Az új Shell V-Power Racing 100 oktánszámos, kénmentes üzemanyag Magyarországon (2004. április 30.)

Továbbfejlesztésre került a V-Power Racing, a Shell sikeres prémium üzemanyaga Magyarországon. A Shell üzemanyag-szakértői a Ferrari Forma-1-es üzemanyagának technológiája alapján sikeresen fejlesztették tovább a V-Power Racing összetételét, a nagyobb teljesítmény, valamint a motor fokozottabb védelme érdekében. Az új V-Power Racing 100-as oktánszámmal, kénmentes összetevőkkel készül.
A Ferrari és a Shell közötti technikai partnerség jegyében a Shell Global Solutions, a Shell kutatással foglalkozó szervezete, fejleszti a Forma 1-es versenyüzemanyagokat a Ferrari csapat számára. A Ferrari csapat évek óta tartó Forma 1-es sikertörténete tükrözi a megfeszített munka eredményét. A fejlesztéseket és a tapasztalatokat a közúti üzemanyagok területén is sikeresen hasznosítja, melynek példája az új V-Power Racing. Ez a rendkívül magas minőségű, kénmentes üzemanyag – melynek kiemelkedő tulajdonságait különféle komponensek eredményezik – 100-as oktánszámmal kerül gyártásra. Mindez különleges technológiai eljárást igényel. Az új V-Power Racing-et erre szakosított németországi Shell finomítókban állítják elő, és onnan szállítják Magyarországra. A Shell 2003-ban, Németországban a világon elsőként kezdett 100-as oktánszámú benzint gyártani – idén ezt követi a V-Power Racing 100 oktános, továbbfejlesztett változatának magyarországi bevezetése.
A magas oktánszámot biztosító, tudományosan kifejlesztett összetevők, hozzájárulnak az üzemanyag hatékonyabb égéséhez és ezáltal a motor nagyobb teljesítménnyel üzemel. Az új V-Power Racing olyan kénmentes üzemanyag, ami az Európai Unió kénmentes benzinekre vonatkozó követelményeinek teljes mértékben megfelel. Az új V-Power Racing összetétele 99 százalékban megegyezik a Forma 1-es verseny-üzemanyagokéval. Éppen ezért nem meglepő, hogy maga Michael Schumacher 2003-ban, miután kipróbálta a V-Power 100 üzemanyagot, a termék piaci bevezetése alkalmából rendezett berlini bemutatón, azt nyilatkozta, hogy ez a közúti autón általa valaha tesztelt legjobb üzemanyag; és természetesen a Forma-1-es „tűzgolyóban” is jól bevált.
A V-Power Racing ismételt használata során biztosítja az üzemanyag ellátó rendszer tisztítását és folyamatos tisztán tartását. Mivel az üzemanyagban megtalálható adalékok a motor belsejéből – különösen a szívó szelepekről – eltávolítják a szennyeződéseket, biztosítja a motor optimális teljesítményét.
Erényi Balázs, a Shell magyarországi kiskereskedelmi igazgatója, a következőket nyilatkozta az új prémium üzemanyagról: „Vásárlóinknak szeretnénk megadni azt a lehetőséget, hogy a Shell által a világon gyártott legjobb minőségű terméket is választhassák. A Shell Hungary Rt. 1999 óta a különböző differenciált üzemanyagok bevezetésével rendre hozzájárult a hazai fogyasztói igények alakításához. 2000-ben, Magyarország volt a világon az első ország, ahol bevezettük a V-Power Racinget, amely az azóta eltelt négy év során különösen közkedveltté vált hazánkban. A mai napon a Shell V-Power Racing továbbfejlesztett, 100-as oktánszámú változatának bevezetését jelenthetjük be, és büszkék vagyunk arra, hogy Európában másodikként, Magyarországon kerül forgalomba a Shell által kifejlesztett 100 oktánszámos kiemelkedő minőségű üzemanyag.”