Az év motorja 2003 - Háromszoros Mazda győzelem (2003. június 18.)

Nagyobb kép
A
forgódugattyús motor a zsűri szerint a kompakt méretek, csekély tömeg és az alacsony zajszint szempontjából is felülmúlja ellenfeleitNagyobb kép
Az RX-8 Renesis motorja a végső győzelem előtt a 2,5-3 literes kategória és a Legjobb Új Motor díját is elnyerte
Nagyobb kép
A díjátadási ünnepséget június 4-én Stuttgartban, Németországban tartották

Az 1999-ben alapított Év Motorja nemzetközi díj a vezethetőség, a teljesítmény, a gazdaságosság, a kifinomult működés és a fejlett motortechnikák sikeres alkalmazásának kritériumai alapján évente 8 lökettérfogat-szerinti kategóriában értékel. Az említettek mellett évente kiosztásra kerül a Legjobb Új Motor, a Legjobb Üzemanyag Fogyasztás és a Legjobb Motorteljesítmény díj is, a végső nyertest a méret szerinti kategóriák győzteseiből választja az ötventagú zsűri. A 2,5-3 literig terjedő összlöket-térfogat kategória és a Legjobb Új Motor 2003 díj nyertese, a Mazda RX-8 Renesis motorja 44 szavazatot zsebelt be az utolsó körben.
Nobuhiro Hayama, a Mazda motor- és erőátvitel-fejlesztési részlegének vezetője a következőket nyilatkozta a díj kapcsán: "A Mazda komolyan hisz a Wankel-motor előnyös tulajdonságaiban, ezért sok évet töltöttünk a forgódugattyús technikák fejlesztésével. Ez a díj mindazt a jelentős műszaki fejlesztést ismeri el, amelyet mérnökeink leleménye és lelkesedése révén értünk el, miután számos kihívásnak megfeleltünk. A továbbiakban is folytatjuk törekvéseinket a műszaki fejlesztés terén, a Wankel-motor jövőbeni potenciális lehetőségeinek javítása érdekében."