Zsuppi [Mon Mar 31 21:26:11 2003]
Őszinte részvétem Szablya.

Ha Renault márkakereskedésben van a kocsid, akkor bróbálj meg a műhelyfőnökkel, alkatrészessel, raktárossal beszélni. Kérdezd meg hogy ki a kárszakértő / ismerik egyáltalán? /, "kapcsolatban" vannak egymással / Tudod a lehúzás miatt /? Ha érdemleges válaszokra találsz, akkor kezdhetsz örülni, mert van rá esély, hogy nyertesként tudsz majd kijönni a dologból. Ha minden stimmel / ismerik a kárszakértőt, stb-stb / akkor már megkörnyékezhetet az "illetékest", általában ez 10-15%-ban fog fájni neked, de legalább jól fizet a biztosító, meg lesz vevő a roncsra is.
Zezoka [Mon Mar 31 20:30:27 2003]
HI! Nem tudja valaki honnan lehet letölteni Golf 1-hez (1.6 D, de ez nem feltétlenül fontos)szervízelési könyvet, maualt letölteni (szerkezet, robbntott rajzok, leírások, stb.)? Főleg az elektromos rendszere érdekelne! Köszi! E-mail: [email protected]
Premieer [Mon Mar 31 19:34:37 2003]
egyetértek Zsuppival mindenben, ennyire nem gynege a SKODA Fabia, csak ti amit olvastok azt veszitek az etalonnak.

Annyi idő alatt nem lehet megtanulni egy autót vezetni, amennyi idő alatt itt egyesek mentek, hogy kipróbálták stb. ezt az autót is érezni kell, rá kell jönni mit szeret stb. és akkor dinamikusan jól lehet vele menni.

Én 120-nál sem szoktam előzéskor a légkondit lekapcsolni, mert az 5. fokozat rövid áttételű, és emiatt még 5-ben is jól húz.


Én is nyugodtan, megyek vele, és szerintem ma senki nem megy padlóval, hogy 0/100km/s szakaban pl. a 10.8s másodpercet fussa, mert Magyarországon ez csak néhol megy.

Szóval dolgokat itt nem értek.Szablya [Mon Mar 31 18:45:50 2003]
Elore is elnezest kerek,hogy "beleszolok" a Zsuppi-Peti vitaba,s nem akarok itt "moderatorkent" fellepni,azonban kar az eldurvult hangnemert...
Egy apro "elmeny" reszemrol: Mult het csut.este ota nincs Meganenom/nunk....
A faterom ult benne,totalkaros lett...
A szitu tipikus:all a kocsisor (dugo) mar par perce,a faterom az utolso...Epp melazik,hogy epp hazaer a filmre,hallgatja a zenet,mikor minden elozmeny (fek,duda stb) nelkul oriasi csattanas,majd megegy.Az "erkezo" holgynek nem "tunt fel" az allo kocsisor...Igy a kocsi szendvicsben elorol-hatulrol.Az utkozes erejere jellemzo,hogy az elottunk allo kocsi (Peugeot 406 kombi,ami nem "kicsi") elso kodlampai kirepultek.Hal' Istennek a faterom kiszallt egyben.
Ezert irtam sokszor,hogy a biztonsag a legfontosabb! Valamint e miatt s hogy i-
daig minden kocsinknak nekimentek -bar nem vagyok nagyon lelkes miatta- az uj
kocsink Megane II. lesz,valamikor...
Ha van valakinek tapasztalata,hogy totalkarkor hogy "jon ki" az ember,mire szamithat a biztositotol,annak az eszreveteleit szivesen veszem.A feleloseg elismerve,meg johogy.Kosz.
Zsuppi [Mon Mar 31 17:12:48 2003]
Laca bácsi

Értelemezni sokféleképpen lehet egy mondatot. Maradjunk csak annál amit leírtam okés?

Elmondom hogy miről beszélek: ha tényleg próbáltál Fabiát és kicsit is belemélyedtél volna a technikájába, akkor tudhatnád hogy a 2001 második félévétől forgalmazott 1.4 68Le mpi motorok vezérlése gyökeres változáson ment át azért, hogy a) kényelmesebben vezethető legyen b) megszűnjön a motor időnkénti remegése c) Euro3-as környezetvédelmi norma alá tartozzon d) kiküszöböljék a nem vágtázós-hajtós tulajdonosok által akaratlanul előidézett ellustulást e) előnyt adjanak a modernebb 16 szelepes 1.4-es Vw motoroknak. Ezen módosítások hátránya a 2000-es szériához képest: gyengébb gyorsulás, többnyire csak a gyári végsebességadatok hű követése, azaz nem nagyon akarnak jobban menni.

Azért kíváncsi lennék, hogy mit szólnál az enyémhez / teljesen gyári 2000-es verzió /. Szívesen megmutatnám hogy milyen könnyen lép bele a km-óra mutatója a 180-as jelzésbe / és tudja is, mert lézeres sebességmérővel - fámalézerrel - mérettem be, merő kíváncsiságból /.

Ha ennyire kételkedtek a szavahihetőségemben, akkor legyetek szivesek Fabia forumot olvasni / vezess.hu /, ennyi kamuzó, hazudozó ember /pláne hogy még skodások is / nincs a neten.

Gróf

Te mostani, azaz 2003-as, vagy 2002-es kiadást próbáltál ugye? Javaslom hogy ülj bele egy 2000-es évjáratuba, meg fogsz lepődni! A pörgetéssel kapcsolatban: légyszives nézz utánna hogy 100, 110, 120, 130 km/h-nál más gyártók 1.6-os motorjai mennyit pörögnek ötödikben / Fabia 3000 1/min-nél 110 km/h, 3500 1/min-nél 130 km/h /, milyen fordulaton van a nyomaték és teljesítménymaximum, ha kigyűjtötted az adatokat, akkor vesd össze az 1.4 mpi / 2000-es évjárat ! /adataival és gondolkozz el.

Peti

A gondolkodásom nem korlátos, hanem korlátolt / rágd meg, mielőtt kiköpöd! /. Már megint minősítgetsz! Azért véletlenül se találkozzunk élőben / mondjuk kíváncsi lennék hogy csak monitor mögül mersz ugatni, vagy élőben, szemtől-szemben is ilyen tökös gyerek vagy e? /, mert a kiosztás borítékolnám neked, eddig még sem műszaki sem más érveket nem tudtál felhozni az általad ennyire pártolt és igaznak vélt témában.
Gróf [Mon Mar 31 10:45:20 2003]
7végén volt szerencsém kipróbálni a Fábiát. Kényelmes, szép, formás és nagyon nyugdíjas! (Bocs az idősebb korosztálytól)Lehet vele autózni, de 4000-es fordulatszámon kell folyamatosan járatni, hogy előzni is lehessen. 5-ből vissza 3, ha van akkor klíma kikapcs és mehet. Hát, nem egy gyorsasági járgány! Bocs Zsupi, de most nincs igazad.
Peti [Mon Mar 31 10:26:14 2003]
Zsuppi:
Tudod egy üveg nem csak úgy tud sérülni, hogy törik, hanem úgy is, hogy valaki barom rossz szándékkal megkarcolja. Itt is látszik mennyire korlátos a gondolkodásod.

Itt istenited nekem az 1.4-es 68 lovas Skoda Fábiát, meg olyanokat irsz, hogy ha akarod, akkor lenyomod vele a 100 lovas autókat és akkor még én vagyok messze az autós szakmától? Hát minél messzebb menjél az autokereskedelemtől, mindenkinek jobb lesz.
Üdv., P
Laca bácsi [Mon Mar 31 09:46:25 2003]
Zsuppi: te tényleg azt irtad amit Peti irt csak egy kicsit másképp. Egyébként kipróbáltam a Skoda fábiát. Leirom mit tapasztaltam: egyes + gáz, elindul az auto, 2es +gáz 3500-ig nem történik semmi, majd lomhán, komotosan elindul. kb 15sec alatt van százon és ehhez képest sokat is eszik. Nem tudok mást irni, ez van.
Laca bácsi [Mon Mar 31 09:40:54 2003]
Zsuppi:
Te tényleg azt irtad, amit Peti irt csak másképp: "azt viszont hidd el hogy ha én nem akarom, akkor te nem mész el egy 100 lovas masinával mellettem" és ezzel egy kicsit lejáratod magad szerintem.

Egyébként Skoda napokon vezettem Fabiát és a tapasztalás a következő volt: betettem 1esbe + gáz, elindult. 2es, gáz 3500-ig nem történig semmi. Olyan 15sec százig a gyorsulása. Miről beszélsz?
206 [Mon Mar 31 08:57:40 2003]
Sziasztok!
Én arra lennék kíváncsi,hogy van egy 5 napos 206-osom, sima 1,1-es motorral. Mire kell vigyázni a bejáratáskor, és van e valami tuningolási technika, amivel + lóerőket lehet nyerni, illetve érdemes e egyáltalán hozzányúlni.
Zsuppi [Mon Mar 31 06:47:47 2003]
Peti

Ha már idézel, akkor légyszives tedd azt pontosan!!!!!! " meg nézd meg 3 évre visszamenőleg az újautóeladásokat, - hol van a Toyota a Skodához képest???? " -ezt írtam le ha nem tévedek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Még egy elferdített idézet: "68 lóerős autóval elmész a bármilyen 100 lovas mellett". Ez ki írta le??????????????????????????????????????????????? Ez volt az eredeti: "Arról sem akarlak meggyőzni hogy nem erőtlen és nyomatéktalan a Fabia 1.4-es 68 Lovasa, azt viszont hidd el hogy ha én nem akarom, akkor te nem mész el egy 100 lovas masinával mellettem."

Próbálkozni persze lehet, de ez kissé gerinctelenre sikerült. Persze mindenki kiáll a saját ideálja mellett, de ez már túlmegy az etika határán!!!

Biztosítós téma: még szép hogy a hátsó üvegedet kicserélték, vagy a törött üvegre te tudsz javítási módot / ellenben a lökárító, fényszóró, hűtő, stb cuccok javíthatók bizonyos esetekben /??????

Az autók értékvesztését én a valós életből merítem / még mindíg közel állok az autókereskedelemhez /, hiába raksz ki egy járgányt 2,5 milláért- ha a kutyának sem kell annyiért.

A minősítgetésedet meg kikérem magamnak, tudod én sem írtam rólad semmit / pedig messze vagy te az autós szakmától, mint Makó Jeruzsálemtől kb-ez nem minősítés volt, csak megállapítás, amit lehet cáfolni, meg kijavítani /.

Laca bácsi

:))))))))))))))))) látom sokat olvasol!
Nem baj, de addig ne ítélj, amig te nem próbáltad az adott gépet!!!!
Tudod, az "autós-szaklapok" azt írnak az autókról amit éppenséggel akarnak. Ha a POHU anno egy egész gépparkot adott volna az újságírók feneke alá, akkor talán hasonlóan szép teszetk születtek volna Fabia ügyben, mint születtek PL: Toyota Yaris, Peu 206, Peu 307, Renault Megane II tesztek alkalmával. Amit még anno lehúztak, de már a második teszten / 2-3 hónap difivel / jól szerepelt: Mercedes E, Fiat Dobló, Fiat Multipla és fordítva: Fiat Stilo, Skoda Felicia, Ford Scorpio, Vw Passat, Vw Golf, hogy csak az ismertebbeket említsem. Tudod én lassan már 20 éve gyűjtögetem az autós témával foglalkozó / a ráfordított összeg meghatározása rémisztő! / színvonalasabb lapokat, de észrevételem szerint kb 2001 óta hatalmasat fordult velük a világ, a valóság helyett gyakran a szemfényvesztés a cél / ez a márkaképviseletek vesztegetési akciójának az eredménye /.
Premieer [Sun Mar 30 22:33:48 2003]
Válatozatlanul azt mondom, hogy nem értem miért gynege a motorja

Én nem érzem sem a nyomatékszegénységet, sme a lassúságot.

