Peugeot 607 variációk (2000. április 19.)

A gyár két tanulmányautót mutatott be, melyek az újdonsült presztízsautójukra épülnek. A két autó más-más kategória és egyéniség. A Feline egy jövőbeli sportautó, míg a Paladine gyakorlatilag a 607-es hosszított mása néhány limuzin-kategóriás kiegészítővel.

A Feline tengelytávolsága megegyezik az alapul szolgáló limuzinéval, noha kívülről több azonosság nemigen fedezhető fel. Az önhordó karbon szerkezetnek köszönhetően a járgány összsúlya nincs 900 kg. A nyújtott motorháztető alatt hosszanti irányban megbúvó V6-os motor, mely közvetlenül van rögzítve   a karbonszerkezethez, az első kerekeket hajtva igen jó menetteljesítményekre képes. A futómű főbb erénye az új fejlesztésű elöl kettős keresztlengőkaros-himbás felfüggesztés, a fékek 30 mm vastag, négydugattyús, karbontárcsás Brembo szerkezetek. A roadster stílusát erősen meghatározzák a sárvédőbe süllyeszthető ajtók, a mozgatható szélvédő és a lehajtható buboréktető, valamint a 7 prizmára épülő önbeállító fényszóró. Megjelenését a hosszú motorháztető, az ülések hátracsúsztatott helyzete és a különleges formatervű, középső anyával rögzített kerekek teszik egyedivé. A vezetés kényelmét szolgálja az állítható pedálzat és kormányoszlop, míg a két állítható ülést és az utastér többi részét borító piros bőrkárpit jó közérzetet teremt.

Az elegáns kék színbe bújtatott 607 Paladine-ben megbúvik az eredetiség és a modernség, ezeket a luxus és a kényelem egészíti még ki. Az acélból és üvegből álló tető gombnyomásra képes kinyílni, majd diszkréten elbújik a csomagtartóban. A luxuslimuzin technikailag szinte teljesen a 607-re épül. Többcélú utastere, mely fejlett szintű irodabelsőt kínál, az oldalankénti könyöktámasszal, a lábtartóval, a csúcsminőségű elektromos fejtámlával, az audiórendszerrel és a hűtött bárszekrénnyel, valamint a többi tárolórekesszel a nyugalmat szolgáló pihenőhely is lehet, míg a jobb oldali utassal szembeni plusz fotellel kiegészítve üzleti tárgyalás színtereként is szolgálhat. A belső tér alapját minden esetben a zafírkék birkabőr és a vele összhangban lévő indigókék szövetkárpit adja.