Egy hétig Budapesten a Saab 9-3X tanulmányautó (2002. június 10.)

Nagyobb kép
A dinamikus formát nem töri meg a nagy hasmagasság sem, ebben 20 colos keréktárcsák segítik a kemény terepet valószínűleg sosem látó kupéterepjárót

A Genfben bemutatott szabadidőautó-tanulmány magyarországi bemutatásának alkalmából június 10-16 között hosszított nyitva tartással várja az érdeklődőket a Saab bemutatóterem (Bp XIII. Váci út 141). Így hétfőtől péntekig 9-19, szombaton 9-15, vasárnap 9-13 óra között tart nyitva a szalon.
A svéd márka prototípusával először hagyja el az aszfaltot, a terepjárásra alkalmas hajtásláncot a Saab-tól megszokott dinamikus formába kívánták tölteni a tervezők. A Haldex öszkerékhajtással, adaptív félautomata váltóval szerelt modell ugyanakkor az aszfalt ördöge is kíván lenni, ebben segíti 2,8 literes Ecopower 2 - 60 fokos V6 motorja, melynek teljesítménye 280 lóerő 5500-as percenkénti fordulatnál, 400 Newtonméternyi nyomatéka pedig az 1700-5500 tartományban folyamatosan jelen van. Terv szerint a változó vezérlésű, közvetlen gyújtású 16 szelepes erőgép a gyertya-porlasztón keresztüli levegőrásegítéssel a teljesítmény rontása nélkül csökkenti 10 százalékkal a fogyasztást, s 75 százalékkal az emissziót. A számtalan újdonságot felvonultató autóban a központi információs rendszerre csatlakozva laptopunkkal határidőnapló-bejegyzéseket cserélhetünk, vagy videokameránk legfrissebb felvételeit is megtekinthetjük.