Versenyezni hív a Dunlop (2002. április 23.)

Az idén először Magyarországon meghirdetik a Dunlop Drivers Cup versenysorozatot. A hazai felmérés két legügyesebb amatőr résztvevője részt vehet a malajziai döntőn 2003-ban. Az immár ötödik éve igen sikeres világversenyt a Dunlop a magyar gumipiac eredményei miatt hozta el Magyarországra is.

A selejtezőn a jelentkezőknek először vezetői képességükről kell tanúbizonyságot tenniük a Budaring Gokart Centrumban. A 10 legjobb köridőt teljesítő versenyző jut a középdöntőbe, a Hungaroring Versenyzőiskola felkészítését követően. Ők a 3 napos tanfolyam után elméleti és gyakorlati ismeretekkel felvértezve mérhetik össze tudásukat, ezúttal már versenyautókkal, a tanfolyam végeztével pedig lehetőségük nyílik versenyzői engedély kiváltására.

A két legjobb eredményt elérő versenyző 2003 elején Malájziában mérkőzhet meg egy komoly felkészítés után a többi európai versenyzővel, immár nemzetközi pályaverseny autókkal.

A nevezés feltételei:
-legalább 20 éves életkor
-legalább 3 éves "B" kategóriás jogosítvány,
a középdöntő résztvevőinek továbbá
-legalább 2003 májusig érvényes útlevél
-egészségügyi alkalmasság
-és legalább alapszintű angol nyelvtudás is szükséges.

A versenyeken történő részvétel ingyenes, a szükséges felszerelést a Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kereskedelmi Kft. biztosítja. A jelentkezők köréből kizárásra kerül, akinek bármilyen autósport versenyzői engedélye volt kiváltva 1997. január 1. után.

Jelentkezési lap (Adobe Acrobat - pdf formátum)