Megkezdi működését a BMW Magyarország - A kelet-európai terjeszkedés a cég globális stratégiájának része (2004. május 10.)

Budapest. Magyarország EU-csatlakozásával egy napon, 2004. május 1-jén hivatalosan megkezdte működését a BMW csoport magyarországi leányvállalata. A BMW Magyarország Kft. a BMW és MINI autók, illetve az eredeti alkatrészek, felszerelések behozatala és forgalmazása mellett a szerviztevékenység felügyeletéért is felel. A BMW csoport ezzel átveszi a magyar piacon való értékesítés irányítását, amit az elmúlt 10 évben a Wallis csoport leányvállalata, a Wallis Motor végzett. A két cég közötti sikeres együttműködés a jövőben márkakereskedői szinten, illetve a motorkerékpárok importja révén marad fenn.
A nagykereskedelmi tevékenység átvételével a cég a dinamikusan fejlődő magyar piacon még inkább megteremti a feltételeket a minőségi termékei értékesítéséhez, így a BMW csoport hazánkban is közvetlenebb kapcsolatot alakíthat ki ügyfeleivel. Az új leányvállalat nemcsak irányítja a BMW és MINI autók és felszerelések behozatalát, illetve a szerviztevékenységet, de a hazai márkakereskedőkkel való szoros együttműködésre is törekszik a termék- és árstratégia kialakítása, a marketing, valamint az after sales területén. Továbbá, az új hazai képviselet szerves részét alkotja a BMW Financial Services, amely finanszírozási szolgáltatásokat nyújt az ügyfelek számára.
A magyar leányvállalat így biztosítja, hogy az Európai Unió új csoportmentességi rendeletének értelmében megváltozott, az autók értékesítésére vonatkozó keretfeltételek egységesen érvényesüljenek az új tagokkal bővült Európai Unió területén: az ügyfelek Portugáliától Magyarországig, Írországtól Görögországig bármely kereskedésben ugyanazokat a BMW csoportra jellemző, magas színvonalú szolgáltatásokban részesülnek, mind az értékesítés, mind a szerviz területén.
Az új BMW leányvállalat magas szintű márkakommunikációs stratégiára készül Magyarországon. A cég a piac felső szegmensére összpontosít, arra a rétegre, amelyben prémium termékeivel a legsikeresebb lehet. Az új termékek bevezetése folyamatosan zajlik, és a jövőben számos új modellt ismerhet meg a közönség. Idén a BMW 1-es sorozat és a MINI Cabrio mutatkozik be a magyar piacon.
A BMW Magyarország központja a Budapest Airport Business Parkban található a következő címen: 2220 Vecsés, Lőrinci út 59. A vállalat ügyvezető igazgatója, Tilo von Harling úr 2004. június 1-jével lép hivatalba. Irányítása alatt 25 munkatárs dolgozik majd a BMW magyarországi leányvállalatában.