érzelmi alapon került fel a listára, a másik fele észérvek lapján. :) Ez utóbbiak közé tartozik pl. a Lancer, Yaris vagy a 306-os Pözsó. Az előbbiek közé a szívem csücske, a 145-ös Alfa...
Rrita [Sun May 5 20:58:40 2002]
Sziasztok!
Szeretnek TAPASZTALATOKAT hallani az uj Renault Thaliarol.En a 1.4 16v valtozattal szeretnem meglepni magam. A gyari adatok szerint nagyon jo.
Orsikee irta korabban van ilyen kocsi a csaladjaban. Kenyelmes? Minoseg? Motor?
Barmi...
NZ [Sun May 5 19:58:16 2002]
OFF
Sziasztok!
Átépítés miatt,'89-es évjáratú Skoda 120L gk.ból eladók a következő alkatrészek:

- 120-AS MOTOR (74000KM,főáramkörű olajsz.,papírral) - 20.000HUF

- 120-AS KARBURÁTOR - 5.000HUF

- FAVORIT KARBURÁTOR - 15.000HUF

- FAVORIT SZÍVÓCSONK - 2.000HUF

- 120-AS SZÉLES FUTÓMŰ

Ha valakit érdekel valami:[email protected]
lx [Sun May 5 17:15:17 2002]
Itt senkit sem érdekel az autózás, csak azt a 4-5 embert??? Egyáltalán minek van ez a társalgó, ha senki sincs itt??? Ma csak ilyeneket küldtek be, hogy sziasztok... , de az autózás senkit sem érdekel. Mindegy ezen úgy sem tudok változtatni. De ez már nem lesz máshogy...
Lee [Sun May 5 13:23:51 2002]
Van valaki jelen
Lee [Sun May 5 13:22:45 2002]
Van valaki jelen
lx [Sun May 5 12:00:18 2002]
Ki szerint jó autó a Peugeot?
marci2 [Sun May 5 11:45:12 2002]
sziasztok
lx [Sat May 4 21:40:22 2002]
Bocs, hogy nincs benne k.
lx [Sat May 4 21:39:38 2002]
Szerintem nem egy- két-három fokkal jobb a Lexus, hanem legalább hét-nyolc-ilenccel. Az a legjobb autó!!!!!!!!!!!!!!!!!
lx [Sat May 4 21:37:27 2002]
Törpe
Ha jó állapoban veszed, kevés km-mel, akkor az nem lehet rossz. Szrintem vedd meg!!!!
Törpe [Sat May 4 21:19:19 2002]
A Mitsubishi Lancer-ről mit gondoltok, 3-4 évesen jó vásárt csinál vele az ember?????
Törpe [Sat May 4 21:11:31 2002]
lx!

A Lagunáról eddig csak jót olvastam, lehet, hogy a Reanult által szponzorált újságírók írták a cikkeket...

Azért a Lexus - szerintem - egy-két-három fokkal jobb autó, de még egyiket sem próbáltam ki, ja és a legfontosabb: még egyiket sem törtem össze - ha meglesz, megmondom ( vagy üzenek a túlvilgáról), hogy az 5 csillag reális-e.


lx [Sat May 4 20:39:49 2002]
Szerintem lefizetik az Euro NCAP-ot.
lx [Sat May 4 20:39:41 2002]
Szerintem lefizetik az Euro NCAP-ot.
lx [Sat May 4 20:37:44 2002]
Törpe
A Lagunával kapcsolatban nekem is ez a véleményem, mit gondolsz valóságos az 5 csillagos törésteszt? Mi a másik 5 csillagos autó a Ford Tauruson és a Lexus LS430-on kivül?
Törpe [Sat May 4 19:29:00 2002]
lx!