Normálisan húz ha kell, és előzni is jól tudok vele

Én vitatom ezt továbbra is.
Laca bácsi [Sun Mar 30 20:23:32 2003]
Skoda Fabia tesztek:

"Tesztünk második kritikája az autó erőforrását illeti. Az ügyben még csak-csak nem voltunk elfogultak, hogy a kipróbált autóban egy meglehetően öregnek számító, nyolcszelepes konstrukció került" Auto Plusz

"Gyenge, kisebb fordulaton nyomatékszegény motor" Auto2 teszt

Nem tudom a tényeken mért kell vitatkozni
Peti [Sun Mar 30 20:03:48 2003]
Zsupi: Ezt mondtad: "hol van a Toyota a Skodához képest????" Te nem ültél még Toyotában ugye? Ha szabad javasolnom, tedd meg.

Motoroljaról: természetesen, ha a Shelles olajosdobozba kicserélik az anyagot, akkor cserélek, gondolom nem vagy te sem ilyen értetlen és pontosan tudod, hogy miről beszéltem.

Nagyon tévedsz, azért mert magas az alkatrész ára a CASCO nem itélhet semmit cserére és nem is itélt, legalábbis én nem tapasztaltam ilyet, sőt egyszer amikor szükségem volt rá (sajnos) az volt a mondás, hogy egy ilyen értékű autónál csak csere jöhet szóba (hátsó üvegről volt szó) /Allianz Hungária/

Ez a "68 lóerős autóval elmész a bármilyen 100 lovas mellett" egy kicsit gyerekesre sikeredett. Ember a fabia gyorsulasa 18sec 100-ra, ez az 1500-ös ladák szintje. Miről beszélünk? A Yaris-nak 1.3-as motorral 10.8, a Honda Jazz-nek 10 és a fogyasztás 1 literrel kevesebb. Te viccelsz ugye?

Az autók értékvesztését százalékosan mérik, nem konkrét összegben.

Ne haragudj, de úgy látom abszolut dilettáns vagy a témában, te nem látsz tovább a Skoda fábiád orránál túl
Üdv.,P
m6m [Sun Mar 30 12:43:00 2003]
Keresek 1db könnyűfém tárcsát! Alessio:Amerika, 7.5*15 , 4*100 , ET35!
cím [email protected] Köszönöm!
Razsa [Sat Mar 29 19:06:41 2003]
ZSUPPI ÉS PETI!
BOCS!
hubi [Sat Mar 29 01:00:43 2003]
Keresek mercedes 124-es ülésf?tés és motoros ülés kapcsolási rajzot, valamint bal oldali ülésmozgató kapcsolót
Premieer [Fri Mar 28 20:46:53 2003]
Zsuppi:

Abszolút egyetértek veled.

egyetlen dolgot nem értek itt sok emberben.

Mi az, hogy erőtlen a FABIA motorja?

Én mentem vele 190-en felül is, illetve szerintem nagyon halka kiegynsúlyozott motor, nekem előtte 1.6-os ESCORT-om volt, utolsó széria, 4 évesen adtam el, és szerintem ez a 1.4-es FABIA motor megállja a helyét a FOrd mellett is.


Ne vagdoskodjatok, hanem kérek kornkrét tapasztalatokat a FABIA motor gyengeségei mellett, és aztán beszélgessünk róla.

a FABIA 68 lovas motorját a következő képpen oldották meg, hogy jól vigye a nehéz kasznit:

- a váltó rövid áttétlezésű lett viszonylag, és emiatt 5-ben is igen pörgős a motorja.


Azt is megkéne nézni, hogy a 68Le-s FABIA motorja olyan tartós, hogy szétütni nem lehet.

Ui: Mást ne mondjak tegnap ültem hátul egy BORA-ban, és biztosan állíthatom, hogy a FABIA lábetere nagyobb.


Razsa: Ki vagy, hogy megmond miről beszéljünk, mikor törzstag sem vagy, ha ez most a téma, beszéljük meg, másról is szoktunk beszélgetni.


Razsa [Fri Mar 28 20:36:54 2003]
Mi ez?SKODA FABIA FÓRUM???
Ne legyünk má ennyire egyoldalúak!
Vagy inkább Zsuppi és Peti fóruma???
Zsuppi [Fri Mar 28 17:42:24 2003]
Peti

Ha a valós életből akarsz meríteni akkor ne etess engem a 4 évesen 800000 Huf-ra lealkudott Feliciával. Azt javaslom neked, hogy mielőtt hasonló dolgokat leírsz / vagy megfogalmazol /, nézz körül a használtautó-piacon, vagy jó támpont lehet még a Képes Autó Expressz / feltétlenül nézz bele és szólj itt a fórumon, ha találsz benne 99-es évjáratú Feliciát nyolcszázezerért /. De nyugodtan hasonlíts össze pl, hogy mennyi Skodát és mennyi Toyotát hírdetnek hasonló újságokban / meg nézd meg 3 évre visszamenőleg az újautóeladásokat, - hol van a Toyota a Skodához képest???? , az autók árát sem érdemes felhozni ellenérvként, mert nem a legolcsóbb skodák adják az eladott autók nagyobb részét /. Ha a Statisztikákat nézegetem / Adac, Tüv /, akkor nekem feltünik, hogy a Skoda általában a Vw előtt végez minőség-összeszerelés-meghibásodás ügyileg, ez azért szép eredmény.

Az olajjal kapcsolatban nem akarlak én megyőzni, plánem nem bizonygatni hogy mi is az a Selénia. Idézek tőled picit: " nem ajánlatos az autó életében motorolajat váltani " : pedig hidd el, már váltottál te is. A Vw Repsol és Aral olajat tölt a gyárban összeszerelt motorjaiba, a Seat Repsolt, a Skoda Aralt, Audi Aralt, viszont a márkaszervizek azt az olajat kínálják, amelyikből nagyobb nyereségük lesz / Vw szervizek általában Mol és Shell, Fiat Shell és Selénia, Alfa Selénia /.

Arról sem akarlak meggyőzni hogy nem erőtlen és nyomatéktalan a Fabia 1.4-es 68 Lovasa, azt viszont hidd el hogy ha én nem akarom, akkor te nem mész el egy 100 lovas masinával mellettem. Ha megtöröm az autómat akkor természetesen nekem is fizet a CASCO. De talán annyi előnyöm van hogy a biztosítót nem rémisztgetem magas alaktrészárakkal és ezért simán felvesznek minden alaktrészt cserére, nálad viszont pár dolgot javításra fognak ítélni a magas alaktrészárak miatt / Pl: lámpa, lökhárító, sárvédő, tükör - persze csak ha nem rongyátörött cuccokról van szó /. Fabiára 21000 Huf egy színrefújt első sárvédő, 16000 Huf egy komlett tükör / tartórész, állítómechanizmus, tükörlap, tükörkeret /.

Zoli

Én anno 2000-ben 12% kedvezménnyel 2,2M-ért vettem az autómat, ha csak 2 milláért dobnám el / eszemben sincs / akkor összevissza 2 kilót buknék rajta, lécci mondj még egy kocsit amin 3 év alatt 2 kilót vesztesz csak / autót venni és eladni is tudni kell/ .

Zoli [Fri Mar 28 13:43:17 2003]
Zsuppi,
az értéktartásról csak annyit, hogy most szeretnék venni yarist, mert nagyon jó autónak mondják, mind a hírneve, mind a minősége miatt, és az értéktartását csak nézd meg! Pl.: 2000-es (terra, sol) 2-2.3 milla között van.
A skoda sem rossz, de egy "kicsit" konzervativabb, elavultabb az ára pedig egy 2000-es comforté 2.milla alatt van.
Peti [Fri Mar 28 10:15:43 2003]
Zsuppi:
Ha 90e km után nem kell cserélni a fékpofákat, akkor nem cserélnék fékolajat.

A motorolaj témával kapcsolatban két dolog van: 1) nem ajánlatos az autó életében motorolajat váltani (tehát biztosan nem térek át) 2) az csak később derül ki, hogy a motornak mi a jó.
Nem tudom mi az alapja annak az állitásnak, hogy a Shell Helix Ultra átlagos. Én a tesztek alapján a Mo.-on forgalomban levő egyik legjobb olajnak ismerem és még mindig nem tudtál meggyőzni az ellenkezőjéről, pláne, hogy az Aral sem olcsóbb.

Az erőtlen Fábia motor állitásomat fenntartom, főleg, mert volt annyi eszük, hogy egy 1100kg-os kaszniba rakták. A Yaris adatokat nem tudom honnan vetted, mert az 1000kg és csak 1.3-as a motor, tehát kilóg a sorból nagyon, plusz azoknak a motoroknak olyan a szelepvezérlése, hogy a nyomatékeloszlása szinte egyenes!!! (lásd honda V-TEC, i-VTEC motorok) és emelett nagyon alacsony a fogyasztásuk. Tehát ezt én kihúznám a sorból az 1.2-es motorokkal együtt hiszen ezek csak engem támasztanák alá. Itt nem a megbizhatóságról volt szó, hanem arról, hogy odalépek a gáznak és nem történik semmi (ezt tapasztalatból mondom), ennyi.

Ha megtöröm a Hondám, akkor fizetni a casco, aminek az ára az Allianz-nál 15eFt/hó és erre mindenképpen szükség van, mert ha pl ellopják akkor nem lesek mint a hal, hanem fizet a casco. Amiket te soroltál ezek szélsősőges esetek ilyeneket én is tudok irni. Honda CRX 10 évesen 1.1millió. Egy 10 citroent vagy renault-ot 10 évesen alkatrésznek vesznek meg. Ismerősöm 1.3-as 4 éves Skoda feliciát nem tud eladni, mert 800e-nél többet nem akar adni érte senki.
Ne szélsőséges eseteket nézz, probáld meg globálisan megnézni. Nézz statisztikákat és meg fogod látni, hogy miről beszélek, de legyen szerencséd a Fábiáddal, mint irtam én is nagyon megbizható és massziv autonak tartom az előzőektől függetlenül
Üdv., P

Zsuppi [Thu Mar 27 23:28:02 2003]
Peti

A fékolaj csereperiódusa nem a futásteljesítménytől függ / csak abban az esetben ha komolyabban hozzá kell nyúlni a fékrendszerhez /, hisz gondolj csak bele: lefut a kocsid egy év alatt mondjuk 90000 km-t, a fékrendszer / tárcsák, dobok, betétek / pedig jó állapotban van, akkor te lecseréltetnéd a fékolajat / hisz a mai modern fékolaj forráspontja és sűrűsége nem használat miatt romlik, hanem az olaj felhasználásának időpontja, azaz az olaj öregedése miatt /?

A gyártók a szervízciklust az adott ország földrajzi jellegzetességei és az úthálózata alapján határozzák meg. Ausztriában és Svájcban azért sűrűbbek a szervízciklusok, mert a két ország jelentős dimbes-dombos úthálózattal rendelkezik. Németországban viszont ritkább intervallumokat alkalmaznak, mert az a tapasztalat, hogy a vezetők általában ráállnak egy adott sebességre a pályákon és végigmennek szinte állandó sebességgel / azonban vannak Vmax-os tulajok is dögivel - erre találták ki a használattól és a terheléstől függő, azaz folyamatosan változó intervallumkijelzőt, amit már alkalmaz a Merci, BMW, Peugeot is /.

Lehet hétköznapi teszt alapján is olajat választani, bizta jó a Shell is / valamire /, de itt szépen fizet a márkanévért kemény pénzt és kapsz mellé egy átlagos minőségű olajat. A Selénia nem olcsóbb / de ha ez szempont nálad akkor próbáld ki az Aral olajait és próbálj különbséget tenni a két olaj - Shell és Aral - között /, de mindenképpem jobb, mert módosítás nélkül ugyanezt az olajat / Alfa 20K / használták anno a Dtm-ben, most a túraautóbaknokságokban - ha ott tökéletesen megfelel a 600-1200 Le-s autóknak az Alfa 20K, akkor gondolom, hogy egy "hétköznapi" motorral is bőven kompatibilis.

