Angol minőség- és megbízhatóság vizsgálatok (2002. augusztus 9.)


A Mazda alsó- és felsőközépkategóriás modelljei egyaránt hibamentesnek bizonyultak, s a gyártófüggetlen biztosító Warranty Direct is a legkevésbé problémás márkának találta a Mazdát

Az angliai Fogyasztók Szövetsége 2001 januárja és decembere között 34 000 autó megbízhatóságát követte nyomon. Általánosan elmondható a korábbi eredményekhez képest, hogy az autók egyre megbízhatóbbak. A japán csúcstartók közt még a teljes mértékben problémamentes modellek sorába is beférkőztek az európaiak közül is. A hibamentes autók a Mazda 323, valamint 626-os modellje, a Subaru Forester, a Toyota RAV-4, az MGF, valamint a Volkswagen Beetle. A lista alján a Renault Espace, a Land Rover Discovery, s a Volkswagen Lupo áll. Az előző év vesztese, a Vauxhall Omega 14 százalékkal javult.
A gyártófüggetlen garanciát vállaló brit Warranty Direct nevű cég igyekezett megtalálni a leginkább problémamentes autómárkát. A márkák sorrendjét az adta, hogy mennyibe kerül modelljeik javíttatása, illetve karbantartása évente a vizsgált átlag 4 éves, 75 000 kilométert futott példányok esetében. Nagy-Britannia 22 legnépszerűbb márkája közül a Mazda végzett a legelőkelőbb helyen, a második hely a Fiaté, a lista alján a testvérmárka Alfa Romeo áll, esetében az autó árának, akár 1,8 szeresét is ráköltheti évente tulajdonosa.