Mazda eladási sikerek - a legjobb április (2004. május 25.)


Jó tett a Mazda eladásainak az akár az egész családot befogadó RX-8 sportkocsi. Június 9-től, az Autó2 Kettő júliusi számában részletes teszt olvasható jellemzőiről

A sikeres első negyedév után az európai Mazda eladások 21 százalékkal lépték túl az előző évit, ami a márka legjobb eredményének számít 1992-óta. Az elmúlt hónap minden idők eladási rekordjait döntötte meg Olaszországban, Spanyolországban, Szlovéniában és nálunk, Magyarországon is. A rekorder áprilissal minden piacon több, mint 10 százalékkal nőttek a Mazda eladások ezévben: a Mazda Europe az elmúlt 4 hónapban összesen 100 025 autót értékesített, így 25 411 darabbal, vagyis 34 százalékkal lépte túl tavalyi ezen időszakbani eredményét.
Az áprilisi eredményekben az egy éve piacra lépett Mazda2-ből 4 039 fogyott, így az eddigi legmagasabb piaci részesedését érte el, a Mazda3 6 832 eladott példánnyal az előrejelzések szerinti 2,3 százalékos piaci részesedést hozta. A Mazda6 továbbra is őrzi népszerűségét az áprilisi 8 000 darabbal 5,2 százalékos európai piaci részesedést tudhat magáénak. A kihasználhatóságával és árával a sportautók között egyaránt jó ajánlatnak számító RX-8-ból 1 856 darab fogyott a negyedik hónapban, így kategóriájában a piac ötödét hasította ki.
Dan Morris a Mazda Europe Gmbh elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta eladási sikereikről: „A Mazda3 megjelenése modellpalettánkon igen kedvező hatást gyakorolt idei teljesítményünkre. A Mazda2 eredményeinek folyamatos javulásával, a Mazda6 töretlen népszerűségével, az RX-8 kategóriája ötödét kitevő piaci részesedésével és további modelljeink sikereivel jó úton haladunk idei európai értékesítési célkitűzéseink túlteljesítése tekintetében.”