Még nem, azt hiszem, maradok az Alfa-nál. :)

A Lagunát úgy értem, hogy persze, a Renault nem a minőségéről és tartósságáról híres, de ha hozzám vágnának egy Lagunát, ne utasítanám vissza. Másnap valószínűleg eladnám, de ez már más tészta.
lx [Sat May 4 19:10:41 2002]
Törpe
És szavaztál?
Ezt hogy érted, hogy mi sem adnánk vissza???
Törpe [Sat May 4 17:17:05 2002]
Hát igen, a Renault nem a minőség csúcsa... De egy csomó márka nem arról híres, hogy jó minőségű verdákat gyárt. A Lagunát azért Ti sem adnátok vissza?! :)

Én az Alfa 147-esre szavaznék. Esetleg a Focus jöhetne még szóba.
lx [Sat May 4 16:14:57 2002]
Ki szavazott az "ÉV internetes autójára"?
lx [Sat May 4 13:49:45 2002]
Remélem nem bántok meg egy Renault-tulajdonost sem, de amit a minőségéről hallottam hát... nem túl szép dolgok.
Törpe [Fri May 3 22:50:17 2002]
A Lagunáról mindenhol ódákat zengenek, nem lehet rossz autó, de nekem álom marad ez a kategória. :(


Törpe [Fri May 3 22:47:29 2002]
lx!

Félre ne érts, nem a Fabiával van bajom, sőt. Az a helyzet, hogy nemtom és igazából nem is izgat, hogy honnan számít alsó-középnek, nálam már az új Polo is annak számít, hosszabb, mint anno a Golf I-es.

A vége tényleg az lesz, hogy mire meghalunk, egy 6 méteres limó is max. törpének számít.

A Superb-bel kapcoslatban a csehek totál meg vannak győződve, hogy verik a világot, önbizalmuk az van!!!
Ábel [Fri May 3 22:41:34 2002]
Olyan semmitmondó a kinézete, 95 százalékban VW, semmiben sem különleges, gyatra a felszereltsége ebben a kategóriában, aki villogni akar, nem vesz Skodát, és ennyi pénzért pedig már jól felszerelt Lagunát, Mondeot lehet kapni például.
Ábel [Fri May 3 22:35:15 2002]
Szerintem bukta lesz.
lx [Fri May 3 22:34:35 2002]
Mi a véleményed a Superbről?
Ábel [Fri May 3 22:32:02 2002]
Ja.
lx [Fri May 3 22:31:17 2002]
Van itt valaki?????
lx [Fri May 3 22:30:17 2002]
igaz, de ki tudja... szerintem túl nagy, ha kisebb lenne nem lenne probléma.
lx [Fri May 3 22:28:56 2002]
Ki szavazott az esélyes ÉvA-ra? Én a Skodákra és a Focusra voksoltam... és ti?
Ábel [Fri May 3 22:28:40 2002]
Ix
Én tudom, hogy a Fabiát melyik kategóriába sorolják be, viszont szerintem a gyárak kezdenek túllőni a célon. Ugyanis a kisautó nem családi autó (csak Magyarországon), hanem arra való, hogy könnyen lehessen mozogni vele a városban, s szükség esetén 4-5 embert is el tudjon szállítani. A Fabia szerintem nagyobb annál, hogy kisautónak minősítsék, s szerintem nem tisztességes összehasonlítani a többi kisautóval, amik 10-20 centivel rövidebbek. Amúgy szerintem ha a gyárak így haladnak, 20 év múlva egy 4.5 méteres autó számít majd ebbe a kategóriába.
lx [Fri May 3 22:20:03 2002]
Ja a Kiáról meg annyit, hogy túl drága, nem éri meg az árát.
lx [Fri May 3 22:17:20 2002]
Törpe
Nem tudom, hogy milyen gyakran olvasod/veszed meg az autómagazint, de teljesen mindegy. Csak azért mondom ezt, mert ebben, mikor megjelent a Fabia, akkor ez volt a cikk cime(bocs a rövid i miatt):A legnagyobb kisautó ez szó szerint arra utalt, hogy ez a legnagyobb autó a kategóriában. Más: szintén ebben az újságban van "Ön autója" szavazás és előtte az összes kategória összes autójából lehet választani és a Fabia a "kisautók" között van. A Fabia "csak" 3960 mm hosszú és csak 4000mm-től lehet benne az alsó-középkategóriában.
S.Zoltán [Fri May 3 22:07:28 2002]
Igazad van, Törpe. A legjobb autó a FORD!!
S.Zoltán [Fri May 3 22:05:51 2002]
Hello, fiúk!!!
Törpe [Fri May 3 21:40:38 2002]
A héten már harmadszor áldottak meg a galambok - miért mindig a canyonvörös-metál kocsimat találja meg a város, mit város, az egész világ össze galambja??? Amit én kapok tőlük egy hét alatt, annyit Velence egész évvben nem kap...