Idézet tőled: "a másik pedig az, hogy a Skodákba a legalapabb motorokat rakják (erőtlenek és nyomatéktalanok), bár most már van egypár kivétel" - nos ezzel nem tudok egyetérteni. Ha összehasonlítod azt a 68 lovas egynégyes erőtlen és nyomatéktalan Fabia motort / 120 Nm (2500/min) / más motorokkal / Vw Polo 1.4 16v 75 Le 126 Nm (3800/min), Toyota Yaris 1.3 16v 86 Le 123 Nm (4000/min), Suzuki Wagon R+ 1.3 16v 76 Le 115 Nm (4250/min), Seat Ibiza 1.2 12v 64 Le 112 Nm (3000/min), Citroen Xsara 1.4 8v 75 Le 111 Nm (3400/min), Renault Clio 1.2 16v 75 Le 105 Nm (3500/min), Renault Clio 1.4 16v 98 Le 127 Nm (3750/min), Fiat Punto 1.2 8v 60 Le 102 Nm (2500/min), Ford Fiesta 1.4 16v 80 Le 127 Nm (3500/min) / , akkor kiderül hogy annyire mégsem rossz az a motor / elárulom hogy a Vw Gruppe legmegbízhatóbb motorjáról beszélünk /, csak a karosszéria súlyos kissé / 1130 kg / a motorhoz / nézd csak meg: Toyota Yaris 840 kg, Wagon R+ 975 kg, Seat Ibiza 1015 kg, Renault Clio 910 kg, Ford Fiesta 1035 kg /.

Nálad 3 év gari van, a Skodánál meg 2 + örökös mobilitásgarancia és méltányosság, ha meg véletlenül megtöröd a japi gépedet akkor még a nadrágod is ráfizeted a javításra / vagy már alapból jóval magasabb Casco-d van /. Az értéktartásról csak annyit hogy 96-ban 1,6 M-ért újonan vásárolt Seat Ibizámat 2000-ben 1,6 M-ért adtam el, mert akkor szépen feljövőben volt a Seat, most ugynez történik a Skodával is / bizta hogy a 2,6 M-et sosem kapnám meg érte, de az is bizta hogy 3 év alatt kevesebbet bukok a gépen, mint te a Toyotán /. Amúgy meg kár az értéktartással érvelni, mert jövőre ha unios-tag lesz Magyarország, akkor a használtkocsik ára a német-osztrák, minta alapján akkorát fog esni, mint egy féltégla 20 méter magasból.
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:58 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:51 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:46 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:45 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:39 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:37 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:22 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:18 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
gyongyi [Thu Mar 27 21:14:04 2003]
Szeretnek megkerni valakit aki segiteni tudna, hogy a Volvo460SE muszaki leirasat hol talalhatnam meg, illetve eltudna e kuldeni nekem e-mailben? A Volvo 92-es kiadasu, remekul mukodik, de hasznalt autokent vettem, semmifele muszaki leirasom illetve ismeretem nincs errol a tipusrol. Segitseget elore is koszonom!
Snaileee [Thu Mar 27 19:11:16 2003]
Sziasztok!Ha valaki tudna nekem küldeni sima Opel Astra 1,4es,5ajtós-hoz valami kis tuningleírást e-mailben,azt nagyon megköszönném.Pl:mihez kellene nyúlni kisebb telj.növekedés érdekében,milyen alkatrészeket kellene beszereznem(milyen más gépekr?l),hogy egyáltalán érdemes legyen nekiállni és pofás kis autó legyen bel?le.Ilyen dolgokat sehol nem találok:(Vagy ha tudtok küldjetek egy www címet amin ilyen dolgokat találok.Köszi szépen.Címem:[email protected]
Szablya [Thu Mar 27 19:00:15 2003]
Peti:
Apro tevedes:nem foleg a francia autokra igaz,hogy 20-30 ezres a szerviz ciklusuk.A mostanaban bemutatott uj modelleknek -barmely markatol- tobbsege mar ilyen hosszusagu ciklussal rendelkezik.
A 60 ezres szij csere mindenfelekeppen ma mar keves.Ennyi volt a 96-os Astran is.Altalaban 100 ezer a hatar,ha azon belul szakad s rendszeresen markaszervizben szervizeltel,nem te vagy a hunyo,igaz meg kell varnod az uj motort,azonban nehany motornal mar nem ver bele ilyen esetben a dugattyu a szelepekbe,de az se veletlen,hogy nehany esetben visszaternek a jo oreg vezermulanchoz.
Korrekt leiras a fekfolyadekrol ugy szol,hogy x ev,vagy x km utan csere.
Peti [Thu Mar 27 12:08:15 2003]
Bagó:
A gyár és ez főleg a francia autóknál igaz, azért, hogy a reklámokba elmondhassa, hogy 20-30e km-es szervizciklus, mindenre képes.

Félreértettél. 60ekm-nél nem kötelező a csere, de ajánlott, mert ha nincs szerencséd és elszakad, akkor szó szerint kukába dobhatód a motort, de ez mindenkinek a magánügye.

A Renault Thalia nagyon rossz példa volt, mert köztudottan a legrosszabb minőségű francia autó, ha valamire ráfér a 15e km-es szerviz akkor az a Renault. Ezt megnézheted a meghibásodási statisztikákban. Azt elismerem, hogy az utnak is köze van a kötelező szervizhez, hiszen a futóműveknek nem tesz jót a rossz minőségű út, de alapvetően pl egy olajcsere az inkább a vezetési stilustól függ (mennyire pörgeted a motort).

A fékfolyadék témánál arra reagáltam, hogy 2-3 évente csere, de ez önmagában nem igaz, mert a megtett km is befolyásolja az elhasználódás mértékét vagyis lehet hogy előbb kell fékolajat cserélni.

A fékpofákat persze tönkre lehet tenni 5e km alatt is, de alapvetően általános vezetési stilus mellett vegyes közlekedést feltételeznek. Nyilván ha vennék használt autot akkor csere előtt meg kellene nézetni. Az autóban levő km szám egy jó alapinformáció, persze ha nincs az óra megbuherálva, Sokmindent meg ugyse tudsz megnézni pl. a vezérműszijról nem fogod megmondani, hogy jó-e avagy nem, de egy kuplungtárcsát se fogsz megnézetni, mert 1 munkanap mig kibontják egy másik mig vissza.
Bagó [Thu Mar 27 11:43:20 2003]
Peti
Egy hozzáértő autószerelő ne legyen okosabb mint a gyár,ahol a fejlesztésekre tömérdek pénzt költöttek,rengeteg tapasztalatuk van meg érdekük is,hogy a szervízfüzetbe leírtak megfeleljenek a valóságnak.Ez a duma az előírtnál gyakoribb olajcserével a kuncsaft átvágása,engem is be akartak etetni.
Az utak minősége nagyon is számít az olajcsereperiodusoknál:pl. Romániában a R.Thaliaba 10vagy 15ezrenként itt most már azt hiszem 30ezrenként kell olajat cserélni.A Fiat ugyanott 15 ezrenként cseréltet az itteni 20 helyett.
A 60ezres szíjcseréd elég gyakori,a Bravaban már 1995-ben 120ezret írtak.Így szépen összeadogatva a forintokat kiszámolhatod,hogy mennyit költessz 100ezer km-ig a kötelezőre a különböző tipusokon.
A fékfolyadékcsere sem jött be,mert a jellegénél fogva vizet vehet fel a levegőből,ami annál több minél régebbi az olaj.Ezért egy keveset használt de idősebb autó vásárlásánál,mindenképpen ajánlatos a fékfolyadékot is cseréltetni,ha nem akarsz meglepődni.A víz hamar felforr az olajban,buborékosodik és szevasz tavasz.Szerintem is 2-3 évente jó lecserélni.
Ellenben a fékpofacsere az nem egészen kötődik a km-hez.Vannak akik a gázról egyenesen a fékre lépnek,a tökegyenes száraz uton fékezgetnek,hegymenetben nem ismerik a motorféket,stb.Ezek az amatörök pofáznak,hogy milyen hamar elszállt a fékpofájuk.
Peti [Thu Mar 27 09:31:12 2003]
Premieer: egyébként a Skoda fábia nagyon jó minőségű, megbizható autóvá vált az utóbbi években
Peti [Thu Mar 27 09:29:29 2003]
Zsupinak: fékolajcserét nem évekbe mérik, hanem futott km-be. A szervizciklus pedig nem attól függ, hogy milyen utakon mész, hanem, hogy milyen fordulatszámon pörgeted a motor. Kicsit konkretizálok, mert valóban nem fogalmaztam pontosan: általában az 1.6-os benzinmotorokből úgy szedik ki az a 100-130 lóerőt, hogy magas fordulatszámon forgatják a főtengelyt, meg szelepvezérelnek stb. Ezek a műveletek igen nagy súrlódást okoznak a motorban és ezért ajánlott ezeknél a motoroknál 15000 km-enként olajat cserélni. Egyébként bármelyik motor elmegy olajcsere nélkül simán 20-30000 km-t is csak a motor élettartama jelentősen csökken. Tehát nem kötelező, de ha valaki szivén viseli az autóját (mint pl én :), akkor nem árt.

A Shell Helix szerintem az egyik legjobb full szintetikus motorolaj, legalább is tesztek alapján ez jön ki, én meg kénytelen vagyok elhinni, mert magam nem tudom tesztelni, de ha tudtok olyan tesztet, ami bizonyitja, hogy olcsóbb, jobb motorolaj is létezik, akkor várom a bizonyitékokat.

Premieer:
Ha cseréltek már vezérműszijat a skodádban, akkor elbeszéltünk egymás mellett, mert akkor nem 22e volt a 65km-es kötelező szerviz, hiszen előtte már költöttél rá csak szét lett húzva a szervizciklus, a másik pedig az, hogy a Skodákba a legalapabb motorokat rakják (erőtlenek és nyomatéktalanok), bár most már van egypár kivétel pl. Skoda RS, de az drága is) igy sokkal kisebb az egész szerkezet igénybevétele.

Nálam az van, hogy van az autómra 3év garancia (1.5 éves, de még nem volt rá szükség), tehát ha valami gáz van, akkor ingyen javitják, bár a japán autók azért nem arról hiresek, hogy nagyon szerelni kell őket. Egyébként meg beviszem 15e km-enként olajcserére, 60e km után vezérműszijj-csere. 80-90e km fékpofa, 120e km után hátsó fék (mert az dobfék) és akkor még mindig a jó minőség miatt értéktartóbb az átlagnál vagyis elég jól eladható.
Bagó [Thu Mar 27 06:57:38 2003]
ManU
Bocsi,hosszan hiányoztam a netről.Frankó lehetett,Így képről nézve nekem is hasonló elképzelésem van az RX8-ról.Meg az MX Sportifról is.
ManU [Thu Mar 27 00:46:22 2003]
Premieer

nyilván nekem is más lenne a véleményem, ha digó/francia autókkal szoptam volna sokat. egyelőre nem így néz ki, a 3ba összesen 200e km tettem, s csupán a 33-sal voltak kisebb gondok. no, de annak volt feelingje. boxer motor kellemes remegése, mély hangja, csuda élmény volt, s egyben jó tanulópénz is. most gondolkodom a visszavásárlásán.
a 22e ft-os szerviz szvsz kivételszámba mehet, ismerve a pohu szervízek korrektségét.

ManU [Thu Mar 27 00:41:03 2003]
bagó

lejjebb van egy élménybeszámoló.
Premieer [Wed Mar 26 18:52:26 2003]
No, én nem is foglalkozok az olajjal sokat, beviszem a kocsit a szervizbe, megmondják mi kéne, mondom ok ennyi, nem érzem magam átvágva ahogy más SKODA-al beszélgetek, nekik sem szokott gondjuk lenni.

olajat is ők nyomnak bele, oszt annyi.

