Bosch villogólámpák – biztonsági figyelmeztetésekre (2004. június 28.)

Nagyobb kép
Az új lámpák a figyelemfelhívó jelzésekhez használatos sárga és a riasztóknál szokásos piros színben egyaránt rendelhetőek

A Bosch új, átkapcsolható villogássorozatú villogólámpákat hozott forgalomba.
A BL 1209 és a BL 2309 típusú lámpákat kisfeszültségű, és nagyfeszültségű berendezésekhez, ipari és kisipari alkalmazásra, főként biztonsági rendszerekhez, gépekhez és kapu berendezésekhez fejlesztette ki a cég.
A BL 1209 típust a 12/24 V-os kisfeszültségű berendezések számára alakították ki, és ezeket a 12 V-os egyenáramú motorral működtetett garázsajtó meghajtásoknál alkalmazzák. A beállított villogássorozat szerint 55-140 villogás/perc értékű a villogás frekvenciája.
A BL 2309 villogólámpa a 110-220 V hálózati feszültséggel üzemelő berendezések számára készült, amelynek villogás frekvenciája 45 négyszeres percenkénti villogástól egészen 100 percenkénti egyszeres villogásig tart.
A figyelmeztető lámpák villogássorozata szabadon válaszható az egyszeres villogástól a négyszeresig. Az egyszeres villogásnál a kisütő kondenzátor teljes teljesítményét egy különösen világos villanásban adja le, így ez a beállítás elsősorban kültéri alkalmazásra felel meg. A beltéri alkalmazásnál viszont nagyobb figyelmeztető hatása van a többszörös villogásnak
.