Részeredmények az új Opel Corsa tesztjéből (2000. szeptember 16.)

Az Autó2 újság átadta szerkesztőségünknek első Opel Corsás teszttapasztalatait. Az 1,4 literes 90 lóerős tesztautó a legtöbb tekintetben felülmúlja a kisautós kategória jellemzőit. A belső helykínálat -elsősorban elöl- nagyobb, mint az elődmodellnél. A vezető helyzete a pedálokhoz képest tökéletes lett, nem kell kissé félrecsavarodni hozzájuk, az első sárvédődob a bal lábnak több helyet enged. Hasznára vált a nyomtávszélesítés a Corsának, nemcsak a stabilabb útfogás, hanem a nagyobb belső szélesség miatt is. A rugózás is feledteti a kisautós keménységet, az autó kifejezetten jól kezeli a hullámos útegyenlőtlenségeket, az úthibáknál sem üt keményen. Az első üléslapok kissé rövidek és a csomagtartó alja az üléshajtás után nem hozható síkba.
A motor csendes és igen élénken gyorsítja az autót. A teszt teljes terjedelmében, adatokkal együtt az Autó2 október közepén megjelenő számában olvasható majd.

A kezdetben kapható háromajtós Corsa finoman eltávolodott a gömbölyű exdivattól az oldalán, a kerékjáratoknál és a motorháztetőn látható ravasz, lendületes vonalak jóvoltából Rakodássegítő és dizájnerősítő a magas műanyagbetét, amelybe hajlik a hátsó ajtó. A felnyomott lámpasor nem Opel ötlet, de jól néz ki és főként nagyon biztonságos
A kissé technodizájnos háromküllős kormány a sportosságot és a fiatalos gondolkodásmódot igyekszik kifejezni.