Lényegében én sokat megyek vele, és a szervizköltés ismét mondom mindig alacsony, és a kopó alkatrészeken kívűl mást nem is cseréltek még rajta
Zsuppi [Wed Mar 26 18:41:24 2003]
Petinek

Fékolajat általában 2-3 évente, vagy fékfelújítás esetén illik cserélni az autókon. A szervizintervallum nagyban függ az országonkénti jellegzetességektől / pl Svájcban és Ausztriában sűrűbb ciklusok vannak /, hegyek-völgyek-autópályák számától és kiterjedésétől. Nálunk bőven vállalható a 20-30000 km-es intervallum, mert az a hihetetlen hosszú hetes pálya sem tudja igazán igénybe venni a motorokat. Kár példálózni az olajjal is, mert a Shell cuccánál az Aral Supertronic is jobb, nembeszélve a Selénia Alfa 20K-ról ami minőségben és drágaságban is szinte már utolérhetetlen, maradjunk csak annyiban hogy ha az olaj árát leszámolom a szervízben fizetendő összegből akkor nálam a végösszeg 6000 Huf-ra jön ki / Skoda márkaszervíz, éves inspekció, hároméves autó, 30000 km fölötti futásteljesítménnyel /. Ráadásul rendszeres szervízlátogatás esetén "örökös" garanciát és méltányosságot vállal az importőr / elöbbit a fődarabokra, utóbbit meg minden másra / az autóra.
Premieer [Wed Mar 26 16:58:24 2003]
Peti: Ezek voltak cserélve de nem most, SKODA-nál ha jól tudom ezeket 80.000km-nél kell cserélni, sokat járok vele, és cseréltetek mindent rendszeresen.

De olajból én a gyári ajánlásút használom.

Mikor cserélni kell ezt rajta, akkor is pár ezres szokott lenni, szóval én viszonylag keveset költök a kocsimra az alacsony alkatrész árak miatt.
Rózsaszín párduc [Wed Mar 26 12:13:38 2003]
Miért nem ér 80.000-ft nál többet 1 skoda 120?
Peti [Wed Mar 26 09:50:21 2003]
Sziasztok! A 20-30 ezres szervizciklusról csak annyit, hogy ha megkérdezel egy hozzáértő autószerelőt, akkor azt fogja mondani, hogy a 15e-et ajánlja és ez a motor élettartamát lényegesen hosszabbá teszi, tehát ismét "a drágább az olcsóbb" elv érvényesül.

Premieer:
A 22e ft-os kötelező szervizdijról annyit, hogy nem mindegy, hogy ezt az összeget milyen olajjal sikerült elérni, mert én pl shell helix ultrát használok amiből 4liter 16e ft, de ez full-szintetikus olaj, ha te nem olyat használsz, akkor nem csoda hogy csak ennyi az összeg, a másik pedig az, hogy 65e km után biztosan fékpofákat meg vezérműszijjat kell cserélni, ha ezt nem tették meg a szervizben, akkor nagyon durva mulasztást követtek el és ha elfogadsz egy tanácsot legalább ezt a két dolgot mindenféleképpen cseréltetném a fékolajról nem is beszélve.
Üdv.,P
csaba [Wed Mar 26 08:58:31 2003]
Szevasztok,én új vagyok még itt.Egy kérdésem lenne felétek,talán tudtok segíteni.A Citroen C5-ös modellt 2001 óta módosították valamiben?
Köszönöm a segítségeteket
Bagó [Wed Mar 26 06:39:27 2003]
Premier
A 40 e Ft nem sok,mert olvasd el még egyszer:gyertya,Selenia olaj,szürők,mind a szervízben vásárolt-bele tartozik.Ja,meg az ÁFA is benne van.
ManU
Látom megjöttél.Élmények?
Premieer [Tue Mar 25 19:31:48 2003]
szablya:

Valami lehet benne, én mindig is elkerültem a VW-t, no de nem azért mert nem szeretem, csak nem értem mi kerül ennyibe benne.
Szablya [Tue Mar 25 19:20:33 2003]
Szerintem rengeteget szamit a szemelyes tapasztalat,valamint a "beleszeretes" lsd.Alfa.A rengeteg meghibasodas 1000 autora vetitve a japanoknal 5-6,az egye-
beknel 10-30.Ha minden! koltseget osszevetek a japan autok a legdragabban fent-
tarthatok (tisztelet a kivetelnek),szinte az osszes tesztben ez van leirva.
A szemelyes tapasztalatom:VW Golf Variant 1,6 16v,tavaly oktobertol jarok vele,
utaskent,cegauto 80000kmrel,melyet egyetlen sofor vezet s ugy kenyezteti,mint a himes tojast.Inditasi nehezsegek,befecskendezo rendszer csere,ingadozo alap-
jarat.Nem egy ut elmaradt a kocsi menetkeptelensege miatt.A sofor velemenye,
hogy a lengyel Astra Classickal kozel se volt annyi baja,mint evvel.A masik Astra Classicban 220ezer van s koszoni semmi bajjal jol van.En -minden szempontot figyelembe veve- messze elkerulnem a Golfot.
S erdekes,hogy a Skoda sokkal jobb s megbizhatobb,mint a VW.
Premieer [Tue Mar 25 19:19:47 2003]
Zsuppi:

Igen igen, én változatlanul azt mondom, hogy a FIAT, RENAULT alkatrészei drágák, és akkor még a minőségükről nem is beszéltem...
Premieer [Tue Mar 25 19:19:44 2003]
Zsuppi:

Igen igen, én változatlanul azt mondom, hogy a FIAT, RENAULT alkatrészei drágák, és akkor még a minőségükről nem is beszéltem...
Zsuppi [Tue Mar 25 18:45:06 2003]
Néhányan itt tévhitben éltek / de nem baj, addig jó míg nincs csalódás /. Szerencsémre dolgoztam Fiat, Skoda, Hyundai márkakereskedésekben és nagyjából tudom, hogy mi a pálya. Nos a Fiatnál és a Skodánál érdemes mindíg a modelgyártás kezdetén autót venni, mert a gyártók jelen esetben még nem spórolnak az autók gyártásán, azaz a mindent bele elv érvényesül. a Hyundai már más tészta, ott fokozatosan javítanak a minőségen, ahogy a modell öregszik, úgy lesz egyre jobb minőségű.

Tévedés hogy a Japán modelleknél nincs hiba, a Toyota például nem verte nagy dobra hogy egy kábelköteget cserélni kell/ett/ bizonyos Yarisokon, ők fű alatt, azaz a kötelező szervízlátogatás alkalmával oldották meg a problémát.

A Fiatnak sem vészesek a szervízárai főleg ha azt is nézzük hogy a Selénia Alfa 20K olaj nem éppen kettő forint / viszont a világ egyik legjobb olaja, én is ezt használom a Fabiába /, viszont az alkatrészárai annyira rémesek mint az Opel, Rönó párosnak sajna.

A németek mellett szól, hogy az alkatrészárak szinte a legolcsóbbak ezekhez a piacon / Fabia baloldali komplett tüköt 16000 Huf + 5000 Huf a fényezés, 14 collos alufelni akcióban 10000 Huf, téligumi akcióban felnivel együtt 18000 Huf/db, légszűrő 6000 Huf, távvezérlés a központi zárhoz 7000 Huf, hűtőrács 11000 Huf /.
haszna [Tue Mar 25 18:34:51 2003]
A citroen közel sincs a Renaulthoz. Én Senicet venék.
haszna [Tue Mar 25 18:34:13 2003]
A citroen közel sincs a Renaulthoz. Én Senicet vwnék.
Premieer [Tue Mar 25 16:56:22 2003]
bocsánat a sok helyesírási hibáért, nagyon sokmindent csinálok ma.

Premieer [Tue Mar 25 16:55:32 2003]

ManU:

Tiszteltben tartom a véeménye,d de ismerőseim szerviz, és úgy összesgében
közztudott, hogy olasz, francia autók minsőége lényegesen roszabb a német, és japán autóknál.

Német autónál kevesebb a hiba, sé lényegesen olcsóbb is az alkatrész...

Nem eszik olyan forrón itt a kását, én azt mondom, és tapasztalom.

ManU [Tue Mar 25 16:46:20 2003]
premier

akkor az én véleményem. német autó minőségéért nem tenném tűzbe a kezem soha. nekem volt bravom, 100000km alatt soha nem volt semmi baja, csak a kötelezőkön fordult meg a szervízben. most rönóm van, közel 30000km-el, hamarosan megy átvizsgálásra.
sztereotípia, hogy az olasz/francia autók szarabbak. új európai modellnél érdemes várni 1-2 évet mire kinövi gyermekbetegségeit. japánokkal nincs ilyen. a hibastatisztikákban jobbára a régebbi 5-6 éves autók szerepelnek.
mióta felgyorsult az autógyártás, s egyre több mindent irányít az elektronika, úgy egyenes arányban romolhat a megbízhatóság.

Névtelen [Tue Mar 25 16:27:40 2003]
Premieer [Tue Mar 25 16:21:54 2003]
No emberek, ehhez annyit tennék hozzá, hogy az lehet, hogy 30.000-es a szerviz a REANULT-nál pl. de ak özben nagyon gyakran előjövő elektronikai stb. hibák miatt úgyis még a szervizbe gondolhatja a gyártó.
Valami oka csak van, hogy a megbízhatósági statisztikák szerint az utolsó helyen állnak, és ezt ittt pár emberen kívül más is alátámasztja.

Gróf: Hogyne lehetne véleményed, én várom is, hisz erre van ez a fórum, node elmodanád, hogy 3000km után melyik autónak lehet baja?


Bagó: Nemsok szerinted 40.000km-nél a 40e ft??????????????


Én nyáron vettem a FABIA-m, azóta 65.000km lett benne, nemrég volt kötelezőn, és fizettem bruttó 22.000ft-ot munkadíjjal együtt.

42.000ft tipikus olasz, francia magas összeg, 40.000km egy autónak semminek kéne lenni, nemhogy egy néhány ember kb. 1 havi fizetését elvigye.

tovább megyek, az, hogy 30.000km-es pl. egy olasz, vagy francia autó szervize,
és fizetsz ennyit, vagy egy japáné 15.000km, és 2X15.000km-es szerviz után, mikor elérte a ti autótok szerviz látogatását, még mindig a fele a szervizek összege 30.000km-nél, mint neked az egyszeri 30.000-es.

Egyáltalán nem értem, miért jó ez nektek...

Aki eleve 40.000, meg 3000km-t megy az autójával és azt mondja jó, kérdem én ismét:

Melyik autónak van ennyi km-en baja?

Hm....Bagó [Tue Mar 25 14:55:28 2003]
radír
Ne nagyon gurulj be az egy éves Astraddal,mert a katalizátort dobhatod.

más
Én tavaly voltam a Bravammal 40000-es szervízen és 42 rongyba került,Selenia(Fiat gyári) olajjal,gyertyával, összes szűrőcserével(pollen is),féktisztítással
együtt.És ha figyelembe veszem,hogy 20ezrenként van a kötelező,nem 15,akkor lehet számolni.Mondom ez Brava,ami 1995-ben jelent meg,amikor 20ezres kötelezők még nagyon ritkák voltak.51 ezerben van,elektronikai hiba semmi.Az ára,mikor vettem jóval alatta volt minden hasonló felszereltségű kategoria társának.Elismerem,hogy a japánok megbizhatók,nekem is volt egy használt Nissanom és mégis átnyergeltem a Fiatra.És nem bántam meg.Hallottam én is mindenféle pletykát a Fiatról,de nem keveset VW-ről is.Én,ha tehetem majd Alfát veszek.Tudjátok,hogy van:meglátni és megszeretni.
radír [Tue Mar 25 14:35:58 2003]
Sziasztok!
Tud valaki megoldást?
Opel Astra G, 1 éves, +5 Celsius alatt nem működik a fütéskapcsoló, a tükör fűtés, és a többi kapcsoló, ami abban a kupacban van, pl. klima. DE! Ha 2X 3X 4X újraindítom a kocsit, magához tér. Ha menet közben leállítom és begurulok vele, elsőre beindulnak a kapcsolók! +5 fok felett viszont minden a legnagyobb rendben.
Mondjuk szívesen költöznék LosAngelesbe, ha az segít!
köszi!
Peti [Tue Mar 25 10:30:02 2003]
Még 1 nagy előny ami miatt japán autót választottam, ez pedig a 3 év garancia (nissannal azt hoszem 5). Ha megtöröm, akkor meg ugyis ott van a Casco, (ami mindenképpen ajánlott), tehát nem érdekel a számla végösszege.
Gróf [Tue Mar 25 09:50:52 2003]
Hibákról még nem tudok beszámolni, de amennyivel drágább a 30e kilóméterenkénti szervíz, azt sokszorosan megnyerem a kocsi árán. A Scenic-hez hasonló német autók (Zafira -az egy kicsit nagyobb), vagy japán (Corolla verso) nagyon sokkal drágábbak. A töréstesztje pedig egészen imponáló a Renault-nak!
Egyébként igazad van, én is szívesebben ülnék egy japán vagy német kocsiban, de ezzel a felszereltséggel nem tudom megfizetni.
Premier! Ezek szerint nem lehet véleménye másnak? Mit tegyek, ha még csak ennyit tudtam vele menni? Azért írtam le a futásteljesítményt, hogy akik kötekedni akarnak, megtehessék :-)
Peti [Tue Mar 25 08:30:41 2003]
Premieer: Szintén tökéletesen egyetértek, csak nem akartam leirni, mert nekem is japcsi autom van. Most voltam 30e km-es kötelező szervizen, a számla végösszege 12e Ft + ÁFA + olaj (azt vittem).
Zsuppi [Mon Mar 24 21:04:23 2003]
Premieer

Mintha csak én beszéltem volna!!!!
Gratulálok!!!!
Végre valaki / rajtam kívül is / tudja a lényeget!!!
Premieer [Mon Mar 24 20:35:26 2003]
Gróf:

annyit mondanék, hogy engem mindig zavart, ha valaki ennyi km után mondott véleményt az autójáról!

a RENAULT, Citroen mind a hibastatisztikák szerint a legszarabbak, majd ha vissze kötelezőre, és a gatyád is ráfizeted, majd nézel....

