Európai szupertúraautó bajnokság (ETCC)  (2004. április 20.)

Az Alfa Romeo uralja a terepet és vezeti a bajnokságot

Az Európai szupertúraautó bajnokság (ETTC) múlt hétvégi futamán az Alfa Romeo uralta a pályát. A három 156 megnyerte mindkét versenyt, az egyiket Tarquinivel, a másikat Giovanardival.
A többi indulónak, mint a BMW, a Seat, a Ford, a Honda és a Peugeot, egyszer sem sikerült túlszárnyalnia az olasz autók hihetetlen erejét. Az első versenyben az Alfák végig vezettek Gabriele Tarquinivel, Fabrizio Giovanardival és Augusto Farfus jr.-ral az élen, és ezt az iramot egészen a kockás zászlóig tartották. A második versenyben a szabályoknak megfelelően csak a 8., 7. illetve 6. pozícióból indulhattak, ennek ellenére Giovanardi nyert Tarquini és Farfus jr. előtt. Ezen kívül egy másik Alfa Romeo 156 Salvatore Tavanoval (Team Oregon) a független (nem gyári támogatottságú) pilóták versenyét mindkét futamon megnyerte.

Ezzel a kettős spanyolországi győzelemmel az Alfa Romeo vezeti a konstruktőrök bajnokságát (a BMW a második, a Seat a harmadik). Gabriele Tarquini veszi át a vezetést a pilóták bajnokságában, 2 ponttal megelőzve Giovanardit, aki tehát a második. Augusto Farfus jr. hatodik helyen áll a pilóták versenyében.

A 2004-es bajnokság következő futama május 2-án, a franciaországi Magny-Cours-ban lesz.

A pilóták versenyének állasa a következő:

1. Tarquini (Alfa Romeo) 28 pont
2. Giovanardi (Alfa Romeo) 26 pont

3. J. Muller (BMW) 22 pont
4. D. Muller (BMW) 21 pont
5. Priaulx (BMW) 20 pont
6. Farfus (Alfa Romeo) 12 pont

A konstruktőrök bajnokságának állása:

1. Alfa Romeo 54 pont
2. BMW 47 pont
3. Seat 8 pont