Smart egy euróért (2004. április 13.)

Nagyobb kép
 

Április végétől napi egy euróért, -jelenlegi árfolyamon számolva 250 forintért- már lehet autót bérelni Magyarországon.
Tasnádi Zoltán, a Fox Autorent kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a cég 20 darab smart típusú autót kínál a bérlőknek. A járműveket minimum egy, maximum három napra lehet igényelni Fox Cityhopper néven. A gépkocsik bérleti díja azért ilyen alacsony, mert a költségeket a járművek felületén hirdető cégek finanszírozzák. A cég kizárólag Internetes megrendeléseket fogad el. A jelentkezőknek először regisztrálniuk kell a http://www.foxcityhopper.hu/ weboldalon, ahol a foglalás elküldése után a cég elküldi a visszaigazolást, és ezután az autó azonnal elvihető.

A Fox Cityhopper a reklámhordozó teljesen új formája Magyarországon. Az autók reggeltől estig futnak az utakon, és a járművek vidám külsejükkel önmagában is garantálják a feltűnést.
Az autókat csak meghatározott feltételekkel lehet bérelni. Az ügyfeleknek garantálniuk kell, hogy naponta legalább harminc kilométert megtesznek a főváros 15 kilométeres körzetén belül, nem hajtanak fel autópályára, és a bérelt autókat kitakarítva és teli tankkal juttatják vissza a bérbeadóknak. A feltételek megszegése esetén a cég jelentős anyagi szankciókat alkalmaz.
A módszernek Európában már hagyományai vannak, Ausztriában és Angliában már nagy sikerrel mutatkoztak be az autók a Fox Autorent képviselői bíznak abban, hogy Magyarországon is sikerrel járnak majd.