PennyCar– új márka az autókölcsönzésben (2004. május 27.)

Nagyobb kép
A Pennycartól bérelt 1,2-es Fabiák nettó 7000 forintért korlátlan távra használhatóak, a
3499 forintos alapdíj 150 kilométerre jogosít

2004. május 10-én megkezdte működését a PennyCar, a Porsche Bank tulajdonában lévő piacvezető Eurent autókölcsönző új szolgáltatása. Az alacsony díjakkal dolgozó PennyCar induló flottáját 10 darab, 1.2 motorral felszerelt új Skoda Fabia gépjármű alkotja. Az első hetek tapasztalatai kimagaslóan jók, hisz noha a piaci bevezetés alig két hete kezdődött el, a PennyCar bérautóinál máris napi napi 70-90%-os kihasználtságot regisztráltak.
Az ügyfelek többsége telefonon, vagy az Interneten (www.pennycar.hu) foglalja le a gépkocsikat. Az eddigi tapasztalatok szerint a regisztrációk több mint a felét az érdeklődők a világhálón keresztül intézik.
A bérleti időszak az eddigi foglalások alapján egy naptól fél évig terjed. Az ügyfélkör elsősorban a fiatalabb korosztályból és a kis- és középvállalkozók köréből áll, akik kedvező árú bérautó szolgáltatást keresnek. Jellemző a szállodák külföldi vendégeinek igénye is.
A szolgáltatás díja rendkívül rugalmas– az ügyfél csak az igénybe vett szolgáltatások után fizet: napi 3499 Ft + ÁFA ellenében szabadon autózhat az országban.
A bérleti díj magában foglalja a napi 150 kilométer megtételéig terjedő használatot, súlyadót, a rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségeket, de az üzemanyag árát az ügyfél állja.