LE A GALAMBOKKAL!!
Törpe [Fri May 3 21:40:12 2002]
Ábel!


Biztos nem látott az emebr, hogy mi a kocsi márkája, különben nem lopja el. :) A Shuma nem rossz autó, megy, mint állat, jó a felszereltsége, de mégiscsak Kia.

A Fabia tényleg az alsó-közép szegmensbe tartozik, bocs, ha félrevezettelek. :)
Törpe [Fri May 3 21:34:44 2002]
Joel!


Nemtom, én még a Corsáról sok jót nem olvastam, de lehet, hogy csak a VW-esek píár újságait olvasom minden héten?? Nem a fogyasztásával van a gond, álíltólag a motor elavult, nem valami értékálló kocsi, de ez nem jelent semmit.

A lényeg, hogy menjen a verda!!!!! Egy Manta, istenem, kétszer vezettem, hát, az egy csúcs vót. Kár, hogy amik itthon vannak, szét vannak hajtva, min állat.
lx [Fri May 3 20:27:48 2002]
Ábel
Abban igazad van, hogy a 3 fajta fabia-ból 2(combi, sedan) 4222mm hosszú.
lx [Fri May 3 20:25:32 2002]
DaV
Szerintem nézd meg az autómagazin-ban!!!!
Ja és küldj nekik levelet e-mail-ben!!!!
lx [Fri May 3 20:22:37 2002]
igen
S. Zoltán [Fri May 3 20:07:37 2002]
Ki az, aki itt van???
Hello, FIÚK!!!
lx [Fri May 3 14:03:06 2002]
Ábel
A Fabia 3960mm hosszú.
DaV [Fri May 3 11:45:43 2002]
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hol a fenében talál6ok egy Saab 9.3 2.2TiD tesztet magyarul vagy esetleg angolul?
Ábel [Fri May 3 07:58:20 2002]
Törpe
Itt vagyok, voltam is, de nem tudtam mihez hozzászólni. Ja, a KIA-ról az jut eszembe, hogy kb. 2 hete elloptak a falunkból egy Shumát. Jól ledöbbentem, hogy melyik balfék visz el ilyen autót, amikor alig lehet tőle megszabadulni, s alkatrészként sem hiszem, hogy olyan jól lehetne értékesíteni. Mégvalami: azt mondjátok meg, hogy a Fabia miért számít kisautónak? Ha jó tudom, akkor 4 méter hosszú, s ez szerintem már inkább alsó-közép kategóriának számít. Bár a fene tudja....
Joel [Fri May 3 00:36:20 2002]
Mi újság???
Nincs itt senki???
Joel [Fri May 3 00:27:44 2002]
Bocs Peti! Hát persze, hogy Törpének írtam.....
Joel [Fri May 3 00:24:17 2002]
"A Corsa szerintem (meg az újságírók, szakértők szerint is) elavult, én arról lebeszélnélek"
Peti!
Mi bajod a Corsával??? 4 évig hajtottam(szó szerint) egy 1.4 16 v-t. Ment mint az állat, jól elfértem benne (196 cm), fogyasztása 5,5 és 7.4 között, de átlagban 6.3-at evett. Imádtam azt az autót. (tavaly novemberben éjszaka 110-zel egy 160 kg-os vaddisznót gázoltam, autó gazdasági totál, én karcolás nélkül)
Egyébként milyen ujságíróról meg szakértőről beszélsz? VW-PR-esek???
lx [Thu May 2 22:21:10 2002]
Ákos
Itt, az utcámban az egyik ismerősömnek Wagon R+-sza van és eltört valami motortartó tálca. Mivel nekem már volt 2 Suzukim volt, ezért rendes volt a márkakereskedő és elmondta, hogy ez minden 100. kocsival előfordul. Ha akarod megkérdezem, hogy pontosan mi a baj velük.
Törpe
A fiam mindig azt kérdezi tőlem, hogy nem veszek -e egy fehér felicia lx-et, mert azzal lehetne szégyenkezni. Szóval ez a fiam vélemnye, de nem lehet rossz autó. Csak azt szerettem volna mondani, hogy a feliciát egyszer meg kellene nézned belülről és, ha nem leszel rosszul, az csoda... Pl:A fűtésszellőző ehelyezése, stb.
Törpe [Thu May 2 21:45:23 2002]
Kíváncsi vagyok, mennyi lesz az új Citroen alapára, szerintem ebből az új Kacsából is ugyanaz lesz, mint a Miniből és a Bogárból: hidrogénbombák és kigyúrt, tetkós, "fél kézzel a sebváltón élek" emberkék hobbi autója.

