A Michelin és a Toyo együttműködése (2004. május 13.)

A Michelin és a Toyo Tire & Rubber Co.,Ltd. által megkötött licenszszerződés értelmében a Toyo vállalatnak lehetősége nyílik a PAX System gyártására, népszerűsítésére és értékesítésére, illetve a vevőszolgálattal kapcsolatos teendők ellátásra.

Az egyezmény aláírásával a Toyo elismeri a PAX System minőségét, mint az abroncsipar új potenciális abroncstípusát. Japánban való jelenlétének köszönhetően a Toyo jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az új szabványt a japán autógyártók is elfogadják, melyek közük kettő már bejelentette, hogy 2004-ben PAX Systemmel szereli fel autóit. Megállapodás született a Toyo-val arról is, hogy a PAX System számára kiépíti a disztribúciós- és vevőszolgálatot.

„Örömünkre szolgál, hogy a Toyo is elismeri a PAX System előnyeit a biztonság és a környezetvédelem tekintetében” – nyilatkozta Hervé Coyco úr, a Michelin Csoport Igazgatók Tanácsának tagja. „A Toyoval aláírt szerződés éppen akkor fogja elősegíteni a PAX System népszerűsítését, amikor e technológia egyre nagyobb teret hódít.” – tette hozzá.

„A licenszszerződés keretében a Toyo vállalat is hozzájut a lapos abroncsokkal való közlekedés területén legjobbnak számító technológiához, amely egyúttal komoly versenyelőnyhöz juttatja. A világszínvonalú technológia adta lehetőség teljes kihasználásával a Toyo vállalat bízik benne, hogy abroncsai még megbízhatóbbá válnak a fogyasztók szemében.” – vélekedik Toru Matsuo úr, a Toyo Abroncsgyártó Vállalat alelnöke.

A PAX System fejlesztésével és reklámozásával eddig a Michelin, a Pirelli, a Goodyear és a Sumitomo Rubber Industries foglalkozott. Így a Toyo az ötödik abroncsgyártó vállalat, amely a PAX System gyártásával és promóciójával foglalkozik.

Az 1998-ban bevezetett PAX System 4 összetevő kombinációja: speciális abroncs, amely nem ugrik le a tárcsáról még teljes nyomásvesztés esetén sem; aszimmetrikus keréktárcsa; támasztógyűrű, amely akár 200km megtételét is lehetővé teszi 80km/h sebességgel még akkor is, ha az abroncs teljesen lapos; abroncsnyomás ellenőrző rendszer.
A PAX System egy olyan technológiai újdonság, amely a gyártók és a gépjárművezetők elvárásainak is megfelel. A PAX System az egyetlen olyan rendszer, amely egyszerre biztosítja a nagyobb teljesítményt és a vezetés élményét, a nagyobb biztonságot és a mobilitást a környezet védelmének figyelembe vétele mellett. Így a bármelyik járműszegmensben alkalmazható PAX System jó úton halad afelé, hogy az abroncsipar új, potenciális abroncstípusává váljon.