Családi autóót akar valaki venni, akkor japán vagy Német autónál keressetek, ez a mondanivalóm lényege.

Hihetetlen, hogy egy Olasz, Francia autó kötelező szervize mibe kerül, és még a közben előjövő elektronikai hibákról nem is beszéltem...

Felejtősek ezek a márkák...

Szablya [Mon Mar 24 20:29:56 2003]
Raro:
Ha megnezed a toreseredmenyeket,akkor egyertelmu,hogy a Picasso nem! biztonsagosabb a Scenicnel,pont forditott a helyzet.
A Picassoban nagyobb a terkinalat.
Razsa [Mon Mar 24 18:58:45 2003]
Alfakirály!Kösz az ajánlatot de inkább kihagynám ugyanis az Alfák átlagban
1millával kerülnek többe.Ennyi erővel a Mercedes Cdi-t is vehetnék mert az király.Szerintem az ár/érték/felhasználhatóság arány sem szemelől téveszthető szempont.Tegyük fel,h veszek egy új 1.9-s JTD Alfa 156-t.Minden király csak hátul olyan kicsi a hely(a Mazdához és Mondeohoz képest)h a gyerekem fél óra után nyűglődik,h ki akar szállni.Na jó ez azért kicsit durva volt,de ezt csak
szemléltetés képpen hoztam föl.
Gróf [Mon Mar 24 08:44:38 2003]
Csitri!
Másfél hónapja vettem át a Scenicemet (1,6 Alize). Ugyan még csak 3000 km-t mentem vele, de nagyon szeretem. Nem tudom, hogy Ráro mire gondol amikor a felszereltségről ír, de ha jól tudom a Citroen nem 16 szelepes. A Scenicben van 6 légzsák, abs, klíma, fűthető visszapillantó tükör, magasságban állít6ó ülés az általános "luxuson" túl. Ez azért meggyőző.
Peti [Mon Mar 24 08:28:51 2003]
Csitri: A leghatározottabban lebeszélnélek a Citroen Picassoról. Talán a legproblémásabb Citroen a Citroenek között. Nem akarlak győzködni olvass használtautó katalógust meg forumokat. Nekem elég sok ismerősömnek volt és mindenki kivétel nélkül 1-2 év után szabadulni akar tőle, mert a tipikus citroen hibák tömkelegével találkozik. A Renault scenicet konkrétan nem ismerem, de a Renault is a hibastatisztikák élén szokott állni viszont motorikusan nagyon jók.
Üdv., P
Ráró [Sun Mar 23 22:26:07 2003]
Csitri a Renault jobb, de a Citroen biztonságosabb és jobban felvan szerelve.

Noki [Sun Mar 23 22:23:22 2003]
Valaki megtudja mondani, hogy menyibe kerül egy Opel Zafir OPC-hez egy navigációs rendszer?
Csaba [Sun Mar 23 17:40:34 2003]
Pár évvel ezelőtt reklámoztak elektronikus korrózióvédelmi rendszert, de mostanában, hogy rohad az autóm, és érdekelne egy ilyen kütyű, sehol sem találok erről semmit.
Hol lehet erről bővebb informához jutni, és van-e valakinek tapasztalata ez ügyben?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Csitri [Sun Mar 23 17:26:14 2003]
Meg tudná valaki mondani, hogy családi autónak Renault Scenicet vagy Citroen Picassot szabad-e vanni?
Zsuppi [Fri Mar 21 13:58:07 2003]
Használtautó vásárlása esetén a vevő csak abban az esetben tudja érvényesíteni a garanciát az eladóval szemben, ha megfelelően / igazságügyi szakértő bevonásával, előzetes állapotfelmérés bizonyíthatóságával egyetemben / tudja bizonyítani a hiba körülbelüli keletkezését , annak okát / rejtett hiba, nem megfelelő használat-karbantartás / és a hiba elhalgatásának tényét / lásd szerződési feltételek /. Magyarul ha én előzetes állapotfelmérés után eladom az autómat és a vevőnél meg szépen szétugrik a motor, váltó, stb, akkor elmehet akár a sóhivatalba is, mert nem tudja egyértelműen / sehogy sem / bizonyítani a hiba elhalgatásának tényét. Mivel az autók a használatukból eredően kopnak, ezért nincs az a bíróság amelyik a megfelelő szakértői vélemény hiányában ilyen esetekben a vevő javára döntsön. Márpedig a motor-váltó együttesnél nagyon nehéz pontos és hiteles / azaz elfogadható / szakértői véleményt alkotni.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes az állapotfelmérést a vevőjelölt jelenlétében elvégeztetni, vagy megismételtetni, mert innentől fogva reklamációnak helye nincs.
Gróf [Thu Mar 20 17:27:04 2003]
Alexander!
A szerződések jeléentős részét úgy írják, hogy..."megtekintett és kipróbált állapotban..."
Ez 1értelmű. Üdv!
Alfakirály [Thu Mar 20 17:06:02 2003]
Razsa!
Ha dieselben gondolkozol, érdekes lehet a nemsokára Magyarországra is megérkező Alfa 156 1.9 16V JTD (Multijet) 140 LE-vel. Már az elődje is negyon jó volt (1.9 JTD 105-110-115 LE).
zoli [Thu Mar 20 13:07:47 2003]
Alexander:
Csatlakoznék Fedorához! Ugye nem baj ha nem írom le én is:)
Peti [Thu Mar 20 08:43:55 2003]
Razsa: Egy kicsit helyesbitenék: A Mazdában a dieselmotor inkább a fordék diesele és van a Hondáék diesele, amit az Isuzuval fejlesztett ki. A kettőt semmiképpen nem vonnám egy kalap alá Nem tudom mennyire sürgös a dolog, de ha még nem nagyon, akkor én a te helyedben megvárnám az új Honda Accord Combi diesel verziót. A http://www.honda.hu/accord/ page-n a galériában kb a 30. képtől találsz róla fotókat. Ami biztos a Honda diesel-eiről: 1.7ctdi 100LE, 220Nm 1800-as fordulaton, 4.4l országuti fogyasztás, 4.8l átlag. 2.3-as diesel ez van a combi accorba 150LE, 340Nm 1800-as fordulaton a fogyasztásról nem tudok pontosat, de az átlag olyan 5.5l körül van. Ja a csomagtartója alap állapotban 560l-es és 2004 tavaszán lesz megvásárolható kb 7M Ft-os áron
Üdv.,P
Fedora [Wed Mar 19 20:38:17 2003]
Alexander: nem vagy köteles rá garanciát vállalni,mivel a vevő kipróbálta, átnézte az autót.Az önindítóba pedig még egy autószerelő sem lát bele.Egy 86-os autónál,még egy Toyota Starletnél is (ami vezeti a megbízhatósági listákat),már számolni kell ilyen előre nem látható meghibásodásokkal.Persze az önindítónál is vannak olyasfajta jelek amiből lehet sejteni,hogy már nem bírja sokáig a szerkezet.Van egy Opel Astrám,aminek az önindítója ugyanúgy megadta magát egyik napról a másikra,mint a Te eladott autódé.A vevő kipróbálta és működött,ez számít.Az vételt követően már nem tudja bízonyítani,követelése jogosságát,főleg ha ez egy önindító meghibásodása.
Razsa [Wed Mar 19 20:33:57 2003]
Peti:én ültem már új MOndeoban és bizton állíthatom,hogy már nem a régi.
Telejsen más.Erre azért is szüksége volt a Fordnak mert már nincs Scorpio ezért a felsőbb kategóriágban is meg kell állnia a helyét.Ez sikerült is.
NAgyon jó az autó.Köszi a véleményed mert a Mazdaról nem nagyon tudtam konkrét dolgokat eről az autóról.Szerintem az új Mondeonak még egy kis időre van szüksége,hogy az emberekben végleg ne a régiről alkotott kép éljen.Az autónak bombabiztos a futóműve és megbízható is az autó.A Mazdanál tényleg nem vmi kifinomultak még a dieselek,a Ford sem erről volt híres de ez az új TDCI maga a gyönyör.Csöndes,nyomatékos 330NM szinte 0 a turbólyuk(ami a Mazdanal elég nagy)és keveset eszik.A Mazdanal viszont sokat nyom a latba a forma bár ez szubjektiv.
alexander [Wed Mar 19 18:44:50 2003]

Az autóm eladásával kapcsolatban felmerült problémámmal szeretnék hozzátok fordulni. A napokban eladtam 1986-os nagyon jó állapotú Toyota Starletemet 320000 forintért.
Frissen vizsgáztatva mindössze 108000 Km-rel stb. A vevő próbaútra ment vele, átnézte és úgy vitte el. Egyébként autószerelő. Másnap felhívott, hogy a kocsinak tönkrement az önindítója amelynek javítása 40000 Ft-ba kerül. Ennek semmi előjele nem volt így szó nincs elhallgatott hibáról. Kérdésem az lenne, hogy kit terhel a javítás költsége ill.
köteles vagyok-e garanciát vállalni a kocsira és ha igen akkor meddig ? Előre is köszönöm választ.
Zsuppi [Wed Mar 19 18:31:29 2003]
Herczegnek:

Ha kiszóród a Kókusz alól a katalizátort pörgősebb és valamivel nagyobb teljesítményű motorod lesz. A lambdaszonda nem bolondulhat meg, mert a katalizátor előtt mér. Egyik ismerősöm sportdob kíséretében elköszönt a katalizátortól is egy 68 lovas / gyári adat / Fabia Sedan társaságában, ami a bütykölés után 84 Le-t / mért adat ! / adott le.
alexander [Wed Mar 19 17:58:43 2003]
Sziasztok!Megtudná valaki mondani, hogy van-e használtautóra garancia ha az adásvételiben nincs semmi kikötve?
Szablya [Wed Mar 19 17:49:54 2003]
Herceg:
Botor dolog lenne a katalizatort kidobni.A kornyezet szennyezes semmi? Azonkivul szerintem irhatnal uj vezerlo szoftvert,stb.Amugy is csak par le vesz le.
Takarékos [Wed Mar 19 17:07:09 2003]
Hello Vadállat!
Kerestél. Tanácsaim a következők: a motorátépítés komoly dolog, oda kell figyelni nehogy elszúrjad, mer az nem jó, sőt! Az első, hogy mindenképpen meg kell erősíteni (különössen alul és a bal szélét, ha szemből nézzük). Ha hosszú távon szeretnéd használni, akkor duplát használj, de ne a kisiparit, hanem a gyárinak megfelelőt, de vigyázz, a bakelites nem hosszú életű, keresd az aluházast, az kicsit drágább de jobban lehet forgatni! A hátránya, hogy csak tágítóval együtt kapható, álltalában 8-as méretben, de a gyakorlatban elég lenne a 7-es, esetleg a 6 és feles is. Az átállítás előtt ki kell cserélni a vázat tartó állvány csatlakozóit is! Itt csak a szigetelt rézfonatos a jó! Vigyázz csak az állítható végűt vedd meg (összesen 12 db kell + 1 belülre), mert a hajtás kivezetésével nem mindig passzol és ha nem jó akkor az egészet kell cserélni, azt meg csak házzal együtt lehet! Az alsó hőszigetelő panelnél csak a blokk felölit kell cserélni. Ne vegyél újjat, jó a bontott is (pl. a Marbelláé tökéletes, de csak a spanyol!). A legfontossabb, hogy sose rakj bele 550-est, csak 620-ast és abból is a kétköröst (a recés szélűt).
Ha megakadtál üzenj!
Peti [Wed Mar 19 16:30:17 2003]
Razsa: Nem tudom, hogy a Mondeo kinötte-e a gyerekbetegségeit, de az biztos, hogy volt neki dögivel. Ha választanom kellene, akkor mindenképpen a japán technológia felé mennék, ha nem is a motor miatt, hiszen a japcsik csak 2-3 éve kezdtek el diesel-lel foglalkozni (igaz pl. Honda Accord 2.3 diesel 150LE, 340Nm 1800-as fordulaton!), de általánosan igaz, hogy valahogy a Japánoknak mindig sikerül nagyon profi megbizható motorokat, futóműveket, elektronikus berendezéseket gyártani.
razsa [Wed Mar 19 16:08:01 2003]
Mondeo TDCI vagy M6 CDH?Melyiket ajánljátok?

Herczeg [Wed Mar 19 15:42:20 2003]
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, hátha tud valaki segíteni! Van egy 1.6-os Ford Focusom. Több embertől kérdeztem, hogy mi történik, ha kidobom alóla a katalizátort. Van aki azt mondja, sokkal jobb lesz, van aki meg azt mondja meghüjül a szonda... Most ebből mi igaz??? Segítsetel kérlek!
Zoli [Wed Mar 19 09:17:59 2003]
Placido,
focusból kapnék "ennyiért" 98-ast min.80-100e km.-rel 1.4-est /aminek több a kötelezője, fogyasztása/, és sok esélyem lenne arra, hogy egy céges autót fogjak ki:(
yarisból 2000-es évjáratút keresek 30-40e km.-rel, törésmenteset kb. 1.900.000huf ért, sok szempontból ez nekem jobban hangzik mint egy fent említett focus:)
Fedora,
igazad van, viszonylag sok van 1.0-ból, és addig keresek míg nem találok jó áron, törésmenteset, és ha lehet linea lunát. A törésről annyit, hogy vannak megfelelő esztközök amivel ezek átvizsgálhatók, és ott van még az eredetvizsga is, szervízkönyv, sőt ha még első tulajdonos is.... Nem csak kereskedő vehet jó áron autót nem?:)
Zsemlyegombóc [Wed Mar 19 04:48:07 2003]
Sziasztok!

Nincs meg valakinek véletlenül a régi (1997-es) Citroen Saxo kezelési útmutatója / szervízkönyve .pdf -ben? A Citroen honlapjáról már csak az új modellhez tudok letölteni. Ha valaki el tudná küldeni, kérem írjon a [email protected] címre. THX
Zsoci [Tue Mar 18 20:28:58 2003]
Új Peugeot Partner 1.4 benzines szgk-ra vásároltam 7x15 ET15-ös felnit. Tudja-e valaki hogy kell-e hozzá tehermentesítő gyűrű. Köszi
Zsoci [Tue Mar 18 20:28:12 2003]
Új Peugeot Partner 1.4 benzines szgk-ra vásároltam 7x15 ET15-ös felnit. Tudja-e valaki hogy kell-e hozzá tehermentesítő gyűrű. Köszi
Placido [Tue Mar 18 20:18:29 2003]
Zoli,
ha három évesben gondolkodsz, akkor akár egy Focust is vehetsz ennyiért...
Fedora [Tue Mar 18 19:08:01 2003]
Zoli: sajnos ismeretségi körömben nem tudok eladó Yarist,de szerencsédre a használtautó piacon az 1.0-ből nagyobb a kínálat.Írtad,hogy 2000-es évjáratúban gondolkozol,bár használt autónál nagy a kockázat(törés stb.),de ilyen korú autónál és ismervén a Toyota legendás megbízhatóságát nagyon kicsi az esélyed arra,hogy mellé fogsz.Persze az sem árt,ha az ember azért jobban körül néz.
Zoli [Tue Mar 18 13:25:04 2003]
Placido: 2000-es gyártásura.
Fedora: Köszönöm a tanácsodat, én is a Toyota felé hajlok a müszaki ujdonságai miatt. Nem elhanyagolható szerintem a 3 év garancia sem. Az az igazság, hogy a yarisról én sem halottam még rosszat sőt, Veled gyetemben csak jókat. Én úgy gondolom, hogy a 206-nak a futóművén és a váltóján kéne sokat javítaniuk a franciáknak, véleményem ez egy probaút után, de ami a yarisban hiányolok az minddösze a hárompontos biztonságiöv középröl. Na ha már itt tartunk tudsz (tudtok) valami jó vételt yarisból, lehetőleg linea lunát?
Isti [Tue Mar 18 12:24:43 2003]
Sziasztok
Segiteéget szeretnék kérni. Van egy 1990-es Peugeot 205-söm és nagyon nyikorog a toorzios(vagy valahogy igy hivják) rugo állitolag a csapággyak szárazok. Meg lehet öketolajozni valahogy?
MiCKEY [Tue Mar 18 10:51:17 2003]
Zoli: Szerintem is a Yaris, de tobb infot is találsz az index/forumok/toyota topicban :)
Fedora [Mon Mar 17 21:01:06 2003]
Zoli: én mindenféleképp a Toyota Yaris 1.0-t ajánlanám.A Toyota megbízhatóbb,vvti motorja a mai csúcstechnikát képviseli,míg a Peugeotról ugyanez nem mondható el.Ez persze nem csak elméletben,hanem a mindennapokban is jelentkezik.A Toyota motorja 68 lóerős,míg a Peugeot-é csak 58.A Toyota motor a változó szelepvezérlésnek köszönhetően teljesíti a 68 lóerőt és ennek hála élénkebben reagál a gázpedál lenyomására.A belső tér- és a csomagtartó helykínálatában viszont,már közel sincs ekkora különbség a két autó között.Talán ami megy kicsit furcsa lehet,de köztudott,hogy a Yaris műszerfali egysége fenntre-középre került.Ezt már egyre több autógyár alkalmazza.Árban egyértelműen a japán a drágább,bár nem túlzottan sokkal,de szerintem megéri a többlet "befektetést".
Placido [Mon Mar 17 19:31:58 2003]
Zoli,
hány évesre gondoltál?
Lala [Mon Mar 17 16:35:50 2003]

zoli [Mon Mar 17 11:36:22 2003]
Sziasztok, szeretnék venni 1.8 millió körül kis autót. Az elképzelés eddig: a "pözsó" 206 1.1 és a T.yaris 1.0. Mindenképpen "olcsó" fenttartása miatt érdekel (kötelező 1150 köbc.fölött valamivel több), ezért inkább a kistestvérek mellett döntenék. Szerintetek melyik a jobb vétel, vagy ha esetleg van jobb ötletetek akkor várom őket! köszi
ManU [Sun Mar 16 20:46:33 2003]
Genf.
Március 8-án nyitásra értünk oda, így az elsők között értünk be. Mivel összesen csak 7,5 órát voltunk, ezért 1-2 dolog kimaradt.
Alfa Romeo: nagyjából kész GT Coupe, GTA-k minden mennyiségben. Rengeteg ember, szép lányok.
BMW: M3 CSL, tégi 6-os versenyautó.
Renault: új Espace, Mégane Scenic, Mégane II szétszedve, F1 autó szétszedve.
Honda: RS-X sajnos sehol, volt viszont Accord koncepció (megabrutál), Type R civic túraautó...Accord kombi, egy szétvágva is + hybrid kocsi, S2000 ami nagyon-nagyon szűk + NSX, amelybe sajna nem lehetett már beülni.
Toyota: az egyik legszebb stand. Semmi csicsa, lényegretörő, de ízléses. Yaris 1.5 TS Turbo 150Le. Új Avensis, szvsz primitív az Accordhoz/M6hoz képest, de ez is hatalmas.
Pug: 206 RC 180Le, kagylóülések, szép felnik. 307 cc, jópofa volt, komplett bőrműszerfal, gondolom ez max opció lehet.
Skoda: RS Fabiat neztem meg alaposabban, eloben fantasztikusan szép! Belseje viszont kicsit olcsó.
Ferrari: az Enzo...alig fértünk a közelébe, valóságos élőfal vette körül. Ki volt állítva '99es Schumi motor is.
Lambo: Gallardo/Murcielago, minimális különbség.
E két standon az arab olajsejkek fiainak (18-25 év) tartottak exkluzív bemutatókat. Kicsit funny volt.
Maybach: hatalmas, elképesztően letisztult, csupa nemes anyaggal.
Rolls: az új kegyetlenül brutális, az eleje, mint egy tanké.
Mazda: sajnos már nem volt ott az XS Sportiff (leendő 3-as), viszont beleültünk az RX-8ba. Hát....számomra a legkellemesebb autó volt. Valóban kényelmes lehet akár 4 embernek is. Ki volt állítva a Wankel moci, kicsi keresgéltük a dugattyúkat :)))
Nissan: új 350 ZX. Belül olcsó, elölről Celica. Ettől többet vártunk.
+ megannyi koncepció autó, hatalmas élmény, kitűnő szervezés.
Ha van rá lehetőség mi jövőre is megyünk! Bármi kérdés evvel kapcsolatban megpróbálok rá válaszolni!!
razsa [Sun Mar 16 17:47:30 2003]
Sziasztok!
Volna egy kérdésem.Szerintetek melyik a jobb?Mazda 6 2.0 CDH vagy 6sebességes
Ford Mondeo 2.0 TDCI???????????????
Johny [Sun Mar 16 13:42:42 2003]
Sziasztok!
1994-es évjáratú Audi 100 tipusú szgk. vétele előtt állok,2600 ccm motor, automata váltó, digit klima, 170 e km. Szeretném azok véleményét kérni akik ismerik ezt a tipust, vagy már volt ilyen nekik hogy mire érdemes figyelni, illetve hogy ennek a tipusnál mire kell vigyázni. Előre is köszönöm hozzászólásaitokat. Johny
bola [Sun Mar 16 04:42:28 2003]
bola [Sat Mar 1 23:52:05 2003]
sziasztok! olyan weblapot keresek, ahol a suzuki swift 1.3 alkatreszeit illusztralva, partnumberrel egyutt megtekinthetem, es meg is rendelhetem. tudtok segiteni? Előre is köszönöm!
bola [Sun Mar 16 04:40:51 2003]
bola [Sat Mar 1 23:52:05 2003]
sziasztok! olyan weblapot keresek, ahol a suzuki swift 1.3 alkatreszeit illusztralva, partnumberrel egyutt megtekinthetem, es meg is rendelhetem. tudtok segiteni?
Fritz [Sat Mar 15 19:09:36 2003]
Sziasztok! Merci Vito-hoz keresek V osztályos Vito üléseket 2vagy 4 darabot.
Segítségeteket előre is köszönöm.
gyula [Fri Mar 14 14:51:01 2003]
Miskolcon több autókereskedö saját üzletet csinál magának az eredetvizsgálatból.A trükk az hogy a vizsgálati dijjat lealkudják 50 százalékra ők meg a másik 50 százalékot számla nélkül zsebre teszik .
Hozzáértő [Fri Mar 14 12:40:40 2003]
Kedves Vadállat!
Szerintem mindenképpen a motortuningal kell kezdeni! A 353-as motorja kivállóan tuningolható, mint ez köztudott. Bevált dolog az autót négyüteműre átalakítani! Mivel az autó 3 hengeres, e célra igencsak alkalmas a Suzuki 1.0 motorjának hengerfeje, amely kis alakítással ráhelyezhető a már meglévő Waresz blokkra. Ezzel a kis átalakítással nagy teljesítménynövekedés érhető el, mind országúton, mind elővárosi forgalomban egyaránt. Ha viszont diesel motort szeretnél magadnak, arra is meg van a megoldás. Az Alfa Romeo autógyár (olasz) 33-as modelljeiben megtalálható 3 hengeres dízelmotorjának hengerfeje is ráépíthető (szintén kissebb átalakítást igényel, különössen alul!) a Wartburg blokkra. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy nemcsak gyors lesz az autó, hanem takarékos is. Az utóbbi megoldással kapcsolatban érdemes felvenned a kapcsolatot Takarékossal, aki nagy tapasztalatokkal és hírnével rendelkezik a 3 hengeres Alfa dízelek más autókba történő beültetésével. Ha az átalakítás után marad még pénzed, akkor én mindenképpen a futóműtuningra helyezném a hangsúlyt, mivel a motortuningot követő határozott teljesítménynövekedéssel nem biztos, hogy a széria futómű meg tud bírkózni. Miután ezzel is végeztél. akkor jöhet az egyik legszebb része az autóépítésnek, az autó optikai tuningolása, melynek segítségével a saját egyéniségedre formálhatod az autód karakterét, ezzel is jelezve elkülönölésedet az alapkivitelű, "átlag" autóktól, autósoktól. Ha pontos kérdésekre keresed a választ jelezd ezen a fórumon bátran, akár hozzám, akár a többi úriemberhez, mert úgy látom itt tényleg szakértő, az autózás világában igen járatos emberekkel lehet találkozni!
Az autóépítésedhez kívánok sok sikert és szerencsét, mind a magam nevében!
Peti [Fri Mar 14 11:24:52 2003]
Szia Gy!
Én még újan se vennék Peugeot-ot, nemhogy 110e km után. Ilyen korban már egy minőségi autónál is kezdődnek a gondok. 120e km-nél van a nagyszerviz amire a gatyád is rá fog menni. Aki eladja az nagyon jó időpontot választott. Általában a francia autók gyengéi: futómű, féktárcsák, fékpofák, elektronika, a benzin motorok pedig nagyon átlagos menetteljesitményűek, no erő, no nyomaték, no profi szelepvezérlés
Üdv.,
vadállat [Fri Mar 14 10:50:23 2003]
Vettem egy 353 warburgot (combi, sárga, nagyon megy!), most kezdem építeni! A sógóromé vólt így baráti áron atta, ezér maradt egy kis pénzem (31.500 Ft)tuningolni. Hogyan kezgyem, mi fér ebbe a pénzbe? (futómű, motortunning, optikás tuning, szelepszámemelés,(a kaszni egész jó!) vagy esetleg még mi?) Kérlek segitcsetek!
miksa [Thu Mar 13 17:23:34 2003]
Ja igen...az Integra 1998-as (augusztusi), fehér.
miksa [Thu Mar 13 17:21:32 2003]
Hali!
Érdeklődnék mennyit ér a használtpiacon egy Integra Type-R (klímás, sérülésmentes, rendszeresen és CSAK! márkaszervízben szervízelt, 120.000 km, garantáltan női tulajdonos). Heteken belül eladósorba kerül és tudni szeretném, érdemes-e beszámíttatni, vagy inkább az eladásával próbálkozni.
Köszi.
Takarékos [Thu Mar 13 14:40:03 2003]
Kérdésem a következő:
Az utólagosan felszerelt alamínium pedélrátét (HON-YIU márkájú) mennyiben befolyásolja pozitív irányban az autó irányítását, különös tekintettel a kigyorsításokra, valamint a blokkoló és hagyományos enyhe fékezésre? Érdemes-e a pedálszettel egyszerre a kormányt sportkormányra cserélni (szintén HON-YIU márkájú), vagy ez ráér késöbb is. Tényleg, van valakinek tapasztalata a HON-YIU versenyfelszerelésekről, illetve tuning alkatrészekről? Tényleg megnövelik az autó értékét és használhatóságát "kihegyezett" modellek esetében is? És mindezek jók-e az ARNÁ-ba (1.8 TD 3C.R.L)? 3C.R.L = 3 Cylinder Racing Line
Köszönettel üdvözölök mindenkit!
Gy [Thu Mar 13 11:18:29 2003]
Sziasztok