Sebaj, a régi Bogárnak, Mininek és Kacsának charme-ja van, az újak meg nem is tetszenek, juszt sem kéne. :)
Törpe [Thu May 2 21:35:58 2002]
Ákos!


Nézd meg, hány Kia tulaj van kis hazánkban és ezek közül hányan viszik hetente szervízbe a Kia-t....

A Wagon R+-hez meg azért adnak mindent szinte ingyé', mert a MI AUTÓNK, ezt kell nyomatni. Ez persze még nem zárja ki, hogy nem jó autó, de a Skoda azért más kategória. Legalábbis szerintem.

Azért jó vételt, ja és a Skoda-nál is ki lehet fogni akciót, a beszélőkéden sok múlik!! :))
Törpe [Thu May 2 21:33:03 2002]
Lx!

Köszi köszi az infót. Az a gáz, hogy én barom anno a Felicia-ba voltam/vagyok belezúgva, ne kérdezd, miért, egyszerűen ránéztem és kész voltam. :) A Fabia nem tetszik, de ennek ellenére jó kis autó, megéri az árát.
Rőczey [Thu May 2 21:21:56 2002]
Tombo
Mész a Ringre?
Naggyon jó buli! De a gumiknak annyi! Szívesen kimennék, de sajnálom az új gumijaimat!
Ki tervezi még, hogy kimegy!?
Ákos [Thu May 2 20:14:22 2002]
Köszi a reakciókat. Mi a baj a Kiával? Ha annyira gáz lenne, nem adnának hozzá 3 év garanciát. A Fabia tetszik formára a legjobban (kívül-belül), de az a motor valami regi Skoda orokseg... Légkondi meg jó lenne. A WagonR+-hoz most meg ingyen adják, no meg az 76 le-s.
imcsu [Thu May 2 18:25:30 2002]
Sziasztok!
Szerintetek jogosan küldenek ki az eredetvizsgálat helyszínéről???
Anyám skodáját tegnap vittem vizsgálatra, az eredmény egy törött víztartály, mondván hogy a műanyag részek elöregednek, így könnyebben törnek...
A 4 éves passatomat a jövő héten kell vinnem. Erről mi fog hiányozni vagy letörni???
lx [Thu May 2 17:00:24 2002]
Nem kihalt egy kicsikét ez a társalgó??????????????????????????????????????????
lx [Thu May 2 16:56:29 2002]
Törpe
Elég jól, ha esetleg comfort felszereltséggel vennéd(légkondival 2903000 Ft), akkor meglátnád, hogy a fogyasztás is(az árral eggyütt)megnő. Az alapjárati 0,9l/h-ról 1,2-1,3-ra. Ha csak Classic lenne, akkor nem lenne benne computer, igy(bocs a rövid i miatt) ,,csak" 2676000 Ft lenne. Egyébként bekapcsolt klimával 160-180-nal szépen elmegy.
lx [Thu May 2 16:44:25 2002]
Én a Fordot venném, mert annak a legjobb a minősége, az értéktartása és a töréstszten is jónak bizonyult. Azért mondom ezt, mert amikor a Mondeóm szervizben volt Focust kaptam csereautónak, 80.000km-rel nem zörgött, jól húzott(1,6-os volt), összességében tetszett. Én csak azt nem értem, minek neked a kombi?
tanácstalan [Thu May 2 10:30:10 2002]
még egyet elfelejtettem. Jó legyen az érték tartása!
tanácstalan [Thu May 2 10:23:19 2002]
Vennék egy családi autót ami:
max 3,2 millió
hátul elfér 2 gyerekülés+1 fő
max 1,4 motor
klimás
biztonságos
(Mitsubishi Spacestar 1,3 v. Berlingo 1,4 8 V ??, v. Focus kombi?

