Super 100 – az OMW új csúcsminőségű terméke (2004. május 19.)

A kénmentes gyártásra történő átállással egyidőben fejlesztette ki az OMW új üzemanyagát, a Super 100-at. A kénmentes OMW Super 100 új minőségi és teljesítménynormákat teremt, amely az üzemanyag-megtakarítás mellett lehetővé teszi a motor teljesítményének legjobb kihasználását. A Super 100 május 24-től, azaz jövő hétfőtől lesz kapható az OMW–hálózat töltőállomásain.
„A nagyobb forgatónyomaték javítja, és lendületesebbé teszi a gyorsulást, valamint nagyobb biztonságot nyújt az előzéseknél, emelkedőkön, és a –gyakori indulással, megállással együtt járó- városi forgalomban optimalizálja a teljesítményt.” –számolt be az új ásványolajtermék előnyeiről Vargáné Majoros Ágnes, az OMW Hungária Kft marketingigazgatója. A már meglévő üzemanyagokhoz képest a Super 100 tökéletesebben ég. A kevesebb lerakódás és kisebb súrlódás következtében 4%-kal csökkenhet az üzemanyag-fogyasztás, és a motor élettartama is nő. A jobb égésnek, a kénmentességnek és az üzemanyag-megtakarításból eredő károsanyag-kibocsátás csökkenésének köszönhetően a Super 100 a leginkább környezetbarát üzemanyag. Használatával a normál szabványos benzinekhez képest akár 10%-kal kevesebb szénhidrogén és 15%-kal kevesebb nitrogén-oxid távozik a gépjárműből.
A magasabb oktánszám már az első tankolásnál kifejti hatását, az adalékanyagok teljes hatásának érvényesüléséhez pedig a tapasztalatok szerint két-három tankolás szükséges. A Super 100 célközönségéről Vargáné Majoros Ágnes a következőket nyilatkozta: „Az új termék előnyeit leginkább az eddig 95-ös és 98-as oktánszámú üzemanyagot tankoló vásárlók élvezhetik.” Az elektronikus kopogásszabályozású, teljesítmény– és fogyasztásoptimalizált motorral rendelkező járművek esetén ugyanis nagyobb motorteljesítmény érhető el. A kevésbé modern motorral ellátott gépjárművek oktánszámigénye a lerakódások következtében megemelkedik, így számukra az üzemanyag kisebb kopogási kárkockázatot eredményez. A 91-es üzemanyaggal működtetett járművek esetében a megemelkedett oktánszámot a motor nem tudja teljes mértékben hasznosítani.
A Super 100 kifejlesztése során az OMW a rallye sport versenyautó-üzemanyagokkal szerzett tapasztalatait használta fel arra, hogy a finomított összetevőket a legújabb technológiának megfelelő adalékanyagokkal kombinálva előálljon egy új receptúrával. A legfontosabb fejlesztési lépések az üzemanyagközpont laborjában, motor próbapadjain és klimatizált jármű-próbapadján történtek. A terméket a 2003-as év magyar rallye bajnoka, az OMW Benik motorsport pilótája, Benik Balázs már tesztelte.
Az Ausztriában elsőként bevezetett 100-as oktánszámú üzemanyagot az OMW Schwechati Finomítójában állítják elő.