Tud valaki nekem segíteni szertnék venni egy peugeot 306 XN-t 110000 km 97-es 1.4-es. Jó alapotúnak tűnik, csak nem ismerem mik a gyengéi érdemes -e megvenni, és érdemes-e márákaszervízbe állapot felmérést végeztettni. Mi a véleményetek a Peugeot city-ről illetve a Peugeot Gablini-ről?

Ha valakinek van eladója hasonló esetleg kombi az is érdekel, opel astra TD isuzu is.
[Wed Mar 12 16:46:19 2003]
Hát senki nincs képben ilyen témában-Celica,Nissan 100NX-,vagy csak lusták vagytok írni?Hálás lennék ha valaki segíteni tudna.Köszi előre is.
Peti [Wed Mar 12 10:02:44 2003]
Sziasztok! A Honda/Mazda6 témához annyit, hogy elhangzott, hogy az új Accord hasonlit a Mazda6-ra. Hát erről csak annyit, hogy az Accordot előbb mutatták be mint a Mazda6-ot. Egyébként volt szerencsém közelebbről szemügyre venni az Accordot és lenyűgözött az a messzemeökig finom kidolgozási minőség amit produkáltak a japcsik. Le a kalappal elöttük. Vezetni nem vezettem, de egy új i-vtec motoros CR-V-t már igen és az is nagyon dinamikus volt (9.2 100-ig!) pedig vagy 250kg-mal nehezebb az Accord-nál. Az alapár pedig 6.200.000 ami nagyon versenyképes ebben a kategóriában. Érdemes megnézni: www.honda.hu\accord
Kisbéka [Wed Mar 12 08:17:36 2003]
Sziasztok! Nincs közöttetek véletlenül egy autószerelő?

Takarékos [Tue Mar 11 13:42:01 2003]
Mennék, de nem indul...
Bagó [Mon Mar 10 22:07:36 2003]
Húzzál el,de nagyon gyorsan!...
Takarékos [Mon Mar 10 16:02:54 2003]
Több fontos szempont vetődött fel bennem az ARNA-val kapcsolatban, amelyre megpróbáltam a választ megtalálni. Miért jó az ARNA?
-Mert szép.
-Mert klasszikusan elegáns, és mégis sportos.
-Mert megbízhatóan takarékos.
-Mert átalakítható.
-Mert beváltható.
-Mert forgalomképes.
-Mert tartós.
-Mert irigylésre méltó.
-Mert olasz és mégis japán.
Miért nem jó az ARNA?
-Mert csak háromhengeres dízel motort lehet beleépíteni.
-Mert csak 1500 eurot adnak darabjáért.
-Mert kisebb mint egy Alfa 6.
-Mert már nem gyártják (állítólag a gyárat is lebontották ahol készült és beszórták sóval.)
-Mert irigységet vált ki az emberekből.
Tanácsaitokat várom, hogy mit tegyek?

Takarékos [Mon Mar 10 13:31:32 2003]
Na de mi lesz az Arnával?
warpig [Mon Mar 10 12:09:37 2003]
Egy Kenwood KDC-306G/YG fejegyseghez milyen aktiv melynyomot lehetne csatlakoztani?
Gróf [Mon Mar 10 09:17:37 2003]
bmw!
Csak most jöttem, bocs! A www.autotuning.lap.hu címen százával van! Jó böngészést!
Gr.
bmw [Sun Mar 9 13:51:11 2003]
Na szólj már!!!!
bmw [Sun Mar 9 13:47:08 2003]
Hé Gróf!!! Én még csak 12 vagyok ... tudsz jó TUNING honlapokat
vakond1 [Fri Mar 7 19:40:44 2003]
Volna egy kérdésem:
Angliában kapható az új Avensis, az 1.8-as 14000 angol font, ami kb. 5,025,000 FT. Várhatóan kb mennyibe kerülhet magyarországon(vám+egyebek) az 1.6-os modell(ha lesz egyáltalán)?
[Fri Mar 7 15:10:08 2003]
Sziasztok.
Fontos lenne tudnom hogy milyen összegbe kerülhet fenntartani egy toyota celica-t kb. olyan 88-90es évjáratot.Az 1,6 os nem eszik túl sokat úgy hallottam,de én inkább a szervizeléstől tartok.Persze még nem is szakszervízre gondolok.
Egyik imerősöm most vett egy 85ös évjáratot,és dícséri nagyon,meg azt mondja nem drága a fenntartása.Ti mit tudtok erről a témáról,de a nissam 100 nx is tetszik ,abból is az 1.6at venném.HA tudtok ,adjatok légyszi tanácsot.Köszi

wimi [Fri Mar 7 13:01:10 2003]
Ki tudja Ford "A" modell induló árát.
1903-ban gyártották az elsőt.
Gróf [Fri Mar 7 10:57:36 2003]
G! Az árat nem tudom, de egy benzikutat is érdemes mellé venni.
G. [Thu Mar 6 23:39:30 2003]
OK, mas kerdes a Ford Mustang helyett, Ki mit szolna egy 2001 Dodge (Chrysler) Caravan-hoz. 3.3L V-6 az osszes felszerelhetoseggel (ez egy szep magyar szo). Mit gondoltok milyen arat lehetne egy ilyen autoert kerni.?
ManU [Thu Mar 6 21:41:28 2003]
Bagó

Igen-igen megyek. De csak azért mert arrafele megyünk síelni (Francio.), s ha már arra járunk, hát benézünk egy napra Genfbe is. Részletes élménybeszámoló lesz!!
Accord: előbb készen volt, mint az M6...Alfa koppintás. Valóban, de ez legalább tartósabb és...komolyabb.

Bagó [Thu Mar 6 20:59:01 2003]
Hát persze,de vegyél inkább kettőt vagy többet.Az lesz ám a jó üzlet.

ManU
A Honda nekem is tetszik,de csak az új Accord.A Civic egyáltalán.Jó a stratégiájuk ezeknek a japánoknak design téren:kihasználják,hogy a piac elhúz az autós idiótizmus, az egyterüek irányába,kis űrt hagyva az ún. autó kategoriában.Megfigyelték,hogy az Alfa mitől lett sikeres és adj neki plágium,szokásukhoz híven átjapánosították.A vicc az,hogy az Accord eleje a leginkább a Mazda6-ra hasonlít,annyira biztosra akartak menni.Most olvastam,hogy a Subaru elcsábította az Alfanál még alig megjelent görög designert,és máris megjelentek egy egész komoly protoval Genfben.
Elmégy tényleg?Jó szórakozást és beszámolót kérünk majd!!
Takarékos [Thu Mar 6 17:40:24 2003]
Jaj mit hallottam ma! Állítólag az EU csatlakozás után ALFA ROMEO felvásárolja az összes még piacon lévő ARNA és 33 1.8 TD gépkocsikat (állítólag 1500 euro/db áron), hogy ne rontsák tovább a márka hírnevét! Fenomenális! Na, most én arra gondoltam, hogy az álltalam összeházasított ARNA 1.8 TD motorral, akkor duplán fog számítani! 3000 euro!!! Szerintetek is?
Gróf [Thu Mar 6 09:22:36 2003]
Takarékos!
Még kapsz néhány 5letet és egy roncs 10 éves kasznival, egy nem oda illő motorral és néhány "feltétlenülkellnekemilyen" kütyüvel összerax egy kocsit 2-3misi körül. Nem gondoltál arra, hogy vegyél egy autót? Úgy, ahogy azt megépítették! Nem rossz 5let! :-)
ManU [Wed Mar 5 21:53:26 2003]
Bagó

Nekem nagyon bejön az új Mazda/Honda design! Szerintem most megint a japóknál a labda, mint a 90es évek elején. Ismét övéké lesz lassan minden kategória.

