Mercedes – Wilson Golf Akadémia és Golf Tour (2004. április 29.)

Nagyobb kép
Nagyobb képNagyobb kép

A DaimlerChrysler AG a Mercedes-Benz motoron keresztül elsődleges támogatója különféle motorsportoknak, ezen kívül azonban még három különböző koncepción keresztül további sportágakat is támogat az egyes országokban. A nemzetközi ATP teniszversenyeken felül egy-egy országban kiemelt támogatója nemzeti csapatoknak (pl. Németországban a Labdarugó Szövetségnek és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, az USA-ban a PGA Golfversenyeknek, Magyarországon a Magyar Olimpiai Bizottságnak), ezen kívül alapítója a „sport-Oscar” díjnak, a Laureus World Sports Awards-nak, amelyet minden évben Monacoban, Albert herceg védnökletével adnak át. A Mercedes-Benz sporttámogatásai hosszútávra szólnak és lehetőség szerint nem korlátozódnak egy-egy szezonra.
Németországban nagy sikerrel rendezik meg idén a Mercedes-Benz CLK Challenge golfversenyt, amelyen helyi klubok havonta pályázhatnak egy férfi és egy női győztessel, akik egy Par3 pályán „Nearest to the Pin” azaz a lyukhoz legközelebb tudnak ütni. A sorozat záróeseményét októberben tartják.
A sikeres amerikai és európai szponzorációk után Magyarországon is letette névjegyét a konszern a golfozás mellé. A Mercedes-Benz saját, amatőröknek kiírt golfversenyt is szervez – a Mercedes Trophyt, amelyre nem titkolt szándékunk a magyar versenyzők delegálása is. A Mercedes márka kiemelkedő presztízsével és ismertségével a golfsport népszerűsítését is kívánja ezáltal támogatni.
Magyarországon 2003-ban több golfverseny támogatása mellett „bemelegítésként” a téli szezon beltéri sportolásának helyet adó budapesti Golf Box Pub-ban zajló szimulátoros bajnokságot, az I. Mercedes – Wilson Matchplay Bajnokságot támogatta. A rendezvény másik névadója a Wilson, melynek magyarországi képviselete a szükséges kellékek (ütő, labda stb.) forgalmazásán túl e gyönyörű sport népszerűsítését is céljául tűzte ki. Szándékuk szerint az ilyen és ehhez hasonló versenyek nagyban segítenek abban, hogy minél többen megismerjék és játsszák ezt az izgalmas játékot.
A Wilsonnal való együttműködés következő lépcsője két intézményesített golf-sport kezdeményezés támogatása.
A Mercedes-Wilson Golf Akadémia és a Mercedes-Wilson Golf Tour. Mindkét hosszútávú projektet egyik névadóként a Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete, az MB-AUTO Magyarország Kft. támogatja. Az akadémia programját a Golf Services Kft. szervezi, Damian MacPherson PGA professional oktató, és egy amerikai swing-elemző software segítségével.

Az Mercedes-Wilson Golf Akadémia lehetőséget nyújt a golfozással való megismerkedésre és az alapok elsajátítására professzionális trénerek segítségével, kis csoportokban 8x3 órás rendszerben a fővárosi, Hajógyári szigeten található Golf Tanyán.
A Mercedes-Wilson Golf Tour pedig egy amatőrök számára, 2004-re kiírt nyílt bajnokság négy fordulóval, hét kategóriában:
- június 5. Hencse, European Lakes Golf & Country Club
- június 12. Máriavölgy, Pannónia Golf & Country Club
- július 11. Tata, Old Lake Golf Centrum
- szeptember 26. Bük, Birdland Golf & Country Club
A turnén vonzó díjakat lehet nyerni, többek között egyhetes tartózkodást Spanyolország egyik legnevesebb golf klubjában.