A Forma-1 első, magyar világbajnoka! - Sajtóközlemény - (2001. szeptember 10.)

A 2001-es év Forma-1 szimulátor világbajnoka, egy 30 éves, magyar újságíró: Wéber Gábor!
A március elején indult 14 futamos internet világbajnokság az elmúlt hétvégén fejeződött be és 3 kontinens, 14 nemzetének, 28 versenyzője versengett a szimulátorok királyának, a Grand Prix Legendsnek világbajnoki címéért. Az 1998-ban megjelent játék a '67-es évadot (az utolsó, slickek és szárnyak nélküli szezont) szimulálja és több mint 5000 ranglistás versenyzővel a legnagyobb profi internetes versenyzőgárdát tudhatja maga mögött, hiszen megjelenésétől mind a mai napig a legrealisztikusabb - és éppen ezért legnehezebb - versenyautó szimulátor a piacon. A speciálisan a játékra kifejlesztett internetes "interface-en" keresztül a versenyzők ugyanabban a futamban küzdenek egymás ellen, versenytől függően akár két óra hosszan is.
Az újdonsült világbajnok 5 győzelemmel, 3 második és egy negyedik hellyel büszkélkedhet és hatalmas csatában utasította maga mögé az Európa-bajnok, német Andreas Wilkét, és a kétszeres világbajnok címvédőt, a finn Greger Huttut.
Az internetes versenyzés egyre növekvő népszerűségének köszönhetően szeptember elején megalakult a Nemzetközi Autós Szimulátor Szövetség (FILSCA), amely ezentúl az összes világ- és Euróba-bajnoki sorozat koordinálást és internetes promótálását végzi.
A világbajnokság elérhetősége: http://www.simracingmag.com

Interjú a Forma-1 szimulátor magyar világbajnokával