Sürgős segítség kellene!
Tombo [Thu May 2 01:10:12 2002]
Sziasztok!
Jövőhét szerdán autós nyílt nap a Hungaroringen!Reggel kilenctől lehet menni a pályán,nagyon nagy buli!!(máj.8)Gyertek el!!!
Bővebb infó: www.hungaroring.hu
Törpe [Wed May 1 23:44:01 2002]
lx!

Hogy bírja a motor a légkondit???????????????? Nekem az volt az érzésem, hogy túl sok lovat levesz, a Yaris 1 literes mocija pl. sokkal jobbant megy. Vagy legalábbis én ezt éreztem, de mint tudjuk, nem vagyok egy nagy autószakértő.

Légkondival mennyiért adják a Fabia-t??? 2,3-2,4 millió???
lx [Wed May 1 21:38:34 2002]
A feleségemnek a fabia légkondis és jól megy(legalább annyira, mint a Wagon r+
Törpe [Wed May 1 21:27:36 2002]
Ákos!

Hát, a Kia-t nem venném meg, a Wagon R+ nem rossz kis autó, de a Fabia szerintem veri a másik két autót. Kérdés, melyik mennyibe kerül és mit kap az ember az árért... A 68 pasi pedig nem olyan kevés, feltéve, ha nem veszel bele légkondit.
lx [Wed May 1 19:55:51 2002]
zoli
Miért, van ilyen??????????? Én nem tudok róla.
Ákos
Én a Fabai-t venném, de inkább Style felszereltséggel. Nézd meg a Skoda.hu-n!!!!
Ákos [Wed May 1 19:23:27 2002]
Erősen gondolkozom egy Skoda Fabia Matrixon. Nem túl harmatos az a 68 le-s motor? Inkább egy Wagon R+? Vagy egy Kia Rio? Mit gondoltok?
zoli [Wed May 1 18:05:16 2002]
látott már valaki durasift váltos mondeo tdci-t


zoli [Wed May 1 18:04:37 2002]
látott már valaki durasift váltos mondeo tdci-t

zoli [Wed May 1 18:04:21 2002]
látott már valaki durasift váltos mondeo tdci-t

lx [Wed May 1 16:55:02 2002]
A Fabia-ban igényes a műanyag, az új Polo-ban is, de az utóbbiban zörög.
Törpe [Wed May 1 15:58:26 2002]
Nem látta valaki Ábelt???????????

Törpe [Wed May 1 15:51:09 2002]
Lekopogom, az én Polo-mal nem volt soha semmi baj, leszámítva, hogy 2 éve 70-nel belerohantam egy Buzukiba és egy Mercibe, de egy karcolás nélkül szálltunk ki a kocsiból, igaz, a VW kicsit összetört, de jól bírta az ütközést.

Egy baja van még, hogy az én 183 centimmel kész gyötrelem a ki-és beszállás, egyszerűen nem megy tovább hátra az ülés, úgyhogy mindenképpen le kell nekem is cerélni.

Kár, hogy belül hót műanyag a verda..... :( Szerintetek melyik törpeautóban/alsó-középkategóriás kocsiban van a legkevesebb óccsó műanyag??? Frászt kapok tőlük.

A Skoda nem rossz vétel, jó áron lehet hozzájutni, 1,4-es mocival szerintem is jó vételnek számít. Még egy nagy előnyük van: NEM LOPJÁK ŐKET!! :))attila [Wed May 1 15:10:21 2002]
hello