Beindult a detroiti autó (hír) gyár (2002. január 8.)

Nagyobb kép
A Hummer H-2 a klasszikus katonai jármű szelídített változata

Nagyobb kép
A Cadillac Cien 7,5 literes V12-es motorja 750 lóerőt ad le

Nagyobb kép
A Chevrolet SSR a legendás Chevi pick-upok emlékére született

A Detroiti Autószalon sajtónapján a General Motors három új, nemrég még koncepció, modellt is bemutatott. A legérdekesebb, a katonai Hummer H-1 polgári változata. A H-2 olcsóbb, kényelmesebb, kisebb, mint a világ legjobb katonai járművének tartott testvére, júliustól kapható.
A Cadillac XLR roadster a három éve bemutatott Evoq koncepcióból származik. Az Autó2 az autóval még tanulmány korában találkozott a gyárban, ahol alkalom volt a tévékamerákkal is tájékozódó és részben beszédhangra működő kísérleti modell megismerésére. A gyári nyitottság hátterében már sejteni lehetett, hogy párhuzamosan folyik a széria XLR prototípusának gyártása. Az autó egyik érdekessége még, hogy megtartotta a kiállításokra utazó mintadarab hátsókerékhajtását. Mégsem az év végén szalonokba kerülő szériamodellt mutatjuk be fotón, hanem formailag teljesen ráépülő Cadillac Cien tanulmányt, amelyben egy 7,5 literes, 750 lovas V12-es az erő forrása.
A harmadik szériába kerülő koncepció a Chevi pick-upoknak állít emléket. A Chevrolet SSR (Super Sport Roadster) hátsókerékhajtású retro, a Corvettek műszerfalát kapta, év végétől kapható Amerikában.