Ezt a Mazda 3 koncepciót pedig alaposan körbejárom majd Genfben.
Szablya [Wed Mar 5 18:43:10 2003]
Marcsi:
Ha ennyi penz all rendelkezesedre,akkor a felsoroltak kozul a Stilo tenyleg eleg jo valasztasnak tunik.Az esszeru aron kinalt s fontos extrakon ne sporolj!
Takarékos [Wed Mar 5 17:33:38 2003]
Érdeklődöm, hogy tényleg létezik olyan szerkezet, melynek segítségével egy túrbós autó ( pl. Alfa 33 1.8 TD) szabályozható, úgy hogy dolgozzon-e a turbó vagy nem? Valami olyasmi állítólag, ami a túrbót egy lemezzel lezárja, hogy ne süvítsen át rajta a kipufogós gáz amikor nem akarom (ezt egy bowden, vagy erős damil segítségével az utastérből szabályozhatom, a kézifékkar mellől). Így a turbó jótékony hatását csak akkor használom ki amikor én akarom (pl. előzésnék ill. amatőr autóversenyen.) Ennek a szerkezetnek a használatával jelentős fogyasztás csökkentés érhető el. Ezt több taxis is megerősítette. Ha tudja valaki, hogy hol kapható ez a "Fuel Frend Turbo Stop" nevű szerkezet, kérem jelezze! Előre is köszönöm! Ja és beépíthető-e az Arná-ba?
Marcsi [Wed Mar 5 17:27:09 2003]
Bago, Tanácsos!
Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok!
Az Actualban is benne van az ABS es automata legkondit raknak bele 50 ezer felárért. (250 ezerért ajándék most benne a légkondi, ez az Active-ban széria) Plussz a cég ad rádiós magnót, amit 25 ezer felárért CDs-re cserélnek.
A többi ugyanaz az Activban is, kivéve az oldalsó légzsákot.
Mégegyszer köszi a tanácsokat! Ha valakinek van tapasztalata ezzel a tipussal, szivesen olvasnám!
Kryczek [Wed Mar 5 14:28:22 2003]
van itt valaki aki valaszol?
Kryczek [Wed Mar 5 14:24:27 2003]
Hello mindenki! akit bármi érdekel a suzuki liana rol itt kérdezhet tölem!
Takarékos [Wed Mar 5 12:18:36 2003]
Az Arnában zöld betétes kárpitok vannak!!! Szenzációs!
Tanácsos [Wed Mar 5 12:16:39 2003]
Marcsi!
A Stilo nagyon jó autó! Csak szerintem érdemessebb az Active felszereltségi szintet választani. 200.000 Ft-al drágább, de 6 légzsák van benne (Actual-ba csak 2), széria nagyon jó minőségű rádió, ABS, hogy csak a legfontossabbakat említsem. Ja, és most ajándék klímát adnak minden Stilo-ba és Puntóba. Szerintem a piac legjobb ajánlata jelenleg.
AESZ-01 [Wed Mar 5 10:02:50 2003]
Tschá csumi csokoládés csőtészta csilingelő csimpázcsöcsöt csattogtató lóbaszó picsafej. Haszonjármű havilapot keresek. Főleg a buszok, és a kamionok érdekelnek, de nem vetem meg a kisteherautókat, és a mikrobuszokat sem. Szeretném ha vki megosztaná velem hogy ő mit olvas, mennyibe kerül stb.
Bagó [Wed Mar 5 06:27:02 2003]
Mit szóltok a Mazda újabb dobásához:az MX Sportif-hoz.Ha ez lesz a 3-as,márpedig nagyon úgy tűnik,akkor a tarolás folytatódik.Érdekes,hogy a Fiat a Stiloval-formailag- mennyire elnézte a piaci stratégiát.Most jönnek a japánok egyre másra az eredetibbnél eredetibb designal:Nissan,Mazda,Subaru.
ManU [Wed Mar 5 00:48:16 2003]
A Sasadi úton évekig "lakott" egy Arna...pár hónapja láttam nagyon összetörve.
Tán Takarékos megkezdte az átalakítást? :)
Bagó [Tue Mar 4 23:21:26 2003]
Marcsi
A felsorolt tipusok nem egy kategoriába tartoznak.Közülük a Stilo a nagyobb,ezért megértem,hogy az a favorit.Kicsit túl van elektronizálva,ami az olaszoknál nem mindig az erős oldal,viszont vannak jól sikerült darabok is.
Tapasztalatom nincs,de a garancia 2 éve alatt biztos kiderülnek az esetleges hibák.Nézzétek meg esetleg a Citroen Xsara 1,4-est is.Még épp belefér a 3 millába.
Bagó [Tue Mar 4 23:04:47 2003]
Takarékos
Szerintem is be vagy lőve,vagy egyáltalán nem is létezel.Az ARNA nem egy tipikus olasz fazon,hanem a Nissan Sunny átkeresztelt modelje.Ha van ilyen a hazai piacon,biztos nem drága(mert jó öreg),viszont a motorcserével együtt már összejön egy kis összeg,amiből akár egy dízelt is vehetsz.
Marcsi [Tue Mar 4 21:13:46 2003]
Sziasztok!
Egy tipikus kérdésem lenne hozzátok, akik jobban értetek az autókhoz!
Családunk új autót szeretne venni 2.5 es 3 millio közötti áron.
Amit lehetett szalonokat végigjártunk és néhany autót ki is probáltunk.
Igényeinknek és pénztárcánknak tökéletesen megfelel az 1.2 16 szelepes motor.
Igy a következő autókat vettük számitásba: VW Polo, Seat Ibiza és Fiat Stilo
Természetesen más tipusokat is megnéztünk pl Opel Corsa, Peugeot 206, Fiat Punto
Jelen pillanatban a legesélyesebb a Fiat Stilo, ez mindannyiunknak tetszik, vezettük, az ára is jó.
A kérdésem, hogy megéri-e a 3 milliot? Mit tudtok rola? Milyen tapasztalataitok vannak? (Fiat Stilo Actual, 1.2 16V )
Köszönöm a segitséget!

Józan belátás [Tue Mar 4 20:49:02 2003]
TAKARÉKOS! Te vagy be vagy lőve vagy nem tudod mi csinálsz! Egy benzines Alfát dizelre áoperálni ,meg a nissanhoz köze?téged nagyon be etettek aludj rá egy hetet és közbe próbálj ki más autkat .Az alfának a fasznija szuper de a többi az kétes
Takarékos [Tue Mar 4 16:47:19 2003]
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, ha nem gond. Autót szeretnék venni. Mivel nagyon tetszenek az olasz autók, de igazából a japán autókban bízok, kinéztem magamnak az ideálisnak tűnő típust, amely az Alfa Romeo Arna. Szerintem az autó formálya mai szemmel nézve is elegáns és sportos egyben, de prakikussága is egyedülálló kategóriájában. Rendkívűl tetszik az autó hűtőrácsa, mely kiemeli az autó karakterét. Mint megtudtam, ezt a típust közössen feljesztették ki az Alfa és a Nissan autógyárak (eggyes hírek szerint a Ferrari is benne volt, de ez nem biztos!). Sokak szerint az autó eggyesíti az olasz autók sportosságát a japán precízitással és megbízhatóságával. A problémám a következő: a modelt csak benzines versenymotorokkal gyártották, hiányzott a kínálatból a dízel errőforrás. Na, most én arra gondoltam, hogy az autóba beleépítenék egy dízelmotort! Erre a célra az Alfa 33-as gépkocsikban remekül szolgáló, kultúrált működésű, máig korszerű, sportos és egyben takarékos 3 hengeres 1.8 TD-t szemeltem ki!
Szerintetek az összeépítés megoldható-e?
Úgy gondolom, ha sikerülne, akkor megvalósulna a számomra tökéletes autó: a sportos, takarékos, kultúrált, megbízható (a Nissan japán) autó az ALFA ROMEO ARNA 1.8 TD!!!
Tanácsaitokat, hozzászólásaitokat várom! Ha volt valakinek Arnája, annak is kíváncsi vagyok a véleményére, hogy tényleg olyan legendássan jó autó mint ahogy egy kedves autókereskedő mondta nekem?
Előre is köszönöm!
robi [Tue Mar 4 15:22:54 2003]
képzeld el , hogy a multhéten vettem egy ferrarit5000000ft-ért és te vettél valamit
Placido [Mon Mar 3 21:55:59 2003]
Czogi,
csak hogy megnyugodjon a lelked: évekkel ezelőtt az a bizonyos győri szerviz is szerepelt az Autó Magazinban inkognitó-teszten: nagyon lehúzták.
Neked különben milyen Audid van?
radír [Mon Mar 3 15:12:13 2003]
Szogi!
Most vettem egy Opelt, persze egyből elvittem olajcserére, ahol a szerelő ! Öltöny, nyakkendő, fehérköppenyben nyúlt az autóhoz, aminek az oldalát letakarta egy bőr védőhuzattal! Elötte suzukim volt, így hát egy kicsit ledöbbentem! Egy szép Audi viszont lehet kompenzálná bennem a rossz szervíztapasztalatokat!
Czogi [Mon Mar 3 09:03:25 2003]
Sziasztok! Az utolsó számban olvastam az Opel szalonok tesztjéről. Én még azzal az Opelszalonnal is tökéletessen elégedett lennék amelyiket a legjobban lehordtak.A szerkesztők figyelmébe ajánlom a győri leier Audi szervízt. Az árakról ne beszéljünk az egy külön kategória. Ha 10órára van bejelentve a kocsim akkor örülök, ha beviszik a csarnokba 11re. Utoljára olajcserén voltam.csekély két és fél órát vett igénybe. Mint már említettem a borsos számláról ne is beszéljünk. Hát ennyit az Audiról:(
Valter [Sun Mar 2 23:58:19 2003]
sziasztok! Egy most induló autókkal foglalkozó honlap szervezője megkért, hogy legyek a tesztpilótája. Nem tudom, hogy honnan, melyik cégtől lehet e célra tesztautókat kérni? Ha tudtok segíteni előre is köszönöm.
Placido [Sun Mar 2 18:14:36 2003]
Behozható persze veteránkocsiként is, de ahhoz meg harminc évnél idősebbnek kell lennie...
Zsuppi [Sun Mar 2 06:31:20 2003]
Ami behozható és forgalombahelyezhető most: 1996 januártól gyártott autók, melyek környezetvédelmi besorolása megfelel az euro2-es szabványnak. Tehát 1996 elötti autót még behozhatsz, csak nem fogják levámolni, szépen megőrzésre bent kell hagyni a vámhivatal területén, majd ha már meguntad a várakozást, felajálhatod az államnak.
G. [Sun Mar 2 00:55:21 2003]
Szoval 9-10 eves autokat nem lehet magyarorszagra bevinni? Meg ugy sem mint estleg kollektor auto (nem tudom ez jol irtam e). thehat nem ugy hogy mindennapi vezetesre hanem (csak pelda:) a garazsban all es csak Vasrnap mikor sut a nap vezetik?!>>> 94 Ford Mustang 3.8 litre V-6 piros, power windows, power-remote doorlocks, power seats, air cond. 140W CD/radip deck.<<<
bola [Sat Mar 1 23:52:05 2003]
sziasztok! olyan weblapot keresek, ahol a suzuki swift 1.3 alkatreszeit illusztralva, partnumberrel egyutt megtekinthetem, es meg is rendelhetem. tudtok segiteni?
bola [Sat Mar 1 23:42:59 2003]
sziasztok! olyan weblapot keresek, ahol a suzuki swift 1.3 alkatreszeit illusztralva, partnumberrel egyutt megtekinthetem, es meg is rendelhetem. tudtok segiteni?
Bagó [Sat Mar 1 21:27:55 2003]
Nem az a gond,hanem az évjárat.1996-nál régebbi autó nem helyezhető forgalomba.
Ábel [Sat Mar 1 20:59:40 2003]
Zsuppi
Szerintem forgalomba lehet helyezni, ha az európai szabályok szerint átalakítják az autót.